xor_ew Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 No właśnie! Przejrzałem forum, ale tam same cuda na ten temat. Proc to wersja B0, mnoznik zablokowany, bo wszelkie kombinacje kończą sie resetem ustawień biosu... próbowałem przez fsb, dolazłem do 144 no i z 1800MHz --> ~1900MHz... Wyżej (fsb 154) kompo juz nie startował. Napięciem się nie bawiłem bo przyznam się, że sie boję (po lekturze na forum)... Zwracam się do Was, a szczególnie do oclockerów z epoxami: Jak najlepiej podrasować tego proca, aby pracował max wydajnie i stabilnie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalnici Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 nie podnosiles napiecia?????? ja tesh mam 2200+ i na 144fsb nie wstal przy 1.6v,zwieksz napiecie do 1.65 albo nawet 1,7 i zobacz :) pzdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) hehe... sprawdzę :D! ------------------------ No i sprawdziłem... dałem od razu 1,7; przy fsb 160 nie ładuje windy, przy 155 wysypuje się przed pulpitem... na 144 styka, ale tu nawt napięcia nie trzeba ruszać... Mógłbym popróbować pomiędzy 144 a 155, ale dałem sobie spokój :D THX! Edytowane 12 Maja 2005 przez xor_ew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Jakie masz chłodzenie i zasilacz? Niestety Athlonki 2200+ zwlaszcza te z zablokowanym mnoznikiem (czyli moj tez) nie sa najlepszą podstawą do o/c. Mój pójdzie i na FSB 166, ale dopiero przy 1.8v a wtedy temp. w idle dochodzi juz do 50*C. Generalnie majac malo $ lepiej poszukac dobrego 2000+ bo z tym raczej nieposzalejesz. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Moze to przez zasila, bo jak masz jakis no name to nie krec! (chyba ze masz no name 1000W :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Mam identyczny proc jak ty i identyczna plyte glowna. Ja doszedlem do stabilen FSB 164 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Ale z jakiej serii?? Podaj oznaczenia :] Bo jak K.... ablo R..... to siedzisz :] (jak R to na pewno, na K nie wiadomo :D ) Pozdrejszyn Papejszyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) zasiłke mam chiefteca hpc 360, więc raczej good... seria niewiadoma, tzn. nie chce mi sie coolerka sciagać bo mam zasiłke dokładnie przy tych dinksach do odczepiania radiatora - zawsze jak zakładam/zdejmuje cooler to k.....y dostaje i mega stresa bo cięzko tam dojść i śrubokręt co chwila odskakuje :lol: kurde mogłem spisać... laminat jasny, jezeli to ma znaczenie... a tak btw (to dla epoxowców szczególnie) mój inny pościk ---> http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=...=0#entry1440619 - ktoś może pomóc? plizzzz... Edytowane 13 Maja 2005 przez xor_ew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...