Yeppy Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Witam.....chciałbym przeznaczyć na procek + płytę razem 1200 zł. Co byłoby najbardziej optymalnym zakupem w obecnym czasie.Kierunek ustawiony jest na AMD, Intel nawet nie wchodzi w rachube. Myślałem wstępnie nad płytami z serii : DFI LanParty NF4 a do tego jakiś procek A64 na s.939 ale nie wiem czy to dobry typ. Bardzo proszę o opinie.Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 po pierwsze to poszukaj troche po drugie procek 3200 stad http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=130658 po trzecie plyta taka http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16985 i juz masz najlepiej jak mozna w tym momencie . zycze powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 dokladnie popieram przedmowce :] plyta DFI procek venice .... i po krzyku :] chyba ze starczy ci na wersje DFI SLI = bedziesz mial na przyszlosc .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Jeśli nie masz kasy, to i tak możesz w przyszłości walnąć moda ultra@sli :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeppy Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Jaka jest różnica pomiędzy zwykłym A64 a A64 Venice? Ten jest wydajniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Zmiany, które wprowadza Venice w stosunku do Winchestera to dodane instrukcje SSE3 oraz poprawiony kontroler pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 oraz , podobno duzo lepsze podkrecani a na DFI az wstyd nie podkrecic co nieco :P :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 No i do tego zasiłka conajmniej 480W :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeppy Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 A jakie 2 pamiątki po 512 MB? Twinmosa,Kingstone, Hynixy , Kingmax....????Ale w rozsadnej cenie proszę :) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Jeśli bierzesz płyte DFI, to powinieneś wiedzieć, że może ona dostarczyć pamięciom nawet 4V (chyba potrzebny jest mod zasilacza - nie jestem pewien). W rozsądnej cenie są teraz TwinMOSy SpeedPremium, tylko musi to być odpowiednia seria - poszukaj na forum, napewno znajdziesz na forum "Pamięci RAM". Żeby osiągnąć ładny wynik potrzeba conajmniej 3,2-3,4V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 dokladnie tak , . twinmos speedpremium z koncowka numeru seryjnego 1A4T lub AA4T . i juz masz wszystkie czesci ciekawego kompa , grafika to kwestja gustu i gotowki +jeszcze zasilacz i zestaw zlozony . Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Zasilacz może enermax albo tagan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeppy Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Tylko gdzie to dostać?Sprawdzałem na Allegro to SpeedPremium nie ma.W sklepach u mnie we Wrocławiu raczej nie sprzedają Twinmos SpeedPremium tylko zwykłe Twinmos(y).A w wysyłkowych sklepach on-line to nijak sprawdzić numer seryjny na pamięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 polecam lekturke http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=127937 tam napewno ktos ci cos pomorze . lub moze ktos takie nawet sprzedaje :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Te twinmosy sprowadza do polski pronox, chyba mają we wrocławiu oddział? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 cos tanszego niz DFI -Abit AX8 ,420pln ,fsb300 z pamieciami 1:1 bez problemu (wedlug tesyu na jakiejs polskiej stronie) na proca zostaje ci wtedy 780pln (ponad 100 wiecej niz w przypadku dfi) mnie zastanawia tylko fakt ,dlaczego Venice jest ponad 100pln drozszy od Winna ,chyba trzeba troche poczekac ,az ceny sie zrownaja a jezeli brac teraz to moze Venice 3000+ OEM i do tego jakis dobru coooler np. AC Freezer 64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Tylko gdzie to dostać?Sprawdzałem na Allegro to SpeedPremium nie ma.W sklepach u mnie we Wrocławiu raczej nie sprzedają Twinmos SpeedPremium tylko zwykłe Twinmos(y).A w wysyłkowych sklepach on-line to nijak sprawdzić numer seryjny na pamięciach. 1441250[/snapback] to pooglądaj zwykłe też sie z tymi końcówkami trafiają i to są dokładnie takie same pamięci i do tego tańsze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...