Grabus Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Czy mozna do jednego AP podlaczyc trzy anteny zewnetrzne (konkretnie chodzi o kierunkowe, ale to nie wazne)? Nie pytam o sens takiego rozwiazania, tylko czy jest to fizycznie mozliwe. Jesli tak, to od razu prosilbym o krotkie info jak nalezaloby to zrobic. Czy potrzebne bylyby jakies rozgaleziacze czy cos takiego i gdzie moglbym znalezc info o tym. O tym, ze mozna podlaczyc dwie to wiem, ale mi chodzi o trzy. A drugie pytanie dotyczy oprogramowania do testowania sieci bezprzewodowych. Jakie programy, jakie testy? Wszelkie dane mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Dwie napewno PLANET WAP-1965, dalej to juz kombinowanie ze spliterami, ale nie mialem z tym do czynienia. Network stumbler, niektore AP (te najlepsze) maja w sobie program testujacy i pokazujacy sile sygnalu. Ja osobiscie korzystam z laptopa z antenka USB i dolaczonym do tego oprogramowaniem. Przy testach AP, ustawiam anteny, odlaczam od AP wpinam do LAPTOPA i mierze i dokonuje korekt ustawien ewentualnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...