Skocz do zawartości
Kaczor_Jonasz

Lcd - Jak Wybrac Najlepszego

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuja mnie 3 modele samsunga. Sa to syncmaster 710T, 710TM i 173p TFT. Roznia sie one drobiazgami, ale interesuje mnie co jest wazniejsze w moniotrze LCD. Kontrast czy moze czas reakcji plamki. Moze doradzicie mi ktorego z tych wybrac, bo na moje oko to wszystkie 3 sa niezle, ale ten 173p chyba juz z lekka odstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz przemyslec do czego bedzie ci potrzebnyten panel. Jesli potrzebuje szybciek matrycy to zapewne najlepszy bedzie LCD z jak najmniejszym czasem reakcji. Kontrast w panelach tez jest wazny ale z tego co wiem w tych samsunchacg sa one na porownywalnym poziomie.

Sam mam 710T i jestem z niego bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesuja mnie 3 modele samsunga. Sa to syncmaster 710T, 710TM i 173p TFT.

1441240[/snapback]

Bierz 173p. ja w Boże Narodzenie dałem 2200 zł a teraz ceny baaaaardzo spadły więc IMO jest to rewelacyjny zakup.

Z monitora jestem bardzo zadowolony; smużenia w grach ani w filmach nie widać, znakomita ergonomia, poczytaj test na benchmark.pl.

Smużenie widać przy niektórych zestawach kolorów, np wchodząć na strone cdrinfo.pl i przewijając ją, litery na ułamki sekund się rozmazują. Ale np. na takim tweak.pl smużenie nie występuje :D I tak jak powiedziełm wcześniej, w grach ani filmach smużenia nie zauważyłem.

edit:

i nie zapominaj o kontach widzenia w 173p - prawie 180 stopniw poziomie i pionie!!! REWELACJA :razz:

Edytowane przez koleszka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi