TURTLE Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Witam od wczoraj jestem szczęśliwym posoaiadaczem nagrywareczki DVD, i chiciałem zrobić sobie w związku z tym porządek na półce z płytami. Mam takie pytanie czy mozna nagrać na jedna DVD-R gre która jest pierwotnie na kilku CD i zachować jej wersje instalacyjną. Oraz czy np. można kilka gier 1CD upchnąć na 1 DVD i stworzyć jakies menu któe by nam pozwalało uruchomić konkretną instalke? Bede wdzięczny za jakis opisik lub program. A moze sam NERO potrafi cos takiego zrobić. Pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 2xTak 1. Wystarczy skopiowac zawartosc wszystkich plyt na jedna DVD. (sprawdz najpierw na twardym czy taka procedura zadziala, tj skopiuj do jednego folderu wszystko i odpal instalator - nie powinien sie pluc o nastepne cd) 2. Sa takie programy, a nazwy ci dokladnej nie podam ale chyba cos ala Menu wizard (poszukaj na google) 3. Zajrzyj na www.cdrinfo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms-trex Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 jak bym dodał jeszcze żebyś sprawdził dokładnie czy taka skopiowana z płyty zawartość da sie bez problemu zainstalować, czy nie będzie problmów z odpleniem gry, niektóre zapisują scieżki audio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
towelie_ Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 ja bym porobil obrazy cd tych gier i wrzucil na dvd, pozniej jakbym chcial w cos pograc wystarczy podmontowac obraz w deamonie albo alcoholu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Da sie polaczyc wiele gier n CD na w wersje jeden obraz DVD, choc nieraz trzeba sie troche pomeczyc. Czasem tez w ogole sie nie da - to zalezy wszystko od tytulu :-) Generalnie przerobilem tak czesc kolekcji swojej i dziala. Najlepiej zapisywac to jako obraz iso na plytce DVD i odpalac np z Daemona - w przypadku, gdy np znajomy bedzie chcial dany tytul mozna z latwoscia wypalic mu to co chce. Zabawe z menu to nie polecam bo za wiele roboty z tym. Przy okazji czesto wazna jest kolejnosc kopiowania CD - czasem startuj sie od CD1 a czasem od ostatniego ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 ja bym porobil obrazy cd tych gier i wrzucil na dvd, pozniej jakbym chcial w cos pograc wystarczy podmontowac obraz w deamonie albo alcoholu. 1440484[/snapback] Dokładnie, to chyba najlepsza metoda. Najlepiej zapisywac to jako obraz iso na plytce DVD i odpalac np z Daemona - w przypadku, gdy np znajomy bedzie chcial dany tytul mozna z latwoscia wypalic mu to co chce. 1440822[/snapback] Byłbym ostrożny z takimi uwagami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 oczywiscie chodzilo mi o wersje demo ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...