binek Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Co sadzicie powinienem juz miec spakowana plyte do pudelka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffx Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) narazie spokojnie czekac, nic poza tym ...wiem, ze latwo mowic ale gdybym sam byl w takiej sytuacji to pewnie tez poniekad trzasl bym sie ze strachu czoboki na biezaco nas informuje i mysle, ze milym gestem byloby, gdyby uprzedzil tu na forum jesli sledztwo weszloby w jakas bardziej "zaawansowana" faze ;) ( czyt. konfiskata plyt ) EDIT: oto odpowiedz jaka dostalem dzisiaj od Allegro Dziękuję za przesłaną wiadomość. Niestety, w tej sytuacji nie jesteśmy w stanie bezpośrednio pomóc. Zgodnie z Regulaminem Allegro - serwis nie ponosi odpowiedzialności za wady prawne towaru oferowanego przez jego użytkowników ; jedyną drogą ukrócenia procederu jest zgłoszenie sprawy Policji, bądź Prokuraturze właściwej dla miejsca zamieszkania osoby poszkodowanej, lub okradzionej firmy. Wszelkie informacje na temat transakcji, i na temat sprzedającego zostały (i nadal będą)zarchwizowane, i na pisemny wniosek organów ścigania - zostaną im przekazane. Miłego dnia. czyli nie zrobia nic ;) ...no, przynajmniej narazie ;) Edytowane 16 Maja 2005 przez ffx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Dziękuję za przesłaną wiadomość. Niestety, w tej sytuacji nie jesteśmy w stanie bezpośrednio pomóc. Zgodnie z Regulaminem Allegro - serwis nie ponosi odpowiedzialności za wady prawne towaru oferowanego przez jego użytkowników ; jedyną drogą ukrócenia procederu jest zgłoszenie sprawy Policji, bądź Prokuraturze właściwej dla miejsca zamieszkania osoby poszkodowanej, lub okradzionej firmy. Wszelkie informacje na temat transakcji, i na temat sprzedającego zostały (i nadal będą)zarchwizowane, i na pisemny wniosek organów ścigania - zostaną im przekazane. Miłego dnia. To standardowa odpowiedź Allegro, wiem, bo takie odpowiedzi też dostawałem (niestety, trafiłem na parcha na Allegro) Ale to wcale nie znaczy, że policja albo prokuratura nie współpracuje z Allegro w tej sprawie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Niektorzy to sa bezczelne typy i probuja sprzedac ta KRADZIONĄ plyte dalej, wciskajac w dodatku kit ze posiada gwarancje miedzynarodowa!! Moderatorzy powinni zbanowac kolezke moim zdaniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Dokładnie- zainteresowanych odsyłam do działu giełda xan już napisał co sązi o tym towarze. A osobiście uważam że ten koleś co to wystawił jest po prostu zwykłą gnidą i akurat jak jemu by mobo skonfiskowali to bym sie specjalnie nie przejął.. Płyta na gwarancji międzynarodowej i bez dzwięku. :mur: :mur: Att gwarancja to chyba międzynarodowa z interpolu. Dając takie ogłoszenie ta osoba z forum staje sie zwykłym oszustem nie lepszym od osób które sprzedawały te płyty na allegro. Tylko że tamte osoby być może nie wiedziały do końca co robią a ta z forum chce kogoś oszukać z pełną premedytacją. Na miejscu moderacji walnąłbym mu pod nickiem status oszust :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Dokładnie- zainteresowanych odsyłam do działu giełda xan już napisał co sązi o tym towarze. A osobiście uważam że ten koleś co to wystawił jest po prostu zwykłą gnidą i akurat jak jemu by mobo skonfiskowali to bym sie specjalnie nie przejął.. 1450690[/snapback] Ja jestem zdania, ze jego konto juz powinno byc usuniete z tego forum. Nie potrzeba nam tu oszustów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ja jestem zdania, ze jego konto juz powinno byc usuniete z tego forum. Nie potrzeba nam tu oszustów. 1450942[/snapback] 5) zabroniona jest oferta sprzedazy przedmiotow: ... # Towary kradzione lub wprowadzone do obrotu niezgodnie z obowiązującym prawem. Ja nie wiem na co jeszcze czeka szanowna moderacja... