PrMaX Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Gainward FX PowerPack! Ultra/1100 TV/DVI nVIDIA GeForce FX 5900, 128 MB - dziś rano chyba wyzionął ducha :sad: Otóż po włączeniu kompa na ekranie pojawiły się pionowe kolorowe pasy z małymi krzakami. System uruchumia się normalnie, natomiast na monitorze są tylko kolorowe pasy. Sprawdzałem wyjscie D-SUB jak i DVI - jest to samo. Co ciekawe karta działała przez około roku bez problemów. Nigdy nie była podkręcana... Czy ktoś się orientuje jak jest z gwarancja u dystrybutora - firma Multimedia Vision ? Naprawiają czy wymieniają sprzęt na nowy ? Co jeśli nie mają takiej samej karty - dają lepszą czy gorszą ? Ile to wszystko trwa ? Pozdrawiam... Edytowane 11 Maja 2005 przez PrMaX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Jezeli karta ma rok to posiada jeszcze gwarancje proponuje udac sie na strone mmv i tam sprawdzic telefon i dzwonic do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Gainward FX PowerPack! Ultra/1100 TV/DVI nVIDIA GeForce FX 5900, 128 MB - dziś rano chyba wyzionął ducha :sad: Otóż po włączeniu kompa na ekranie pojawiły się pionowe kolorowe pasy z małymi krzakami. System uruchumia się normalnie, natomiast na monitorze są tylko kolorowe pasy. Sprawdzałem wyjscie D-SUB jak i DVI - jest to samo. Co ciekawe karta działała przez około roku bez problemów. Nigdy nie była podkręcana... Czy ktoś się orientuje jak jest z gwarancja u dystrybutora - firma Multimedia Vision ? Naprawiają czy wymieniają sprzęt na nowy ? Co jeśli nie mają takiej samej karty - dają lepszą czy gorszą ? Ile to wszystko trwa ? Pozdrawiam... 1439572[/snapback] Kolorowe pasy :-P - normalka sam miałem tą kartę i tak samo padła MMV wyminia bez problemu, dsotaniesz nowszą kartę bo 5900 już nie mają. Na nową kartę poczekasz krótko u mnie to było 5 dni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrMaX Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Kolorowe pasy :-P - normalka sam miałem tą kartę i tak samo padła MMV wyminia bez problemu, dsotaniesz nowszą kartę bo 5900 już nie mają. Na nową kartę poczekasz krótko u mnie to było 5 dni :) 1439804[/snapback] Dziś właśnie zadzwoniłem do MMV. Potwierdzili Twoje zdanie, że uszkodzeniu uległy pamięci. Gdy dostarczę im sprzęt jeszcze dziś przed 12-stą, dadzą mi nową kartę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrMaX Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 (edytowane) Dziś właśnie zadzwoniłem do MMV. Potwierdzili Twoje zdanie, że uszkodzeniu uległy pamięci. Gdy dostarczę im sprzęt jeszcze dziś przed 12-stą, dadzą mi nową kartę :lol: 1440488[/snapback] Kartę odebrałem wczoraj ! Dostałem fabrycznie nowego i zapakowanego FX5900XT. Od mojego poprzedniego FX5900XT różni się chłodzeniem. Jest większy radiator na GPU oraz wiatrak. Do tego ma wbudowane czerwone diody LED :? Jeśli chodzi o podkręcanie na seryjnym chłodzeniu i BIOSie maksymalnie co udało się osiągnąć bez "artów" i "zwisów" to GPU 465 MHz i DDR 875 MHz. Co do typu pamęci są to rzekomo Hynix 2,8 ns B) Edytowane 17 Maja 2005 przez PrMaX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 hmmm.......coś mi ten temacik bardzo przypomina. Ci którzy obserwowali temacik o 5900/xt/ultra itp. napewno wiedzą o co mi chodzi. :( Szkoda że swojego FX-a już do kompa nigdy nie włożę...A tobie PrMaX gratule dobrego sprzętu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Nie można sie to normalni nie możlowe.czaduj dalej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicol Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 A jednak MMV na półce zostawiło kilka 5900XT... Nie wszyscy się ucieszą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrMaX Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 A jednak MMV na półce zostawiło kilka 5900XT... Nie wszyscy się ucieszą :wink: 1452629[/snapback] Ciekawa sprawa !!! Dziś pokusiłem się o demontaż radiatorka :lol: Normalnie CZAD !!! Hynix'y 2,2 ns. Dodam, że karta ma także inne chłodzenie niż standardowa wersja 5900XT od GAINWARD'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Propnuje zamknąć ten temat i przenieść się TU Pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...