_Bazyl_ Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Ciekawe czy nowy celeron będzie się tak dobrze sprzedawał jak tualatin Raczej chyba nie stare jądro napięcie 1.75v i 128 kb pewnie się będzie kiepsko kręcił wydajnościowo też nie będzie zajebisty. Mam nadzieję że chociaż cena będzie przystępna. Ale pożyjemy to zobaczymy :D .Ktoś wie kiedy będzie premiera nowego celafona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 widzialem testy tego nowego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a4 i mi galy wyszly:D c4 1.7ghz wypada gorzej niz athlon 1ghz :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 widzialem testy tego nowego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a4 i mi galy wyszly:D c4 1.7ghz wypada gorzej niz athlon 1ghz :lol: :lol: :lol: Nie rob se jaj man 8O jak to taka kiszka to na ch... oni go do sprzedazy wrzucaja :?: Bo nie za bardzo kumam ich plan :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 widzialem testy tego nowego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a4 i mi galy wyszly:D c4 1.7ghz wypada gorzej niz athlon 1ghz :lol: :lol: :lol: <span style="color:red;">[ciach!]</span>o, <span style="color:red;">[ciach!]</span>o, <span style="color:red;">[ciach!]</span>o. <span style="color:red;">[ciach!]</span>iany post. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Bazyl_ Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 lepiej podaj link z tym testem to zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 widzialem testy tego nowego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a4 i mi galy wyszly:D c4 1.7ghz wypada gorzej niz athlon 1ghz :lol: :lol: :lol: Nie rob se jaj man 8O jak to taka kiszka to na ch... oni go do sprzedazy wrzucaja :?: Bo nie za bardzo kumam ich plan :? Plan jest prosty i co więcej będzie bardzo skuteczny. Zobaczycie, że te procki będą się lepiej sprzedawać niż stare Celerony, bo mają zegar 1,7GHZ... marketnig górą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 widzialem testy tego nowego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a4 i mi galy wyszly:D c4 1.7ghz wypada gorzej niz athlon 1ghz :lol: :lol: :lol: Kompleksy sie odzywaja... moze jakiegos linka bys podal? co za ludzie... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 TEN CELEK TO SYF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 TEN CELEK TO SYFUuu, jaka nonszalancja. Nie wypowiadaj sie tak kwieciscie bo nikt nie bedzie kapowal Twoich wywodow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 TEN CELEK TO SYF A dzieci nie powinny juz spac? Bo pozniej w szkolach glupoty gadaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 TEN CELEK TO SYF A dzieci nie powinny juz spac? Bo pozniej w szkolach glupoty gadaja. Adams - a co nie jest syfem?? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Syf nie syf ,ale ja go będe i tak omijał z daleka. Przestarzałe jadro ,128 kB casche to tak jak cofnąć się z chwili obecnej do średniowiecza. Intel chyba kombinuje jakby tu podwiększać częstotliwość bo na to głównie lecą kienci. Moim zdniem może na tym nieźle wdupić jak serwisy i gazety opublikują piersze testy wskazujące kiepską (tak mi się wydaje) wydajność nowego produktu. Na 100% jestem pewien ,że pierwszy celeron p4 będzie wolniejszy od tulipanka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 macie linka tylko po chinsku: http://www.hardsalon.com/opennews.asp?page...huti=5107&kid=1 zwroccie uwage ze test jest robiony w sissof sandrze optymalizowanej pod intela : 3110 punktow na 1.7ghz o qrwa :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Intel je wprowadza, bo tulatiny są za drogie w produkcji (0.13um), a tu jest 0.18um, tańsza produkcja i jeszcze wyższe zegary, czysty zyskk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 IMHO intel nie dojechalby z tulipankiem do zegara 1,9Ghz a jakby obciol P4A to wszytsxy by kupowali tego celka bo musialby miec odjebista cene. Intel potrzebuje wysokich zegarow dla frajerow i zeby obronic sie przed Appalosa ktora bedzie oznaczana tak jak atnki XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 A może podacie jakieś konkrety, linki ? Bo na razie większość szanownych przedmówców plotkuje... i treści w tym niewiele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 macie linka tylko po chinsku: http://www.hardsalon.com/opennews.asp?page...huti=5107&kid=1 zwroccie uwage ze test jest robiony w sissof sandrze optymalizowanej pod intela : 3110 punktow na 1.7ghz o qrwa :):):) Nyny ale porazka, zaponmiales ze wszystkie intele stoja nisko z wydajnoscia-wysoko z zegarem. Obejrzales sobie te obrazki ? ja tam widze lepszy wynik balerona jak P41,6GHz (oczywiscie baleron do AXP nie podskakuje, to wiadomo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 IMHO intel nie dojechalby z tulipankiem do zegara 1,9Ghz a jakby obciol P4A to wszytsxy by kupowali tego celka bo musialby miec odjebista cene. Intel potrzebuje wysokich zegarow dla frajerow i zeby obronic sie przed Appalosa ktora bedzie oznaczana tak jak atnki XPZgadzam się w 100%. Możecie mi wkońcu powiedzieć jak to będzie z Appalosa bo ktoś wcześniej próbował mi wcisnąć ,że takiego procka nie będzie :? . Bo zamiast AXP w 0.18 wołałbym duronka w 0.13 :D LOL Nyny teraz to mi poprawiłeś humor. Mój duron 1@1.2 w ALU klepie tego cela 1.7 , w multi media nawet nie 5% jestem wolniejszy :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Niektórzy testują proce Sandrą, ech, wiecie jaki procek z zegarem 1.6(biorąc za zegar przeliczniki AMD) jest w niej najszybszy, pewnie nie... nieuctwo i tyle. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Nie wiem co Intel próbuje udowodnic tym nowym Celkiem :P Wiem tylko 1-dno, kto kupi tego procka to bedzie poprostu mastah:D 8O :roll: :wink: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 No cóż jedni lubia stare odsmażane kotlety :? , a inni nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Nie wiem co Intel próbuje udowodnic tym nowym Celkiem :P Wiem tylko 1-dno, kto kupi tego procka to bedzie poprostu mastah:D 8O :roll: :wink: :D I Amen moj bracie ten kto to cos kupi bedzie po prostu ułomny :). Ci co kupili Celka w 0,13 nie byli za madrzy, ale jesli ktos kupi ten shit to bedzie frajer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Niektórzy testują proce Sandrą, ech, wiecie jaki procek z zegarem 1.6(biorąc za zegar przeliczniki AMD) jest w niej najszybszy, pewnie nie... nieuctwo i tyle. :evil:Może mały komentaż ??? Nie wiem do końca co chciałeś tutaj powiedzieć. Fakt sandra jest sztucznym testem ale daje pewne pojęcie o wydajności procka. Do tego wyniki z sandry mają w niektórych zastosowaniach przełożenie na szybkość działania programów wiec taki test ma sens. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Niektórzy testują proce Sandrą, ech, wiecie jaki procek z zegarem 1.6(biorąc za zegar przeliczniki AMD) jest w niej najszybszy, pewnie nie... nieuctwo i tyle. :evil:Może mały komentaż ??? Nie wiem do końca co chciałeś tutaj powiedzieć. Fakt sandra jest sztucznym testem ale daje pewne pojęcie o wydajności procka. Do tego wyniki z sandry mają w niektórych zastosowaniach przełożenie na szybkość działania programów wiec taki test ma sens. Komentarz: w Sandrze bdb wypadają stare celerony Copperminy co nie przekłada się na ich rzeczywistą wydajność a mój CelekT1.55(tu wydajność jest nawiasem mówiąc dużo wyższa niż Coppermine-a) bije Athlony z dużo wyższymi cyferkami w nazwie - a to nie jest niestety prawda w rzeczywistych aplikacjach choć aż tak ogromnie nie odstaje i można znaleźć tendencyjne testy, które coś takiego będą udowadniać(że jest niby szybszy) jak m.in. Sandra, teraz chyba jaśniej :twisted: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 W sumie skumałem oc co choci ,chociaż mam w drugim kompie celka coppremine i nie świeci on tak w tym teście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 W sumie skumałem oc co choci ,chociaż mam w drugim kompie celka coppremine i nie świeci on tak w tym teście. Mój stary Coppermine 900 oc 1200(133 cl2) miał wyniki zblizone do Athlona1200 ale to było na porządnej płycie Abit BH6. Podobne wyniki w sieci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 ej nie wiem co wy tak psy wieszacie na tym celeronie. to przeciez zwykla p4 na starym jadrze a bedzie pewnie znacznie mniej kosztowal. T bardzo dobra sprawa - plyty pod p4 sa drozsze, a razem z drogim procem wychodzi na to, ze niewiele osob na nie stac. teraz kupujesz dobra plyte i takiego celeronaS (s od syf ;) ) a pozniej sobie upgradujecie kompa do p4 i macie rakiete ;) i oto wlasnie chodzi. - ujednolicenie podstawek pod proce to klucz do sukcesu. ile osob zmienia np durony na althlony xp? wlasnie o to chodzi tez intelowi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Ten celek to nie będzie zwykły P4 . P4 jest mało oszczędny w wykożystaniu caschu co dobitnie widać po dużym wzroście wydajności po zmianie z 256 na 512. Nie trzeba być geniuszem żeby przewidzieć co sie stanie jak się okroi pamięć do 128 kB ,przecież to będzie anemia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 CENY: Celerun Tualatin 1400 - 459pln Celeron 1.7 -499pln Celeron 1.8 -549pln Troche tanio A ktos kto sie niezna to kupi bo bedzie mial 1.7GHz!!! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Bazyl_ Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Ciekawe jak to będą sprzedawać w sklepach. Pewnie tak SUPER PROMOCJA Procesor Intel PENTIUM 4 1.7Ghz Celeron+pewnie płyta na sdramach+do tego zajebista grafa Ge2MX200 64Mb za nie całe 20 baniek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...