Skocz do zawartości
Novus

2coolerki Tylko Ktory Z Nich Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

krotko i na temat.

Procesor AMD Sempron Soc.A 2400+@2800(10x200)

I dwa chłodziwa do wyboru

1. Arctic cooling-45zl

2. Spire V-33 zl, ale nie wiem czy w komplecie jest jakas przyzwoita pasta termoprzewodzaca lecz na plus tego Spire przemawia mozliwosc wyslania go jednapaczka z zasilaczem Enermaxa.

Wiec ktore z tych 2chlodziw byscie wybrali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spire

1439116[/snapback]

No dobra ale tu jest jeszcze jedna rzecz, w zestawie ze spire nie masz w komplecie zadnej pasty termoprzewodzacej a to sa kolejne koszta i teraz to juz sie z tym naprawde mocno bujam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arctic przy max obrotach ma 24dB a Spire tylko 19, więc będzie z pewnością dużo cichszy. U mnie WR IV przy Sempronie 2800+ na 2300Mhz w zupełności wystarcza (temp do 48 stopni), więc V z pewnością również da radę. Nie oznacza to wcale, że neguję Arctica. Z pewnością również wystarczy w twoim przypadku, ale Spire jest jednak tańszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie slyszalem tego wrV ale wątpliwe mi sie wydaje ze wiatrak 90x90 na 2300rpm bedzie mial 19dB. Jezeli chodzi o radiator od Spire to jest on ok, chyba wiekszy od tego w arcticu.Ja w swoim Spire WRIV zmienilem wentylator na Arctica 3 i jest znacznie ciszej (i ciutke cieplej) - tobie polecam zrobić analogicznie lub dolozyc jakiegos fan mate'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy gadacie :/ arctic bedzie zdecydowanie lepszy.... z tymi 24dB to poleciales... na najnizszych obrotach 1500obrotów (13 dB)to pociagnie Athlona Xp 2500+, na II poziomie obrotów czyli 2200obrotów bedzie 18 dB i pociagnie wtedy Athlona 3200+, to po cholere wlaczac najwyzsze obroty :/ ktore przeznaczone sa dla 3400+.Wychodzi na to ze Arctic bedzie bardziej cichy.a w dodatku ten Wisper V to wydajnosciowo mozna porownac do arctic'a na minimalnych obrotach, a W V przy normalnej predkosci wiatraczka. A jak kolega Ci podpowiada wymiane wiatraka lub inwestycje w fanmata (10zl wydasz), to zdecydowanie wychodzi taniej kupno arctica z regulatorem obrotów na sledziu.

Edytowane przez kubajew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy gadacie :/ arctic bedzie zdecydowanie lepszy.... z tymi 24dB to poleciales... na najnizszych obrotach 1500obrotów (13 dB)to pociagnie Athlona Xp 2500+, na II poziomie obrotów czyli 2200obrotów bedzie 18 dB i pociagnie wtedy Athlona 3200+, to po cholere wlaczac najwyzsze obroty :/ ktore przeznaczone sa dla 3400+.Wychodzi na to ze Arctic bedzie bardziej cichy.a w dodatku ten Wisper V to wydajnosciowo mozna porownac do arctic'a na minimalnych obrotach, a W V przy normalnej predkosci wiatraczka. A jak kolega Ci podpowiada wymiane wiatraka lub inwestycje w fanmata (10zl wydasz), to zdecydowanie wychodzi taniej kupno arctica z regulatorem obrotów na sledziu.

1440438[/snapback]

tez bardziej ciagnelo mnie w te strone;) ale chcialem byc pewien czy spire czy AC

THNX za pomoc

Edytowane przez Novus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi