Trendzik Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Mam zasilacz jak w podpisie czyli NeoTec 4200 (420W). Działa dobrze, nie mam z nim kłopotów, ale czytałem ten test zasilaczy w CHIP-ie i tam taki zasilacz tylko święcący padł im. Tak się zastanawiam czy go czasem nie sprzedać i nie wziąć TAGANA 380W. Co myślicie ?? Zakup opłacalny czy zostawić tak jak jest ?? Edytowane 11 Maja 2005 przez Trendzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 sluchaj sie noobow z chipy a daleko pojedziesz .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Jeśli działa i napięcia są ok to nie ma powodu do obaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 to gdy uslyszysz, ze komus padl Tagan to pobiegniesz wymienic go na cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 przyznam sie ze NeoTEC 420W V4200 w kompie mojej siory tez padl i cholera wie dlaczego (napiecia trzymaj slicznie)....sprzet na standardowych ustawieniach (P4 3.0E,AS8,2x256,R9600Pro)...moze poprostu pech,ale niesmak pozostaje.Wsadzilem Enerka 433W (ktorego kiedys odeslal Swider,z adnotacja ze niby uszkodzony :]) i jak narazie syci :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) przyznam sie ze NeoTEC 420W V4200 w kompie mojej siory tez padl i cholera wie dlaczego (napiecia trzymaj slicznie)....sprzet na standardowych ustawieniach (P4 3.0E,AS8,2x256,R9600Pro)...moze poprostu pech,ale niesmak pozostaje.Wsadzilem Enerka 433W (ktorego kiedys odeslal Swider,z adnotacja ze niby uszkodzony :]) i jak narazie syci :] 1440856[/snapback] Narazie przy moim zostane, bo nie mam kasy na wymiane na innego. Narazie działa ;) A zasilacz jak sie spalił to zabrał coś ze sobą ;) ?? Edytowane 12 Maja 2005 przez Trendzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Mój były NeoTEC przegrzał Ramy, ale się nie zjarał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Naszczescie poszla tylko zasilka,ale z relacji latorosli mojej siory to bylo baardzo glosne bum :] ,jakby ktos przyfandzolil zeszytem A4 w blat stolu z calej sily :]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 A tak w ogóle to jest pare zajefajnych zasiłek w cenie około 300zł Można sobie coś z nich wybrać http://zenfist.pl/z.php/cPath/34/products_...0EG465P-VE.html http://zenfist.pl/z.php/cPath/63/products_...ack%20450W.html Ale najlepsze to co najcichsze ;D czyli http://zenfist.pl/z.php/cPath/30/products_...01%20Black.html A wybór należy do kupującego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 A tak w ogóle to jest pare zajefajnych zasiłek w cenie około 300zł Można sobie coś z nich wybrać 1442816[/snapback] Zostane jednak przy NeoTec ;) Jak cos kiedys sie z nim stanie to zmienie na Tagana. Ale narazie nie bede sobie robil wydatkow zbednych. Chyba lepszy on niz te ModeComy czy jakos tak B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 (edytowane) cze. u mnie pojawil sie problem z tym neotec'iem :( otoz pracuje coraz glosniej, halas porownywalny do AC na cpu 2800-3000 rpm !!! jakis czas temu przedmuchiwalem sprezarka calego kompa i zasilacz oczywiscie, wyleciala chmura kurzu itd, czy to mozliwe, ze cisnienie powietrza uszkodzilo w jakis sposob zasilke ??? raczej malo prawdopodobne, ale ale sprzet pracuje jakby byl pod duzym obciazeniem, obojetnie czy komp jest idle czy w stresie, z tylu wyczuwam taki sam przeplyw powietrza przez zasilacz (otwarcie budy nic nie daje) byc moze moj kiepski proc lub mobo strasznie katuje zasilke i ta juz sie mocno zuzyla i przez to pracuje na wysokich obrotach- czy to mozliwe ?? optymistyczna wersja to to ze poprostu wentyl juz ma dosc przez ten kurz, ale to nie zmienia faktu ze pracuje na wysokich obrotach... prosze o pomoc pzd update: zwracam czesciowo honor ->80% tego halasu to WD :? Edytowane 19 Maja 2005 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...