michalnici Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Witam, mam procka A2200+ i musze zostawic komputer wlaczony na okolo dobe,komp musi chodzic bez przerwy.No i nasuwa sie pytanie,wpadlem na pomysl zeby obnizyc mu taktowanie bo zadych wielkich obliczen nie bedzie wykonywal.Czy to jest bezpieczne dla procka?? Na ile moge z 1.8 zmniejszyc zeby mozna bylo puscic wentyl na bardzo malych obrotach(jakis cooler zwykly) bo na maxa to halasuje strasznie!!! Mam Nf7 2.0.,no i w razie czego jeszcze napiecie zmniejszyc.prosze o jakas porade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Zmniejsz mu FSB na 100 zyskasz pareset MGHz mniej i bedzie chłodniejszy. Napięcie zmniejszaj o 0.05 V i testuj w prime. Jak zacznie sypać błędami to podnieś do ostatniego stabilnego napięcia i tyle.No i na koniec zmniejsz obroty wentyla (przyglądając sie temperaturze) Edytowane 12 Maja 2005 przez Kobrowisko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalnici Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 a moge dac fsb nizsze?? np. 50-60?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) hmm ja zmniejszam mnoznik i fsb (stare dobre palomino) i nie widze zadnych niestabilnosci. do wentyli automatyczna regulacja speedfanem i masz z glowy problem. vcore nie zmniejszalem( bo nie moge :wink:) ale samo zejscie o ~600MHz daje jakies 8-10* mniej w idle u mnie edit: najnizsze fsb to 100MHz. nizej nie zejdziesz. Edytowane 12 Maja 2005 przez OrGiUsZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalnici Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 thx pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...