jarkkkoo Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Witam, wiatraczek na moim ati radeon 9500pro ocipial i tak strasznie zaczal wyc ze musialem pobiec do sklepu po zamiennik. Sprzedawca w sklepie proline (wroclaw) serdecznie polecil mi nastepujacy radiator: http://www.4max.com.pl/default.asp?g=142&gg=19&produkt=268 Niestety w opisie jak byk jest napisane, ze: Jednostka może znaleźć swe zastosowanie na chipsetach kart graficznych nie posiadających radiatora w standardowym wyposażeniu :mur: Czy na pewno? Czy moge juz sie zaczac bac ze niedlugo grafika sie skopci? Radiator jest po paru godzinach tak goracy ze nie mozna go dotknac (ale poprzedni tez mocno sie grzal mimo wiatraka). Nie gram w gry juz od dluzszego czasu, na razie pracuje tylko na windowsie, czy moge sobie na tym Zalmanie posmigac przez pare tygodni az uzbieram na cos konkretniejszego ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 daj mu jakis lekki nawiew i styknie jako rozwiazanie chwilowe. przynajmniej nie bedzie niebezpieczenstwa przegrzania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkkkoo Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 ok, ale jak sie przegrzeje to zdazy mi sie zawiesic czy moze mi po prostu nagle umrzec? i pytanie dodatkowe, czym najlepiej zdzierac starsza warstwe chlodzacego "fluidu"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 ok, ale jak sie przegrzeje to zdazy mi sie zawiesic czy moze mi po prostu nagle umrzec? i pytanie dodatkowe, czym najlepiej zdzierac starsza warstwe chlodzacego "fluidu"? 1440151[/snapback] Srajtaśma + do tego jakiś spirytusek lub sth like this Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarovnik Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Z pewnością najpierw ci się zawiesi tylko nie może tak się dziać w godzinę po włączeniu kompa. A radiator powinien być bardzo gorący wtedy wiadomo że spełnia swoje zadanie odprowadzając temperaturę z proc. karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 A radiator powinien być bardzo gorący wtedy wiadomo że spełnia swoje zadanie odprowadzając temperaturę z proc. kartyTaaa ale radiator w nieskończoność nie będzie ci odprowadzał ciepła, szczególnie w przypadku nadmiaru. Zalman niebieski jest ok na tego Radka ale pod warunkiem, że będzie choćby minimalny przepływ powietrza pomiędzy żeberkami . Przykręć z boku na wygiętym śledziu jakiegoś Arctica TC i będzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...