bozar Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Witam! posiadam staruszka - cel.800 256 RAM i zastanawiam sie czy jak kupie nagrywarke 'Lite-ON DVD+/-RW SOHW-1673S bulk' to mi bedzie chodzic wsystko w porzadku? Nie jestem pewny czy na takim slabym sprzecie dvd bedzie sie wypalalo bez przeszkod...a moze w ogole nie pojdzie?.... prosze o porady 'jasli laska':P pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 IMO pójdzie pytanie tylko czy zasiłka to zniesie krótka historia podobnego przypadku celina700 + 196 RAM + dwa dyski + dwa napędy optyczne CD RW + DVD RW + zasilacz 200W + winME przy nagrywaniu się wywalał :( po wymianie zasilacza zaczęło hulać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozar Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 hmmm, o zasilacz to sie raczej nie martwie, bo mam jeden dysk i to bylby jedyny naped:] wiec problemow raczej miec nie powinien;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 No to może ja naświetlę sprawę (na własnym przykładzie :P ) Konfig: Celeron 533@533 384 Mb ram Dyszczek Sasmung spinPoint SV1533D (15 GB, ponad 3 lata przebiegu) DVD - Toshiba-Samsung TS-H552B (tak wiem... podobno do d...pupy i w ogóle, ale nic innego nie mieli w sklepie akurat jak miałem przy boku sponsora ;) , a działa lepiej niż te wszystkie liteony, i inne nece :P ) Zasilacz (werble! :>) no name 235 W (tej samej młodości co dysk) I co się dzieje? Ano nic. Nagrywa. Maksymalna prędkość z jaką nagrałem DVD to 4x (bo nie mam szybszych płyt, więc nie próbowałem), DVD+R z prędkością 2.4, Double layer jeszcze nie miałem (zbyteczne, bo jeszcze nie miałem tylu danych do wypalenia). Zepsułem do tej pory jedną płytę (komp się powiesił, ale do tej pory nie wiem czego to wina... nie wnikałem). Jedynym problemem z jakim się zmagam to ciągłe braki miejsca na partycjach, toteż rzadko udaje mi się wypalić całe 4.7 GB . Zresztą najczęściej na DVD zgrywam filmy z CD, więc i tak zawsze jest to w okolicach 4.2 GB (bo pół filmu nie nagram). Reasumując: jak masz okazję kupić nagrywarkę, to kupuj. Jeżeli nawet nie będzie ci chciała nagrywać, to sobie podziała jako zwykłe CD/DVD do czasu wymiany innych podzespołów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...