Mociak Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Coolera kupiłem od kolegi, jest od Athlona 2000+, jest dobry dość, jak coś to mogę podesłać fotke :D ale... Chodzi bardzo głośno, normalnie jakby miał kosteczki zamiast kuleczek w łożysku :mur: Ale wystarczy, że odkręce grill (chociaż nie koniecznie!) i pobawię się nim trochę (np. góra-dól, w jedną, drugą) i od razu ciszej chodzi (gdy kręcę palcem). Czym może to być spowodowane i czy warto od razu zmieniać cooler , czy zrobić coś, żeby był cichszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Po pierwsze coler Artctic to żadan nazwa. Jaki to model? Odklej naklejkę i kapnij trochę oleju maszynowego. Prawdopodobnie się trochę zatarł. Kupiłeś wiatrak od kolegi? Za ile? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Za 15zł :D A jaki to ma być olej? Może być taki z pierwszego tłoczenia? :D Bo ja nie mam żadnych specjalnych :/ A model też nie jest wypisany :] Tylko Arctic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Za 15zł :D A jaki to ma być olej? Może być taki z pierwszego tłoczenia? :D Bo ja nie mam żadnych specjalnych :/Olej do precyzyjnych części maszyn albo zwykły olej uniwersalny do maszyn do szycia, zegarów itp. Z pierwszego tłoczenia sobie daruj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Dałem taki kuchenny i oto wyniki: + 0,5 tys. rpm - 4 stopnie temp. procka - ok. połowa dBa :D Ale podobno mi zjełczeje czy coś, wymienie na ten do łańcucha rowerowego ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Kuchenny olej do wentylatora? :D :mur: Dałeś 15zł za nie wiadomo co? No to się kolega ucieszył pewnie. Proponuję zajrzeć na jakiś sklep z chłodzeniem np. cooling.pl, poszukaj po producencie, przynajmniej będziesz wiedział co masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Ale dobry cooler! Zaraz zrobię fotkę :P Tylko nie mogę wyłączyć bo mi się BIOS resetuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...