Skocz do zawartości
davidose

Wieksze Timingi Gorsza Wydajnosc

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie śmigam na 2x256 KINGSTON dual, timingi 2.5 3 3 7 200Mhz. POdobno jesli sie wyżyłuje timingi pamięci chodzą szybciej a więc zabrałem sie za kręcenie. Ustawilem je na 166Mhz, timingi 2 2 2 6. Procek lekko podkrecony FSB 9x235 stabilne tak samo mialem ustawiony na poprzednich timingach. NO i co ? no i dooopa w testach everesta te ustawienia pamieci wypadają o wiele gorzej niz poprzednie. MOze sie nie znam, moze cos zle robie? Prosze o jakies podpowiedzi...

Edytowane przez davidose

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZe

1.mam GR400D64L3/512 ;-) GooDRaMy ,nie bawilem sie nimi zbytnio ,bo wsumie nie wiem jak :mur: ale mialem je na cl 2.0 3-3-8 ,dalej nie probowalem bo kumpel powiedzial ze powinny byc pamieci synchronicznie z procem ,tylko mi pokazuje CPU/9 a mu 1:1 :huh: on na abicie ma taka opcje a ja nei moge ja znalezc w biosie (gigabyte k8ns - ultra 939 +winchester 64/3000+), gdzie to ustawic ,czy to tak moze byc ,jaka mam sprobowac kombinacje ,nie podnosilem napiecia proca i pamieci ,narazie max fsb 220 ,no i sie zobaczy co dalej ,

2.co mi sie oplaca dolozyc 2 taka sama kosc ty sprzedac ta i kupic np hynixy d43

Pozdro

post-19459-1115910830_thumb.jpg

Edytowane przez MasterRed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi