Niemiec Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 "No kiedy wreszcie ten rez?" "wkrótce" :D ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 leiej by bylo gdyby tak NIE pracowala... a jak juz musi to bron boze nei zatapiaj inwentera ;) Nie robierałem coolrivera ale moim zdaniem gdybyśmy zanurzyli pompę do wysokości , wyjścia kabla wszystko byłoby ok. Trzeba by było uszczelnić wyjście kabla :D Sam to co kiedy ten rez ? Ile będzie kosztować ? :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Nie robierałem coolrivera ale moim zdaniem gdybyśmy zanurzyli pompę do wysokości , wyjścia kabla wszystko byłoby ok. Trzeba by było uszczelnić wyjście kabla :D Sam to co kiedy ten rez ? Ile będzie kosztować ? :D:D mozna zanurzyc pompe, ale nie zanurzac inwentera!!! kiedy? wkrotce:) :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 "wkrótce" :D ;) :Pach, te słynne "wkrótce" samhain'a :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 o ja pier..... ale ta pompoa jest glosna. sa jakies sposoby na je wygluszenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Glosna?? U mnie to ja slychac tylko jak startuje. "pierwsze chlupniecie" pozniej cisza..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Głośna :blink: Nie wierzę... pewnie miałeś pecha i taki model Ci się trafił albo wadliwa seria (oby nie). W następnym tygodniu jak tylko CoolRiver i Frost 3 się pojawią to zdam relację :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 o ja pier..... ale ta pompoa jest glosna. sa jakies sposoby na je wygluszenie ? Jesli stawiasz pompke na gołą blache to się nie dziwie, powinna leżeć na jakieś macie, na czymś co wytłumi drgania ;) Ten dźwięk idzie z pompki czy słychać tylko jak wibruje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 o ja pier..... ale ta pompoa jest glosna. sa jakies sposoby na je wygluszenie ? musisz nalac do pelna, i dobrze odpowietrzyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ja nawet nie ruszlem sruby w pompce, "zassala" plyn z rezika i tyle , potem tylko pomachalem chlodnica zeby sie wypelnila i nic w CoolRiver nie chlupacze czy pierdzi. Stoi sobie na gabce i zapomnialem ze istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 nie wiem jakie problemy z nia masz :( ale moze to wina zlego odpowietrzenia ?? albo jakis bombelek powietrza siedzi w srodku i nie chce wylesc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 na 400% zle odpowietrzona... co do 'wadliwych serii' - nie spotkalem sie z takowymi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 To dobrze bo mielibyśmy powtórkę z rozrywki (Laing DDC) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 wyje nawet jak ja trzymam w rece... no coz. pokombinuje jeszcze z tym odpowietrzaniem - choc krecilem nia na wszystkie strony w czasie pracy i jakos nie umilkla. narazie na 12V jest masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 wyje nawet jak ja trzymam w rece... no coz. pokombinuje jeszcze z tym odpowietrzaniem - choc krecilem nia na wszystkie strony w czasie pracy i jakos nie umilkla. narazie na 12V jest masakra wyjmij delikatnie poza bude i odkrec korek, zaloze sie ze wyleci pwoetrze... jak wyleci to ja wlacz i bedzie CISZA! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 poza bude ?? hmm - nie mam budy :] dobra rozbiore uklad i pokombinuje jeszcze raz od nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 poza bude ?? hmm - nie mam budy :] dobra rozbiore uklad i pokombinuje jeszcze raz od nowa po co rozbierac uklad? wykrec korek i zobacz czy jest powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) ok ok - bo tu sie widze wielki problem robi, a ja.... sam - wejdz na gg dobra wszystko wyjasnione juz jest si Edytowane 18 Stycznia 2007 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 juz jest si A co było fe ? Zapowietrzona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A co było fe ? Zapowietrzona ? rev.