Skocz do zawartości
aztec

Zasiłka 350 W czy starczy 300 W ?

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zmieniłem konfig i do starej budy chcę włożyć nową zasiłkę. Nie wiem jaką moc powinna mieć żeby uciągnąć:

XP 1600 0213 Y :twisted: :twisted: :twisted:,Abit KX-7 333, 256 DDR 333 Nanya, MSI 4200 64 MB, Maxtor 80 Gb 7200, Lite-On 40x12x48, Lan D-linka, SB Live, kontroler 1394.

Zamierzam sporo wycisnąć z tego Antka, ale nie wiem czy musi być 350 W czy starczy 300W. Oba Hunt Key'e. 300 W za 120 PLN, 350 W za 200 PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zmieniłem konfig i do starej budy chcę włożyć nową zasiłkę. Nie wiem jaką moc powinna mieć żeby uciągnąć:

XP 1600 0213 Y  :twisted:  :twisted:  :twisted:,Abit KX-7 333, 256 DDR 333 Nanya, MSI 4200 64 MB, Maxtor 80 Gb 7200, Lite-On 40x12x48, Lan D-linka, SB Live, kontroler 1394.

Zamierzam sporo wycisnąć z tego Antka, ale nie wiem czy musi być 350 W czy starczy 300W. Oba Hunt Key'e. 300 W za 120 PLN, 350 W za 200 PLN.

jesli masz kase to bierz 350W i nawet sie nie zastanawiaj :P w sumie to nie jest az taka kosmiczna roznica w cenie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... ja też bym musiał zapakować nową zasilkę do mojego sprzętu narazie mam 230w Dołączona grafika a myślę nad feel 300w za 71 zeta . Dobra ta zasilka ???

pare mesiecy temu kupilem bude codegana z zasilka 300W oczywiscie codegena ale pare dni temy wentyl straszne zaczal napierdzielac, wiec zawiozlem bude do sklepu gdzie kupilem (prcuje w nim moj kumpel) na wymiane wetyla (rozumiece mam jeszce gwarancje na zasilke) ale im sie nie chcialo grzebac z wymiana wetyla wiec dali mi nowa zasilke wlasnie Feel i coz jest lepsza od codegena :!: :!: , napiecia podskoczyly :P takze za 70 pln warto choc u mnie mozna za 100 kupic jakas 400W ale noname calkowity :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... ja też bym musiał zapakować nową zasilkę do mojego sprzętu narazie mam 230w Dołączona grafika a myślę nad feel 300w za 71 zeta . Dobra ta zasilka ???

pare mesiecy temu kupilem bude codegana z zasilka 300W oczywiscie codegena ale pare dni temy wentyl straszne zaczal napierdzielac, wiec zawiozlem bude do sklepu gdzie kupilem (prcuje w nim moj kumpel) na wymiane wetyla (rozumiece mam jeszce gwarancje na zasilke) ale im sie nie chcialo grzebac z wymiana wetyla wiec dali mi nowa zasilke wlasnie Feel i coz jest lepsza od codegena :!: :!: , napiecia podskoczyly :P takze za 70 pln warto choc u mnie mozna za 100 kupic jakas 400W ale noname calkowity :roll:

hmmm... zaczołem się zastanawiać czy by nie kupić budy modecoma next909 z zasilką huntkeya 300w za 280 zeta Dołączona grafika

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... zaczołem się zastanawiać czy by nie kupić budy modecoma next909 z zasilką huntkeya 300w za 280 zeta Dołączona grafika

...

cos mi sie pochrzanilo z poprzednia odpwiedzia :?

no ale jak masz kase i chec zmian to czemu nie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem tego Hunt Key'a 350 W i jest mały problem z przykręceniem go do budy. Wszystkie otwory pasują, ale tylko gdy przykręcę go do góry nogami tzn. płytka wewnątrz zasilacza jest u góry zamiast na dole i naklejka z oznaczeniami jest odwrotnie. Albo ja czegoś nie rozumiem albo chińskie budy są do góry nogami :lol: . Mój stary zasilacz niby miał płytkę u góry ale z tym Hunt Keye'm nie pasuje mi ta naklejka do góry nogami.

PS

Na stronach www.huntkey.com nie znalazłem mojego zasilacza ( LW-8388S+PFC). Jedyne co znalazłem to:

TU

i TU.

Mam prośbę do posiadaczy tego modelu (350W) o podanie jego oznaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem tego Hunt Key'a 350 W i jest mały problem z przykręceniem go do budy. Wszystkie otwory pasują, ale tylko gdy przykręcę go do góry nogami tzn. płytka wewnątrz zasilacza jest u góry zamiast na dole i naklejka z oznaczeniami jest odwrotnie. Albo ja czegoś nie rozumiem albo chińskie budy są do góry nogami  :lol: . Mój stary zasilacz niby miał płytkę u góry ale z tym Hunt Keye'm nie pasuje mi ta naklejka do góry nogami.

PS

Na stronach www.huntkey.com nie znalazłem mojego zasilacza ( LW-8388S+PFC). Jedyne co znalazłem to:

TU  

i TU.

Mam prośbę do posiadaczy tego modelu (350W) o podanie jego oznaczenia.

powiedz lepiej jak z napieciami na tej zasilce :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy to dobra zasilka ??

Foxconn/Deer ATX 400W

Zasilacz

AC INPUT:

115-230V~, 8-4 A, 60-50Hz

MAX.OUTPUT POWER: 400W

DC OUTPUT:

+3.3V=24.0A +5V=35.0A +12V=15.0A

+5Vsb=2.0A -5V=0.3A -12V=0.8A

Powiedzcie cos o tej firmie , czy moze lepiej leadmana ???

Bo mam herculesa ati ktory jest super wrazliwy na zmiany napiecia i sie wiesza na obecnej 300W (podobno cos nie tak ze stabilizatorami napiecia i te karty tak maja i koniec) Najwaznijesze zeby trzymaly dobrze napiecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem tego Hunt Key'a 350 W i jest mały problem z przykręceniem go do budy. Wszystkie otwory pasują, ale tylko gdy przykręcę go do góry nogami tzn. płytka wewnątrz zasilacza jest u góry zamiast na dole i naklejka z oznaczeniami jest odwrotnie. Albo ja czegoś nie rozumiem albo chińskie budy są do góry nogami  :lol: . Mój stary zasilacz niby miał płytkę u góry ale z tym Hunt Keye'm nie pasuje mi ta naklejka do góry nogami.

o to sie nie martw , bo ja tez mam go "do góry nogami" zamontowanego w obudownie. Nie widze aby w tym byl jakis problem. Inaczej go nie zamontujesz. Z tego wynika ze nalepka bedzie do gory nogami , ale komu to przeszkadza ?? Ja dopiero teraz zauwazylem ze jest wlasnie tak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...