djsiekier Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Moze ktos was sie z czyms takim spotkal. Pod windowsem xp nie wszedzie wyswietla mi ruska czcionke. Zamiast liter widac znaczki np. Çäîđîâî, Ęîńňđîěŕ lub znaki zapytania (????????????????). wie ktos jak to ustawic? probowalem w ustawieniach jezyka, klawiatury i nic to nie daje wciaz to samo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) W$ XP start>panel sterowania>data, godzina, język...>opcje regionalne i językowe>standardy i formaty-zmieniasz na rosyjski ewentualnie start>panel sterowania>data, godzina, język...>dodaj inny język-zmieniasz na rosyjski EDIT: eh nieprzeczytałem z nalezytą uwagą Twego krótkiego postu... więc chyba nie pomogę :mur: Edytowane 11 Maja 2005 przez Eskan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 http://www.interklub.com.pl/pl/klub/wnp/rosyjski.html może to ci pomoże (przypadkiem wpadłem na tą stronę) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsiekier Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Strony i maile dzialaja mi prawidlowo (jak wlasnie w menu widok zmienie kodowanie czcionki). Chodzi o programy np. zajaczek (edytor html) gdzie jak probuje pisac rosyjskie litery wpisuja sie znaki zapytania, winamp gdzie rosyjskie litery zle sie wyswietlaja. Albo programy czy gry rosysjkie gdzie wogle menu nie moge odczytac ani zupelnie nic (chyba ze sa to gify ale to oczytwiste ze sie odczyta:) bo sa albo te znaki zapytania albo znaczki dziwne. W panelu sterowania zmienilem na rosyjski i nic to nie dalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Zazwyczaj znak zapytania zamiast danej litery oznacza że czcionka nie posiada zdefiniowanego w ogóle symbolu dla danego kodu znaku. A krzaczki się wyświetlają jak masz zdefiniowany znak, ale był on robiony dla innego charsetu (tak mi się wydaje). Spróbuj sobie zmienić w schematach systemowych (pulpit/właściwości) czcionkę na taką, w której wiesz na 100% że jest cyrylica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...