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 trochę odkopię temat :) chyba że tak nie zdrowo to sorki :D ale nie chce nowego zakładać o 2 pytania bo to chyba jeszcze gorzej :lol2: czy ktoś tą pompkę rozebrał ? jak ona od środka wygląda ? bo zauważyłem że dolna klapka jest przykręcana i nie wiem co razem z nią wychodzi :D a pytam się bo myślałem nad tym żeby na dole pompki przykręcić jakiś home made rez , bo chyba na rez z RN się nie doczekam :cry: ... I tak się zapytam , czy konieczne jest to żeby ta pompka była najniższym elementem wc ? teraz tak mam i wszystko jest ok ale w kolejnej rewizji chciałbym ją dać w środku :D Jaki jest rekord bloków i chłodnic na tej pompce ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 a jak sytuacja z rezem wyglada ? mial byc wkrotce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 tak jak colder i hammerhead:) Wkrótce ... na konkretny termin ja bym nie liczył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 heh. samhain moglby mniej obiecywac i pisac , a wiecej zrobic w koncu . bo na rezik to akurat sam czekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) trochę odkopię temat :) chyba że tak nie zdrowo to sorki :D ale nie chce nowego zakładać o 2 pytania bo to chyba jeszcze gorzej :lol2: czy ktoś tą pompkę rozebrał ? jak ona od środka wygląda ? bo zauważyłem że dolna klapka jest przykręcana i nie wiem co razem z nią wychodzi :D a pytam się bo myślałem nad tym żeby na dole pompki przykręcić jakiś home made rez , bo chyba na rez z RN się nie doczekam :cry: ... I tak się zapytam , czy konieczne jest to żeby ta pompka była najniższym elementem wc ? teraz tak mam i wszystko jest ok ale w kolejnej rewizji chciałbym ją dać w środku :D Jaki jest rekord bloków i chłodnic na tej pompce ? pozdro Ja swoja ostatnio rozbieralem aby ja wyczyscic :D Ta plexa ktora jest jednoczesnie pokrywka jednoczesnie podtrzymuje gumowy element na ktorym osadzony jest mechanizm napedowy pompy. Wiec jak bedziesz robil rezik to musisz wziac pod uwage podtrzymywanie tego elementu gumowego. Ciekawe jest to ze przed samym wlotem na wirnik jest delikatna krateczka na ktorej sie osadza syf z ukladu (o ile takie cus wystepuje). U mnie pompa chodzila beda w srodku ukladu. Teraz jest na samym dole ukladu i nic sie z nia nie dzieje :D Edytowane 26 Maja 2007 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) reza do tej pompki nie bedzie... ;) co do rozbierania i wrzucania reza... z definicji Rezerwuaru (zbiornika wyrownawczego) wynika ze powinien byc w najwyzszym miejscu kladu... jesl idasz go POD pompa... to nie bedzie to najwyzszy pkt... wiec po ro go dawac? a reza nie bedzie, poniewaz... jak sie uda to zobaczycie, juz nie obiecuje ;P Edytowane 26 Maja 2007 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) nowa pompka :) ale nic nie pisz .moze wtedy wszystko pojdzie jak nalezy :) Edytowane 26 Maja 2007 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 nowa pompka :) ale nic nie pisz .moze wtedy wszystko pojdzie jak nalezy :) wlasnie zauwazylem ze jak napisze COS to ktos z tego czerpie COS i u nas sie opoznia ;) jak na razie na tapecie kilka malucich ale fajnych projektow oraz www.zjazd.pl !!! do zobaczenia w Gdansku ;) premiery nowych rzeczy u nas na stoisku hyhyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Nie przypominam sobie aby Samhain wspominał OFICJALNIE o rezie. Pytał , wspominał ale chyba nothing more . Ja powiem od siebie , że rez taki jak w inno hps byłby dobrym pomysłem lecz i bardzo możliwe , że samhain coś tam robi ;] Jak to sam powiedział , jeżeli sie uda czerwiec będzie miesiącem realitynet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Nie przypominam sobie aby Samhain wspominał OFICJALNIE o rezie. Pytał , wspominał ale chyba nothing more . Ja powiem od siebie , że rez taki jak w inno hps byłby dobrym pomysłem lecz i bardzo możliwe , że samhain coś tam robi ;] Jak to sam powiedział , jeżeli sie uda czerwiec będzie miesiącem realitynet :) bo znow pokazemy co wielu probowalo a nikt nie zrobil ;P niedlugo zapowiedz, premiera oficjalna na zjezdzie i wejscie do sklepow tez na zjezdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...