Skocz do zawartości
samhain

Nowa Pompa 12v W Pl :)

Rekomendowane odpowiedzi

leiej by bylo gdyby tak NIE pracowala... a jak juz musi to bron boze nei zatapiaj inwentera ;)

Nie robierałem coolrivera ale moim zdaniem gdybyśmy zanurzyli pompę do wysokości , wyjścia kabla wszystko byłoby ok. Trzeba by było uszczelnić wyjście kabla :D

Sam to co kiedy ten rez ? Ile będzie kosztować ? :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie robierałem coolrivera ale moim zdaniem gdybyśmy zanurzyli pompę do wysokości , wyjścia kabla wszystko byłoby ok. Trzeba by było uszczelnić wyjście kabla :D

Sam to co kiedy ten rez ? Ile będzie kosztować ? :D:D

mozna zanurzyc pompe, ale nie zanurzac inwentera!!!

kiedy? wkrotce:) :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

o ja pier.....

ale ta pompoa jest glosna.

sa jakies sposoby na je wygluszenie ?

Jesli stawiasz pompke na gołą blache to się nie dziwie, powinna leżeć na jakieś macie, na czymś co wytłumi drgania ;)

Ten dźwięk idzie z pompki czy słychać tylko jak wibruje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyje nawet jak ja trzymam w rece... no coz.

pokombinuje jeszcze z tym odpowietrzaniem - choc krecilem nia na wszystkie strony w czasie pracy i jakos nie umilkla.

narazie na 12V jest masakra

wyjmij delikatnie poza bude i odkrec korek, zaloze sie ze wyleci pwoetrze... jak wyleci to ja wlacz i bedzie CISZA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę odkopię temat :) chyba że tak nie zdrowo to sorki :D ale nie chce nowego zakładać o 2 pytania bo to chyba jeszcze gorzej :lol2:

czy ktoś tą pompkę rozebrał ? jak ona od środka wygląda ? bo zauważyłem że dolna klapka jest przykręcana i nie wiem co razem z nią wychodzi :D

a pytam się bo myślałem nad tym żeby na dole pompki przykręcić jakiś home made rez , bo chyba na rez z RN się nie doczekam :cry: ...

I tak się zapytam , czy konieczne jest to żeby ta pompka była najniższym elementem wc ? teraz tak mam i wszystko jest ok ale w kolejnej rewizji chciałbym ją dać w środku :D

Jaki jest rekord bloków i chłodnic na tej pompce ?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę odkopię temat :) chyba że tak nie zdrowo to sorki :D ale nie chce nowego zakładać o 2 pytania bo to chyba jeszcze gorzej :lol2:

czy ktoś tą pompkę rozebrał ? jak ona od środka wygląda ? bo zauważyłem że dolna klapka jest przykręcana i nie wiem co razem z nią wychodzi :D

a pytam się bo myślałem nad tym żeby na dole pompki przykręcić jakiś home made rez , bo chyba na rez z RN się nie doczekam :cry: ...

I tak się zapytam , czy konieczne jest to żeby ta pompka była najniższym elementem wc ? teraz tak mam i wszystko jest ok ale w kolejnej rewizji chciałbym ją dać w środku :D

Jaki jest rekord bloków i chłodnic na tej pompce ?

pozdro

Ja swoja ostatnio rozbieralem aby ja wyczyscic :D

Ta plexa ktora jest jednoczesnie pokrywka jednoczesnie podtrzymuje gumowy element na ktorym osadzony jest mechanizm napedowy pompy. Wiec jak bedziesz robil rezik to musisz wziac pod uwage podtrzymywanie tego elementu gumowego.

Ciekawe jest to ze przed samym wlotem na wirnik jest delikatna krateczka na ktorej sie osadza syf z ukladu (o ile takie cus wystepuje).

U mnie pompa chodzila beda w srodku ukladu. Teraz jest na samym dole ukladu i nic sie z nia nie dzieje :D

Edytowane przez mib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reza do tej pompki nie bedzie... ;)

co do rozbierania i wrzucania reza...

z definicji Rezerwuaru (zbiornika wyrownawczego) wynika ze powinien byc w najwyzszym miejscu kladu... jesl idasz go POD pompa... to nie bedzie to najwyzszy pkt... wiec po ro go dawac?

a reza nie bedzie, poniewaz... jak sie uda to zobaczycie, juz nie obiecuje ;P

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowa pompka :)

ale nic nie pisz .moze wtedy wszystko pojdzie jak nalezy :)

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowa pompka :)

ale nic nie pisz .moze wtedy wszystko pojdzie jak nalezy :)

wlasnie zauwazylem ze jak napisze COS to ktos z tego czerpie COS i u nas sie opoznia ;)

jak na razie na tapecie kilka malucich ale fajnych projektow oraz www.zjazd.pl !!! do zobaczenia w Gdansku ;) premiery nowych rzeczy u nas na stoisku hyhyhy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przypominam sobie aby Samhain wspominał OFICJALNIE o rezie. Pytał , wspominał ale chyba nothing more . Ja powiem od siebie , że rez taki jak w inno hps byłby dobrym pomysłem lecz i bardzo możliwe , że samhain coś tam robi ;] Jak to sam powiedział , jeżeli sie uda czerwiec będzie miesiącem realitynet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przypominam sobie aby Samhain wspominał OFICJALNIE o rezie. Pytał , wspominał ale chyba nothing more . Ja powiem od siebie , że rez taki jak w inno hps byłby dobrym pomysłem lecz i bardzo możliwe , że samhain coś tam robi ;] Jak to sam powiedział , jeżeli sie uda czerwiec będzie miesiącem realitynet :)

bo znow pokazemy co wielu probowalo a nikt nie zrobil ;P

niedlugo zapowiedz, premiera oficjalna na zjezdzie i wejscie do sklepow tez na zjezdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi