Skocz do zawartości
welyk

Cel D 320 , Krecil Sie A Teraz Nie Chce :( Czemu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam sprzet jak w podpisie, z ta roznica ze zmienilem zasilke na Chiefteca 420W (mialem nadzieje ze na tym pojdzie lepiej)...

Na początku jak kupiłem sprzet to miałem jeszcze ram NO-NAME 512MB 333Mhz i wtedy proc chodzil stabilnie na 3Ghz a na max na 3.4 Ghz. (przy zasiłce 300W)

Póżniej zmieniałem kilkakrotnie ram i [gluteus maximus] (na Elixirach 400Mhz jeszcze chodził na tak samo jak na no-name ale na TwinMosach, Hynixach, Kingstonach, Geilach nie osiagnałem zadnego stabilnego taktowania powyzej nominalnego :( )

Teraz zmieniłem zasiłke na 420W i [gluteus maximus] blada :( na 3Ghz niestabilnie, dalej wogole...

O co moze chodzić?? Płyta co prawda ASrock ale na Via 880 wiec powinno chodzic tym bardziej ze sie krecił wczesniej... Bios tez juz zmieniałem i zadnej roznicy...

Pomóżcie.....

Edytowane przez welyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olej prime

Jak chcesz potestowac stabilnosc, to jak kolega zauwazyl -gry:D

ewentualnie super pi, jak ci 8 i 16m sie nie wyłozy to jest oki

co do twinów, to sam kiedys mialem...i nie powiem, bym był zadowolony, poszły do serwisu.

Ale u innych chodzą, wiec ;?

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przegrzanie odpada... obudowa jest rozebrana caly czas a temperatury nigdy nie mialem powyzej pięćdziesięciu kilku stopni na procku...

nie wiem juz o co chodzi... winda stabilnie, 3dMarki przechodzi, NFSU2 tez bedz problemu leci... niepokoja mnie te Prime95 i super pi :(

trudno, jak chodzi to niech chodzi... na 3Ghz w stresie ledwo 50 stopni przekracza....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A vcore stock, nieprawdaż ?? Tak to jest z arockami ze Vcora sie nie da zmienić :-P Nie dziw sie ze ci sie Pi wyklada jak proc ma za mało prądu, a czujniki na asrocku też sa niczego sobie. Mój kumpel ma asrocka tylko ze na 848P i w IDLE na Celinie D 2.4 na 24* a w stresie 43* więc NO COMENTS :lol: :lol: :lol: Wymień mobo to ci pódzie wyzej !! :wink:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A vcore stock, nieprawdaż ?? Tak to jest z arockami ze Vcora sie nie da zmienić  :-P Nie dziw sie ze ci sie Pi wyklada jak proc ma za mało prądu...

1439849[/snapback]

ale przeciez smiga ludziom na 3,6Ghz bez podnoszenia napiecia....

to jaka plyte polecacie do krecenia tego celka?? slyszalem ze one na wszystkim sie krecą i dlatego wzialem taki szit... na jakim chipsecie, Intela czy Via?no i ktora ma jakies przyzwoite narzedzia do O/C?

wlasciwie to moglbym wybrac cos z waszych podpisów...

Edytowane przez welyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zapomnij ze lato idzie , teraz jest juz dosc cieplo wiec jak masz slabe chlodzenie nic dziwnego ze sie duzo gorzej kreci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest tak ze różni producenci dla swoich zasilaczy ustawiają rozne napiecia (w granicach standardu ATX) np: dla 3.3 niektórzy ustawiają 3.3 dokładnie a inni daja troche wiecej tez bezpiecze i w normie 3.4 itd.... moze jakis z twoich komponentów woli wyższe napięcie do podkręcania nowy zasilacz trzyma sie sztywno standardu i przez to lubiąca prąd część ma go za mało i kreci sie słabiej.

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi