Skocz do zawartości
Yeppy

Potrzebuje Opinii I Pomocy:procek+płyta?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.....chciałbym przeznaczyć na procek + płytę razem 1200 zł. Co byłoby najbardziej optymalnym zakupem w obecnym czasie.Kierunek ustawiony jest na AMD, Intel nawet nie wchodzi w rachube.

Myślałem wstępnie nad płytami z serii : DFI LanParty NF4 a do tego jakiś procek A64 na s.939 ale nie wiem czy to dobry typ.

Bardzo proszę o opinie.Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli bierzesz płyte DFI, to powinieneś wiedzieć, że może ona dostarczyć pamięciom nawet 4V (chyba potrzebny jest mod zasilacza - nie jestem pewien). W rozsądnej cenie są teraz TwinMOSy SpeedPremium, tylko musi to być odpowiednia seria - poszukaj na forum, napewno znajdziesz na forum "Pamięci RAM". Żeby osiągnąć ładny wynik potrzeba conajmniej 3,2-3,4V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko gdzie to dostać?Sprawdzałem na Allegro to SpeedPremium nie ma.W sklepach u mnie we Wrocławiu raczej nie sprzedają Twinmos SpeedPremium tylko zwykłe Twinmos(y).A w wysyłkowych sklepach on-line to nijak sprawdzić numer seryjny na pamięciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos tanszego niz DFI -Abit AX8 ,420pln ,fsb300 z pamieciami 1:1 bez problemu (wedlug tesyu na jakiejs polskiej stronie)

na proca zostaje ci wtedy 780pln (ponad 100 wiecej niz w przypadku dfi)

mnie zastanawia tylko fakt ,dlaczego Venice jest ponad 100pln drozszy od Winna ,chyba trzeba troche poczekac ,az ceny sie zrownaja

a jezeli brac teraz to moze Venice 3000+ OEM i do tego jakis dobru coooler np. AC Freezer 64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko gdzie to dostać?Sprawdzałem na Allegro to SpeedPremium nie ma.W sklepach u mnie we Wrocławiu raczej nie sprzedają Twinmos SpeedPremium tylko zwykłe Twinmos(y).A w wysyłkowych sklepach on-line to nijak sprawdzić numer seryjny na pamięciach.

1441250[/snapback]

to pooglądaj zwykłe też sie z tymi końcówkami trafiają i to są dokładnie takie same pamięci i do tego tańsze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi