Jarogniew Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Dzięki uprzejmości Samhaina mogłem się pobawić trochę nowym Coolriverem. O to co spłodziłem :wink: : Coolriver Rev.2 - tania pompka 12V pozdro Edytowane 5 Listopada 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Szkoda, że nie dała sobie rady :? Idę szukać pompki dalej :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Witaj redakcyjny kolego :wink: Recenzja dużo lepsza od mojej, szczególnie fotki :D I wyszło to co przypuszczałem w swoim tekście - przy konstrukcjach flowkillerowych (tak swoją drogą duet STORM + SLI1 Bridge to poprostu "korek" dla pompki) Coolriver nie wydoi, zastanawiam się co by się stało gdybyśmy pompkę podłączyli bezpośrednio pod 230v - czy wydajność by wzrosła? :wink: (niestety z elektroniki jestem noga) :D Brawo za recenzje, aczkolwiek szkoda, że ukazała pompkę ze złej strony... Edytowane 5 Listopada 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 I wyszło to co przypuszczałem w swoim tekście - przy konstrukcjach flowkillerowych (tak swoją drogą duet STORM + SLI1 Bridge to poprostu "korek" dla pompki) Coolriver nie wydoi, zalezy od elementow... dokladnie jak napisane jak kogos stac by na bloki wywalic 1000 to i stac by kupic mocniejsza pompe... jak kogos nie stac by kupic wszystko HIGH END kupi ta pompe... bo jest tania i dobra do prostych ukladow zastanawiam się co by się stało gdybyśmy pompkę podłączyli bezpośrednio pod 230v - czy wydajność by wzrosła? :wink: (niestety z elektroniki jestem noga) :D co do nog to widac... co by sie stalo? w sumie nic... kpa dymu i tyle ;P Brawo za recenzje, aczkolwiek szkoda, że ukazała pompkę ze złej strony... zlej? pokazala pompe z prawdziwej strony oraz do czego ma byc zastosowana :) wiec strona jedyna sluszna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 hmm. a jak oceniacie szanse coolrivera vs. cube pro lymyted edyszyn ;) + cube dfi + cos na gpu (prison/frost) i bix2 badz cos 3wentylowego ??? da rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 @sobih - Da radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) @GDR heh, w Twoim układzie myślę, że da radę. U mnie Laing DCC nawet muli, jak ze 100l/h robi to byłby sukces... Jakiś Laing D5 by się sprawdził, ale tu dochodzi jeszcze kwestia głośności... @Xtreme Addict cześć :wink: nie pokazałem pompki ze złej strony, opisałem wszystkie zalety i wszystkie wady jakie zauważyłem podczas kilkudniowego obcowania z nią. @sobih IMO da radę.. o czym napisałem w recce... Edytowane 5 Listopada 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 w zasadzie bez problemu moge dolozyc do pompki byle bylaby ok, ale jak mowicie ze coolriver bedzie ok to chyba warto sprobowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 zalezy od elementow... dokladnie jak napisane jak kogos stac by na bloki wywalic 1000 to i stac by kupic mocniejsza pompe... jak kogos nie stac by kupic wszystko HIGH END kupi ta pompe... bo jest tania i dobra do prostych ukladow co do nog to widac... co by sie stalo? w sumie nic... kpa dymu i tyle ;P zlej? pokazala pompe z prawdziwej strony oraz do czego ma byc zastosowana :) wiec strona jedyna sluszna :) Może nie do końca ze złej, ale w przypadku tej recenzji pompka "nie pociągnęła platformy testowej" :wink: Może to wywoływać lekki wstręt do pompki i pytania typu, czy to pociągnie ten zestaw :wink: @GDR heh, w Twoim układzie myślę, że da radę. U mnie Laing DCC nawet muli, jak ze 100l/h robi to byłby sukces... Jakiś Laing D5 by się sprawdził, ale tu dochodzi jeszcze kwestia głośności... @Xtreme Addict cześć :wink: nie pokazałem pompki ze złej strony, opisałem wszystkie zalety i wszystkie wady jakie zauważyłem podczas kilkudniowego obcowania z nią. @sobih IMO da radę.. o czym napisałem w recce... Według mnie Laing daje maksymalny przepływ ok. 60 l/h ale to tylko gdybanie :wink: Twoim W/C, które jest 4 razy droższe od mojegom, postawiłeś poprzeczkę bardzo wysoko :wink: Szczerze mówiąc klocki do pozazdroszczenia, ale seryjnie nie ma chyba drugiego tak flowkillerowego układu na świecie :lol: Storm + SLI1 Bridge + bloczki na mosfety (to są maleństwa!) i jedyny "bardziej przyjazny" bloczek Innovateca... Laing ledwo daje rade... ale gdyby połączyć 2 coolrivery szeregowo możliwe, że coś by się ździałało :) Twoja recenzja tworzy doskonały suplement do mojej, najlepiej by było połączyć ją w jedną całość. Byłyby zawarte 2 układy, oba rozbudowane, jeden flowkiller, drugi złożony z tanich, polskich, całkiem wydajnych i dobrych klocków na kieszeń każdego maniaka B-) oraz 2 subiektywne opinie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ja dodam tylko od Siebie, że ten nowy coolriver to najcichsza pompka jaką miałem :) Dostałem ją od Samhaina w zamian za felernego lainga do czasu aż będą jakieś wieści o nowej partii. Ale czemu by jej nie zostawić? :D Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 teraz mam pytanie: który króciec pompuje wodę a który zasysa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 teraz mam pytanie: który króciec pompuje wodę a który zasysa? 1 to wylot, 2 to wlot... pompa nie jest wstanie zassac cieczy... wyobrazcie sobie pompe akwariowa w zbiorniku... ona pcha a nie zasysa... moze to pozwoli kilku osobom zrozumiec jak Coolriver rev2 dziala, bo niektorzy sie spodziewaja ze zassa wode jak najlepszy... eghm taki dowcip z odkurzaczem mi sie przypomnial ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 odkopie... jaka jestrealna wydajnosc rev1 i rev2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 odkopie... jaka jestrealna wydajnosc rev1 i rev2 ? wystarczajaca do napedzenia 4blokow, reza 5,25 i chlodnicy 3x120mm - rev.2 1 juz chyba nikt nie sprawdzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 wystarczajaca do napedzenia 4blokow, reza 5,25 i chlodnicy 3x120mm - rev.2 1 juz chyba nikt nie sprawdzi ja moge spr ;) ale podeslij bloczki, chlodnice i reza ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 kwestia bloczkow jakie stosujemy co pokazal jarogniew w swojej recenzji . wcale ich tak duzo nie bylo a pompka nie dala rady.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 kwestia bloczkow jakie stosujemy co pokazal jarogniew w swojej recenzji . wcale ich tak duzo nie bylo a pompka nie dala rady.... racja sorki... 4 bloki z rodziny Frostow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) racja sorki... 4 bloki z rodziny Frostow Będę miał 3 frosty;) mam 2 coolteki dual, duuużo innych bloczków, coolriver leży w pudełku, bez zakładania bloków, mogę złożyć taki układ i sprawdzić. Może nawet zmierzę przepływ jak wreszcie skończę wtyczkę do swissflowa :wink: Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 hehe aa czy ta pompeczka pociagnie Power-X, Alphacool NexXxoS NB-SLI 1, i BIX ?? heh bo pompeczka juz do mnie leci aa ja nadal nie wime czy pociagnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 hehe aa czy ta pompeczka pociagnie Power-X, Alphacool NexXxoS NB-SLI 1, i BIX ?? heh bo pompeczka juz do mnie leci aa ja nadal nie wime czy pociagnie :) hmm niech zgadne....TAK!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Ja ma takie pytanie, czy da sie jakos podlaczyc weze 8/10 bez korzystania z tych redukcji dodawanych razem z pompka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Ja ma takie pytanie, czy da sie jakos podlaczyc weze 8/10 bez korzystania z tych redukcji dodawanych razem z pompka ? a po co jeśli można przez redukcje? :blink: ale jak tak bardzo Ci na tym zależy to wrzątek i zapewne naciągniesz... PS. Czy coolriver rev.2 mógłby pracować o tak? Edytowane 8 Stycznia 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 PS. Czy coolriver rev.2 mógłby pracować o tak? a po co pchac niezatapialna w zanurzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 np.Po to by w tą miskę nawalić lodu... Resztę historyjki już pewnie znasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 np.Po to by w tą miskę nawalić lodu... Resztę historyjki już pewnie znasz. hmmm chyba zrobie rezerwuar do lodu do Coolrivera ;) leiej by bylo gdyby tak NIE pracowala... a jak juz musi to bron boze nei zatapiaj inwentera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Inwerter, to już rozumiem... Nie do końca rozumiem z tym rezerwuarem, to jakiś sarkazm wobec mnie? PS. Nie wiem, czy by mi się chciało taki rez zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Inwerter, to już rozumiem... Nie do końca rozumiem z tym rezerwuarem, to jakiś sarkazm wobec mnie? PS. Nie wiem, czy by mi się chciało taki rez zrobić... absolutnie zaden sarkazm... wiele osob pyta sie o reza, kilka tez pytalo o mozliwosc wrzucania lodu, wiec mysle o tym calkiem serio.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 No no, ja też jestem bardzo zainteresowany takim rezerwuarem! Będziesz miał teraz następnego, który będzie Cię o to męczył... :D Myślę że całkiem ciekawy pomysł z takim rezem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 No no, ja też jestem bardzo zainteresowany takim rezerwuarem! Będziesz miał teraz następnego, który będzie Cię o to męczył... :D Myślę że całkiem ciekawy pomysł z takim rezem... goszz co ja zrobilem :mur: :mur: :mur: :mur: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 goszz co ja zrobilem :mur: :mur: :mur: :mur: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: teraz będziesz miał co drugie pytanie:"No kiedy wreszcie ten rez?" i to nie tylko ode mnie... :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...