Skocz do zawartości
materatz

System Po Hibernacji Nie Startuje

Rekomendowane odpowiedzi

zdaza sie ze po hibernacji system nei chce sie podnieść. pasek wczytywania do pamieci dochodzi do konca i zwis ... nic sie nie dzieje. lub tez uruchamia sie czesciowo tak jakby mial bardzo powazny blad jkais ..czsem wyskoczy pulpit czasem wygasi sie monitor ktory po przeatakowaniu klawaitury na chama ... wlaczy sie .... no nie wiem o co z tym wszystkim chodzi

ktos mial podobny problem ??

giga ramu kingstona, dysk 120MB maxtor ,XP SP2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdarza sie czesto. Te funkcje sa dopracowane teoretycznie. ale nie na kazdym sprzecie dzialaja. Wszytsko zalezy od sterow do plyty i biosu mobo.

Zlezy w jakim stanie nastepila hibernacja ( jakie programy i procesy byly odpalone )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiem tylko tyle, ze hibernacja ma spore problemy ze sterownikami KX - miało to być poprawione, i jest to znany błąd, ale nadal jest

innych problemów nie stwierdziłem - a używam tego od wielu lat, na kilku różnych [w tym jednym naprawdę starym] kompach

hibernacja jest bardzo czuła na OC pamięci, i ogólnie na OC błąd przy zapisie na dysk to praktyczna mogiła

ps. w takim przypadku winda powinna się zresetować i zapytać czy ponowić próbę czy odpalać od zera, a nie do końca próbować odpalać sys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam ten problem, zdarza się to prawie zawsze, komputer nie reaguje na polecenia klawiatury i nie chce podnieść się z hibernacji. Kiedyś jednak mocno wkurzony chciałem zresetowac kompa przyciskiem w obudowie ale przez przypadek wcisnałem przycisk Power i komp odziwo obudził się i wszystko było ok. Widać Microsoft dopracował tą funkcję wyłącznie w notebook'ach (tak mi się zresztą wydaje).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi