muppi Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Witam Kupiłem model jak w temacie na AGP, użyłem Rivatunera ale po odblokowaniu potoków w czasie grania pojawiają się kropki na środku ekranu, niezbyt gęste ale wkurzjące. I teraz moje pytanie, czy jest mozliwe że jak bym zdjął chłodzenie pasywne ktore mam oryginalnie na karcie i założyl blok wodny a na pamięci nakleił radiatorki to cokolwiek by to dało? Zniknęły by te kropki? Czy może nie warto się w to bawić? Muppi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Najprawdopodobniej pomogło by. Ale zależy jaką masz temperature na rdzeniu i pamięciach. Jak nie jest zbyt wysoka to się nie opłaca zakładać bloku wodnego. Ale radiatorki na pamięć możesz przykleić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Jeśli możesz to powiedz mi jaka to karta 6800 która ma pasywne chłodzenie??Jestem bardzo ciekaw, bo dotychczas takiej nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traxit Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Jezeli temperaturki sa ok to nic nie zrobisz bo za kropiki odpowiedzialne sa blednie odblokowane potoki...tyle :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Kobrowisko--> z gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Dzięki za odpowiedź.Normalnie nie spodziewałem sie tego że 6800 moze miec pasywne chłodzenie - nie wróże jej dobrego potencjału OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 a te kropki szybko sie pojawiaja, tzn od razu czy po pewnej chwili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muppi Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Niestety zaraz jak tylko odblokuję potoki to po restarcie ale tylko w czasie grania mam takie kropki (rzadki śnieg) na środku ekranu. Sądząc z waszych wypowiedzi to raczej kupa z tego będzie i jest to wina potoków a nie temperatury. Jedyne co mogę poprawić poprzez zmianę chłodzenia to możliwości podkręcenia rdzenia i pamięci. Muppi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Ale i tak lepiej śmigać szybciej z "kropeczkami" niz wolniej bez nich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 niestety masz racje, u mnie artefakty widac jak wlacze latarke w grach (?) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelzolna Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 "Niestety zaraz jak tylko odblokuję potoki to po restarcie ale tylko w czasie grania mam takie kropki (rzadki śnieg) na środku ekranu. Sądząc z waszych wypowiedzi to raczej kupa z tego będzie i jest to wina potoków a nie temperatury. Jedyne co mogę poprawić poprzez zmianę chłodzenia to możliwości podkręcenia rdzenia i pamięci. Muppi " Chyba wiem jak zaradzić twój problem? Ja też tak miałem a powodem było to że gdy odblokowałm 4 potoki występowały u mnie kropki i czsam i artefakty. Moim zdaniem musisz delikatnie skręcic kartę na pamięciach o 5-10 casami 15 MHz to powninno pomóc !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Napisz jaki masz PSU, bo bardzo możliwe że karta jest niedovlotowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watów Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 a ja czytalem ze vmod na gpu pomaga tylko ze wtedy chlodzenie ze stockowego powinienes zmienic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) Dzięki za odpowiedź.Normalnie nie spodziewałem sie tego że 6800 moze miec pasywne chłodzenie - nie wróże jej dobrego potencjału OC. 1441867[/snapback] Ja też nie... W tym modelu Gigabyte temp. przekracza często 100 stopni :blink: Można się poparzyć :wink: Jest o tym TU Edytowane 14 Czerwca 2005 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zamontuj jakiś nadmuch to nie będzie kropek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muppi Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zamontowałem wodne chłodzenie ale kropki nie zniknęły, widocznie tak musi być. Nawet podkręciłem napięcie do 1,4 V, też nic. Trudno. Muppi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Czasami nawet woda na nic sie nie zda.Widocznie taki egzemplarz i już... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...