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Hmmm jak dobrze kojarze prawo karne to w zasadzie decyzja o tym co sie stanie z plytami nalezec bedzie do DFI, z tego wzlgedu ze jak wiadomo plyty szly do (zniszczenia?) wiec DFI nie odniosle rzeczywistych strat. Wiec DFI moglaby zostawic uzytkownikom/undetakowi plyty pod warunkiem ich specjalnego oznaczenia jako niesprawne/bez gwarancji. Jedynym dla mnie wyjasnieniem w tej sprawie dzialan DFI jest po prostu uczciwa walka ze zlodziejem oraz nie pozwolenie zeby plyty trafily do publicznego obiegu jako sprawne. Dziwi mnie postepowanie undera, (chyba ze nie informuje nas), gdyz prawda wyjdzie na jaw i byc moze skonczy sie to dla niego gorzej niz powinno. Radilbym udac sie na policje samemu i wyjasniac sytuacje. Postawi Cie to w lepszych swietle, chociaz biorac pod uwage dzialania to under pewnie juz jest po "wywiadzie" w prokuraturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Hmmm jak dobrze kojarze prawo karne to w zasadzie decyzja o tym co sie stanie z plytami nalezec bedzie do DFI, z tego wzlgedu ze jak wiadomo plyty szly do (zniszczenia?) wiec DFI nie odniosle rzeczywistych strat. Wiec DFI moglaby zostawic uzytkownikom/undetakowi plyty pod warunkiem ich specjalnego oznaczenia jako niesprawne/bez gwarancji. Jedynym dla mnie wyjasnieniem w tej sprawie dzialan DFI jest po prostu uczciwa walka ze zlodziejem oraz nie pozwolenie zeby plyty trafily do publicznego obiegu jako sprawne. ... No wlasnie, DFI jako firma nie moze (nie powinna) sobie pozwolic na to, zeby wadliwe plyty byly obecne w obiegu na rynku. Niewazne, ze szly do zniszczenia i wydaje sie, ze DFI nie byly by stratna. Tak samo z prockami, ktore nie przechodza testow - firma je niszczy, a nie przekazuje dalej, bo stracila by renome -> pieniadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 a ja bym chetnie taka wziol;) 450zl a 700-800 to spora roznica za zintegrowany dzwiek;) a gware dfi mam gdzies bo 1 i tak mi juz nie uznali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 a ja bym chetnie taka wziol;) 450zl a 700-800 to spora roznica za zintegrowany dzwiek;) a gware dfi mam gdzies bo 1 i tak mi juz nie uznali... 1455232[/snapback] Qrwa, przecież wiadomo, że to kradziony towar!! To jest paserstwo!! I jak w tym kraju ma być lepiej jak byle koleś kombinuje jak wyhooyać bliźniego??!! Sqrwysyństwo do kwadratu i nie [ciach!]lcie mi tu że nie macie kasy/biedny uczeń/student/pod górkę do szkoły albo inne dyrdymały. Zło jest złem i tyle ... Bez odbioru i szacunku http://www.ntt.pl/news.php?news_id=112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 prawo ma mnie gdzies to ja je tez... innaczej bym nie czekal roku na hajs z allegro, nie zaginela by mi przesylka po drodze itp itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 prawo ma mnie gdzies to ja je tez... innaczej bym nie czekal roku na hajs z allegro, nie zaginela by mi przesylka po drodze itp itd... 1456061[/snapback] No wiesz - bez obrazy ale przez takie podeście jest tak ch--wo w tym kraju, a kradzież, paserka to dla wielu po prostu dobra okazja ... Ale zapewniam Cię że poczujesz ten smaczek goryczy- jak kiedyś okaże się że to Tobie ktoś coś ukradł ... Popieram AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 jesli chodzi o plyty glowne to mialem przypadek na allegro... sprzedalem mobo asusa dwuprocesorowa, minelo pol miesiaca i koles zaczal wydzwaniac ze plyta przestala dzialac (sprzedalem ja za 450zl jakos) no wiec powiedzialem mu zeby ja odeslal i ja sprawdze, bo to jest niemozliwe chyba ze sam uszkodzil (w sumie niepotrzebnie tak powiedzialem, a gwarancji na towar nie dawalem, tylko wylacznie ze dziala). Przyszla plyta i faktycznie nie dzialala, ale z drugiej strony laminatu znalazlem ciekawe naklejki sklepowe, gwarancja itd. zadzwonilem do sklepu i sie okazalo ze one pochodza z jakiegos tam miasta blisko dosyc niego, na zakonczenie dodam ze ja ta plyte mialem od ASUSA z USA takze... straszyl mnie to go opier$% i pojechalem na policje by jako pierwszy zglosic sprawe ze taka zaistniala zeby on nie mogl mi nic wytoczyc, odeslalem i sie juz przestal odzywac. Mam nadzieje ze nie przeszkadza nikomu ten off-topicowy post jednak chcialem napisac jakie to rzeczy wyrabiaja ludzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 No wiesz - bez obrazy ale przez takie podeście jest tak ch--wo w tym kraju, a kradzież, paserka to dla wielu po prostu dobra okazja ... Ale zapewniam Cię że poczujesz ten smaczek goryczy- jak kiedyś okaże się że to Tobie ktoś coś ukradł ... Popieram AndyN 1478722[/snapback] oj...;) juz za duzo razy mnie okradli!! i wszystke przypadki byly na allegro... a policja i allegro jak nic nie zrobily tak dalej ku.pa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 oj...;) juz za duzo razy mnie okradli!! i wszystke przypadki byly na allegro... a policja i allegro jak nic nie zrobily tak dalej ku.pa 1479810[/snapback] Nie usprawiedliwia to