Skocz do zawartości
carano

Problem Z Sony Cyber-shot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam nadzieje że ktoś miał taką usterkę i pomoże mi w szybkiej reperacji lub rozwiązaniu tego problemu. Otórz: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>jąc aparat w tyrybie robienia zdjęcia przysłona obiektywu nie otwiera sie do końca i następuje charakterystyczny dzwięk "tyrkoczenia" (jak by chciala się otworzyć ale nie mogła). Nie można robić zdjęć- tylko przegladać już zrobione. Komunikat jest następujący "turn the power off and on again" ale za każdym razem to się powtarza i przesłona blokuje się w połowie. Próbowałem na innych bateriach - to samo. Proszę pomórzcie jak najszybciej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat otwarty, thx wnt.

Moj sąsiad mial identycznie (ma model P-73), jedyny ratunek to serwis. Naprawa kosztowala okolo 300zł.

Nie wie jak to sie stalo, kiedys po ognisku poprostu przestal sie otwierac (nie pamieta co sie wydarzylo).

PS. Gwarantuje Ci, ze jesli jeszcze raz kogos obrazisz na tym forum, to wylatujesz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie są konsekwencje nieumiejętnego czytania instrukcji do aparatu.. jest napisane na pierwszej stronie chyba nawet o tym żeby nie kierować obiektywu w strone źródeł światłą typu słońce, lampa, ognisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi