welyk Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Witam, mam sprzet jak w podpisie, z ta roznica ze zmienilem zasilke na Chiefteca 420W (mialem nadzieje ze na tym pojdzie lepiej)... Na początku jak kupiłem sprzet to miałem jeszcze ram NO-NAME 512MB 333Mhz i wtedy proc chodzil stabilnie na 3Ghz a na max na 3.4 Ghz. (przy zasiłce 300W) Póżniej zmieniałem kilkakrotnie ram i [gluteus maximus] (na Elixirach 400Mhz jeszcze chodził na tak samo jak na no-name ale na TwinMosach, Hynixach, Kingstonach, Geilach nie osiagnałem zadnego stabilnego taktowania powyzej nominalnego :( ) Teraz zmieniłem zasiłke na 420W i [gluteus maximus] blada :( na 3Ghz niestabilnie, dalej wogole... O co moze chodzić?? Płyta co prawda ASrock ale na Via 880 wiec powinno chodzic tym bardziej ze sie krecił wczesniej... Bios tez juz zmieniałem i zadnej roznicy... Pomóżcie..... Edytowane 11 Maja 2005 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 poluzuj timingi na pamieciach, daj im trochu pradu, kombinuj.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) piszac o braku stabilności mam na mysli bledy w Prime95 bo winda chodzi i sie nie zawiesza... czy to mozliwe zeby Prime świrował?? Edytowane 11 Maja 2005 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 U mnie prime na standardowym taktowaniu umie nie raz wyrzucić błąd. Olej ten test. Najlepiej zapuść jakaś gierkę i graj kilka godzin to jest dobry test stabilności no i jest najbardziej realny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Olej prime Jak chcesz potestowac stabilnosc, to jak kolega zauwazyl -gry:D ewentualnie super pi, jak ci 8 i 16m sie nie wyłozy to jest oki co do twinów, to sam kiedys mialem...i nie powiem, bym był zadowolony, poszły do serwisu. Ale u innych chodzą, wiec ;? Edytowane 11 Maja 2005 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 no niestety, wykłada sie przy 16m..... tak wiec jest niestabilny.... w czym moze byc przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 moze przegranie... teraz mu za cieplo, albo kiedys sie troche przysmarzyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 przegrzanie odpada... obudowa jest rozebrana caly czas a temperatury nigdy nie mialem powyzej pięćdziesięciu kilku stopni na procku... nie wiem juz o co chodzi... winda stabilnie, 3dMarki przechodzi, NFSU2 tez bedz problemu leci... niepokoja mnie te Prime95 i super pi :( trudno, jak chodzi to niech chodzi... na 3Ghz w stresie ledwo 50 stopni przekracza.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 A vcore stock, nieprawdaż ?? Tak to jest z arockami ze Vcora sie nie da zmienić :-P Nie dziw sie ze ci sie Pi wyklada jak proc ma za mało prądu, a czujniki na asrocku też sa niczego sobie. Mój kumpel ma asrocka tylko ze na 848P i w IDLE na Celinie D 2.4 na 24* a w stresie 43* więc NO COMENTS :lol: :lol: :lol: Wymień mobo to ci pódzie wyzej !! :wink: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 a co powiecie na taki numer, że prime, super pi przechodzi bez zająknięcia, a pluje sie antyvir? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) A vcore stock, nieprawdaż ?? Tak to jest z arockami ze Vcora sie nie da zmienić :-P Nie dziw sie ze ci sie Pi wyklada jak proc ma za mało prądu... 1439849[/snapback] ale przeciez smiga ludziom na 3,6Ghz bez podnoszenia napiecia.... to jaka plyte polecacie do krecenia tego celka?? slyszalem ze one na wszystkim sie krecą i dlatego wzialem taki szit... na jakim chipsecie, Intela czy Via?no i ktora ma jakies przyzwoite narzedzia do O/C? wlasciwie to moglbym wybrac cos z waszych podpisów... Edytowane 12 Maja 2005 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 chipset to praktycznie tylko: 875p i 865pe (intela!) producenci: asus/abit/dfi (lanparty) narzedzia: bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 qrcze, napisalem ze jak chodzi to niech chodzi.... no i pochodzil pół dnia i sie zrestartowal sam.... chyba faktycznie brakuje mu pary (napiecia znaczy sie;)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 kup sobie GIGABYTE GA-8i865-pg bardzo dobra płyta na chipsecie i865p, na niej bez problemu osiągniesz 3,6Ghz :D a asrocka przez okno!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 nie zapomnij ze lato idzie , teraz jest juz dosc cieplo wiec jak masz slabe chlodzenie nic dziwnego ze sie duzo gorzej kreci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 (edytowane) jest tak ze różni producenci dla swoich zasilaczy ustawiają rozne napiecia (w granicach standardu ATX) np: dla 3.3 niektórzy ustawiają 3.3 dokładnie a inni daja troche wiecej tez bezpiecze i w normie 3.4 itd.... moze jakis z twoich komponentów woli wyższe napięcie do podkręcania nowy zasilacz trzyma sie sztywno standardu i przez to lubiąca prąd część ma go za mało i kreci sie słabiej. Edytowane 18 Maja 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 pewnie przetworniki FET lubia wiecej produ niz dostaja albo dostaja wiecej niz potrzeba i sie przegrzewają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...