nieuczciwości. Kropka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 oj...;) juz za duzo razy mnie okradli!! i wszystke przypadki byly na allegro... a policja i allegro jak nic nie zrobily tak dalej ku.pa 1479810[/snapback] A co , mają zamknąć allegro?? Jak policja złapie jedną gnidę to dwie nowe się znajdą... Prawo jest prawem i powinno byc "zero tolerancji dla zła" .... Jak się kilka razy naciąłeś to tam nie kupuj, ja na 20 transakcji nie miałem żadnych problemów i całe to lamentowanie ,również w telewizji, mnie irytuje. Co można myśleć jak się kupuje sprzęt za 1/2 ceny sklepowej ???Promocja specjalnie dla mnie ???Wg mnie ludzie kupują taki towar ze świadomością, że może mieć "wady prawne" i tyle. Dziękuję. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Odswiezam temat . Szykuje sie do przesiadki na DFI i znalazlem taka aukcje na allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=85183146 Niby numer seryjny tej plyty nie pojawil sie na stronie NTT , jednak mam jakies dziwne przeczucie , ze to kolejna z kradzionych plyt (ALC880) Co o tym myslicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 mnie dziwi podawanie nr seryjnego mobo.... po co? kto tak robi? chyba zę koleś coś wie o tej partii z nie tym karajanem i coś kręci..... dziwna aukcja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Gosc podal nr , bo nie ma go na stronie NTT , czyli teoretycznie plyta jest ok . Ale mi podpada to , ze kupil za granica no i ALC880 . Na NTT jedna z kradzionych DFi ma nr xxxx01 a jego ma xxxx03 , wiec albo przykleil w to miejsce nowy sticker , albo NTT nie mialo spisu wszystkich skradzionych DFI . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Niby numer seryjny tej plyty nie pojawil sie na stronie NTT , jednak mam jakies dziwne przeczucie , ze to kolejna z kradzionych plyt (ALC880)Nie znasz numeru seryjnego płyty (na fotce jest tylko zamazany numer z opakowania - to nie to samo). mnie dziwi podawanie nr seryjnego mobo.... po co?No coż ... przesadził ;) moż wiedział że towar jest ciepły i chciał się "zabezpieczyć"?? jak klient dowie się co to za płyta sprzedawca będzie twierdził że to kupujący podmienił (numer seryjny płyty może być inny niż na kartonie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Nie znasz numeru seryjnego płyty (na fotce jest tylko zamazany numer z opakowania - to nie to samo). Wiesz dopiero jak przeczytalem twoj tekst to spojzalem na fotki . Nawet nie wiedzialem , ze jest tam fotka kartonu z nr seryjnym . Zacytowales kawalek , w ktorym rozważalem , ze koles nakleil na plycie glownej nowego stickera bo z tego co pamietam to na mojej poprzedniej Ultra-D nr seryjny byl wlasnie biala naklejka , wiec nie ma problemu z naklejeniem wlasnego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) @Heat Czemu tak bardzo Ciebie interesuje źródło pochodzenia mobo? Jak dostaniesz mobo to dla świętego spokoju pozrywasz wszystkie naklejki i tyle - gwarancji i tak nie masz. Cena ekstra, jeśli mobo jest w 100% sprawna to tylko brać! Edytowane 13 Lutego 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 sorry zę to powiem ale właśnie przez takie podejście złodziejstwo kwitnie... co ze na giełdzie można kupić tanie części samochodowe np felgi? w końcu okzja to co mnie to obchodzi... Zaczynasz sie wqrwaić dopiero jak to części twojej skradzionej fury tam ląduja... Z tkaim podejściem to co za problem- dajcie jeszcze ogłoszenie na kupie- kupie tanie mobo ma być tanie mozecie nawet je Zaj***ć sąsiadowi bo mnie to zwisa ma być sprawne i tanie... :mur: @Heat Czemu tak bardzo Ciebie interesuje źródło pochodzenia mobo? Jak dostaniesz mobo to dla świętego spokoju pozrywasz wszystkie naklejki i tyle - gwarancji i tak nie masz. Cena ekstra, jeśli mobo jest w 100% sprawna to tylko brać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 @Heat Czemu tak bardzo Ciebie interesuje źródło pochodzenia mobo? Jak dostaniesz mobo to dla świętego spokoju pozrywasz wszystkie naklejki i tyle - gwarancji i tak nie masz. Cena ekstra, jeśli mobo jest w 100% sprawna to tylko brać! Gdyby mnie nie interesowalo to czy plyta jest kradziona to chyba bym nie pisal postow w tym temacie ? :huh: :mur: Cena jest ekstra pod warunkiem , ze plyta nie jest kradziona . Poza tym juz i tak sie rozmyslilem . Stwierdzilem ze kupowanie DFI bez gwarancji nie jest najlepszym pomyslem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...