carano Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Witam. Mam nadzieje że ktoś miał taką usterkę i pomoże mi w szybkiej reperacji lub rozwiązaniu tego problemu. Otórz: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>jąc aparat w tyrybie robienia zdjęcia przysłona obiektywu nie otwiera sie do końca i następuje charakterystyczny dzwięk "tyrkoczenia" (jak by chciala się otworzyć ale nie mogła). Nie można robić zdjęć- tylko przegladać już zrobione. Komunikat jest następujący "turn the power off and on again" ale za każdym razem to się powtarza i przesłona blokuje się w połowie. Próbowałem na innych bateriach - to samo. Proszę pomórzcie jak najszybciej ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carano Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 ale leszcze nikt się nie zna na tym forumie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Za "leszcze" to tym bardziej juz nie masz co liczyc na pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 jeszcze jedna obraza i wylatujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Temat otwarty, thx wnt. Moj sąsiad mial identycznie (ma model P-73), jedyny ratunek to serwis. Naprawa kosztowala okolo 300zł. Nie wie jak to sie stalo, kiedys po ognisku poprostu przestal sie otwierac (nie pamieta co sie wydarzylo). PS. Gwarantuje Ci, ze jesli jeszcze raz kogos obrazisz na tym forum, to wylatujesz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropa Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 takie są konsekwencje nieumiejętnego czytania instrukcji do aparatu.. jest napisane na pierwszej stronie chyba nawet o tym żeby nie kierować obiektywu w strone źródeł światłą typu słońce, lampa, ognisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...