Skocz do zawartości
Bunio

Iskrzenie W Zasilaczu ! :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!

Mam tak dziwny :sad: problem a mianowicie co chwile iskrzy mi cos w zasilaczu !! Nie wiem dokladnie czy to sie dzieje wewnatrz zasilacza czy przy wtyczce !! Dodam ze mam zasilacz Chieftec ATX 1136H 360W !!

Mial ktos taki problem bo nie wiem co mam robic, wylaczac kompa i oddac do gwary zasilacz czy zostawic niech iskrzy dalej ?? :blink:

Prosze o jak najszybsza odpowiedz !!

Dzieki i Pozdrawiam !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez pierw zobacz czy to napewno w srodku czy we wtyczce, proponuje terz zobacz na innym kablu jak na przyklad na kablu od monitora czy terz tak iskrzy, a czy oprucz tego iskrzenia cos sie dzieje? kompa zawiesza czy przycina i kiedy to sie dzieje? jak grasz czy caly czas nawet pod winem? odpisz to moze cos sie domysle wiecej!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez pierw zobacz czy to napewno w srodku czy we wtyczce, proponuje terz zobacz na innym kablu jak na przyklad na kablu od monitora czy terz tak iskrzy, a czy oprucz tego iskrzenia cos sie dzieje? kompa zawiesza czy przycina i kiedy to sie dzieje? jak grasz czy caly czas nawet pod winem? odpisz to moze cos sie domysle wiecej!!

1441390[/snapback]

No golym okiem nie widac zeby cos migalo w zasilaczu gdy iskrzy, a iskrzy tak jak mu spasuje czyli co jakis czas i jest krotkotrwale przerywane ale nieraz ciagle i az sie boje zeby czegos nie upalilo !! W czasie iskrzenia nic z kompem sie nie dzieje po prostu zadnych zaklucen nie widac w pracy kompa i chodzi tak jak powinien !!

Dziwne to jest !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak to zasilacz to wez podloncz go samego, tzn wyjmij z kompa i wloncz czy sam tak iskrzy (aby wlonczyc zasilacz atx wez podepnij mu wtyczke sieciowa i zewrzyj styki we wtyczce atx do plyty kabelki zielony i ktorykolwiek czarny a sie zasilacz wlonczt) i wtedy zobaczi odpisz jak jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi