Kaczor_Jonasz Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Interesuja mnie 3 modele samsunga. Sa to syncmaster 710T, 710TM i 173p TFT. Roznia sie one drobiazgami, ale interesuje mnie co jest wazniejsze w moniotrze LCD. Kontrast czy moze czas reakcji plamki. Moze doradzicie mi ktorego z tych wybrac, bo na moje oko to wszystkie 3 sa niezle, ale ten 173p chyba juz z lekka odstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Musisz przemyslec do czego bedzie ci potrzebnyten panel. Jesli potrzebuje szybciek matrycy to zapewne najlepszy bedzie LCD z jak najmniejszym czasem reakcji. Kontrast w panelach tez jest wazny ale z tego co wiem w tych samsunchacg sa one na porownywalnym poziomie. Sam mam 710T i jestem z niego bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_Jonasz Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Lubie tworzyc grafike w photoshopie, ale to tylko amatorsko, ekran bede przede wszystkim potrzebowal do gier na lany w te wakacje :) Czyli rozumiem, ze potrzebuje matrycy z malym czasem reakcji ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Do gier przedewszystkim szybka matryca. No chyba ze lubisz smuzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Albo matryca S-IPS, to coś pośrednirego między TN, a VA, tyle że drogie dość są te monitorki, już gzieś o tym było na forum... Spośród samsungów to raczej 713 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) Interesuja mnie 3 modele samsunga. Sa to syncmaster 710T, 710TM i 173p TFT. 1441240[/snapback] Bierz 173p. ja w Boże Narodzenie dałem 2200 zł a teraz ceny baaaaardzo spadły więc IMO jest to rewelacyjny zakup. Z monitora jestem bardzo zadowolony; smużenia w grach ani w filmach nie widać, znakomita ergonomia, poczytaj test na benchmark.pl. Smużenie widać przy niektórych zestawach kolorów, np wchodząć na strone cdrinfo.pl i przewijając ją, litery na ułamki sekund się rozmazują. Ale np. na takim tweak.pl smużenie nie występuje :D I tak jak powiedziełm wcześniej, w grach ani filmach smużenia nie zauważyłem. edit: i nie zapominaj o kontach widzenia w 173p - prawie 180 stopniw poziomie i pionie!!! REWELACJA :razz: Edytowane 16 Maja 2005 przez koleszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...