sebas999 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Problem polega na tym że zamowiłem radeona 9550 128MB 128-bitów Na fakturze pisze to samo. Ale sprawdzam w biosie i pisze 64MB. Nie wiem czy mnie nie wyciuckali. Aha ściagnołem najnowsze stery omegi i według tego co pokazuje sterownik mam takie standardowe taktowanie: rdzeń-250, pamięć-200. Czy czasami rdzeń nie powinien mieć 400MHZ? :blink: W jakim programie mógłbym dokładnie sprawdzić czy karta jest 128mb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 64 ? Niemozliwe ;] w biosie to pewnie agp aperture size sprawdzałeś. Na bank 64mb nie ma ;> A dla swojej wlasnej pewnosci to albo obadaj ile kostek miesci się na karcie albo softowo, jakaś AIDA czy Everest ;> Rdzeń 250 Pamięć 200 ? Także prawidlowo ;] Normalny r9550 nie ma wyzszego rdzenia, natomiast rzeczywiste taktowanie pamięci wynosi 400mhz (200ddr) i tutaj sie na pewno kopnąłeś... Pozdro [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebas999 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Tak masz racje sprawdziłem teraz najprostszym sposobem we wlasciwosciach i niby pisze ze ma 128MB . A w biosie to wlasnie to agp aperture size sprawdzalem i pewnie dlatego sie kopnolem. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Przecież to banał, nawet gdzieśtam w naszym ukochanym panelu sterowania wszystko wypisane :] (wszystko = pamięć :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 a dla pewności polecam everesta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...