klmn Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Sector19: Dokonania jakich ludzi? Bo ja tam na Dfi-street wyczytalem ze same problemy. PAmieci z 1T nie chodza, zasilanie procka schrzanione, itd itp. Najprawdopodobniej wszystkie te bugi zostana wyeliminowane z nowym biosem, lecz poki co to absolutnie nie ma sie czym podniecac... Edytowane 23 Czerwca 2005 przez klmn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Trzeba poczekac az sie sytuacja wyklaruje...a procek bedzie sie kisil na biorku ze 2 tygodnie... Czekam z niecierpliwoscia na testy tweakowcow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 umowmy sie ze DFI poziom trzyma ale jednak troche wiecej sie spodziewalem po tej dlugo wyczekiwanej nf3 ultra i raczej kiepsko wypada przy starszych siostrach (nf4) dlatego tez zrobilem mala rewolucje a nf3 ultra-d olalem po calosci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Ma ja juz ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Any news? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Ma ja juz ktos? 1518193[/snapback] Ktos ma ale sie nie pochwali ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Ktos ma ale sie nie pochwali ........ 1530220[/snapback] Jutro w mojej budzie zawita DFI:D Wtedy podziele sie wrazeniami i O/C! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Oby bylo czym, bo poki co to wyczytac z zagranicznych forow mozna ze nie specjalnie dobrze z ta dfi... Poczekamy na nowy bios i zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel80 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Witam Znalazlem plyte DFI DFI Lan Party nF3 UT Ultra-D w sklepie cena rewelacyjna 449zl brutto + koszt wysylki kurierem http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=2326 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabuszko Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 ja czekałem tylko na to jak ktos z tweaka opisze bądz sprawdzi doglebnie ta plytke bo sie na nia przymierzam...... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel80 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Witam to znow ja dzis kolego odebral plyte Dfi Lanparty Nf3 S939 i z procesorem Venice 3000+ smiga mu na 320x9 przy napieciu 1,55v stabilnie po testach :-) . Czyli plyta zapowiada sie dobrze . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 DeeJayWaski też jest w posiadaniu tej płytki, może cos napisze, czekam z niecierpliwością , sam bym sie na nia skusił jak by sie okazała lepsza od mojej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 DeeJayWaski też jest w posiadaniu tej płytki, może cos napisze, czekam z niecierpliwością , sam bym sie na nia skusił jak by sie okazała lepsza od mojej. 1531700[/snapback] Widze ze o mnie mowa :D Mam ta plytke wraz z venice z 17 tygodnia...ale dopiero zlozylem to w calosc bo nie mialem czasu...odpalam a tu juz problem z temperatura...ktos mi juz napisal ze inny bios pomoze bo nF3 zawyza o 10*C :mur: Od ch**a opcji w biosie ze az sie pogubilem... Ale zapowiada sie naprawde wypasiony produkt!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 :-| Muszę zmartwić sympatyków Winbondów - Tic Tac napisał, że nie da się zrobić BIOSu z możliwością VDIMM 4V :? Jak dla mnie porażka :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 A jak z ramem 1T czy 2T ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Przeciez RAM nie ma tu nic do tego. Kontroler pamieci jest w procesorze a nie w MOBO i RAM bedzie dzialal tak samo jak na NF4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slither Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 ...ooo.. widze ze juz ktos ma tą plytke.. Napiszcie jak tam sprawy z pamieciami...dziala dual channel na 400 DDR przy 1T czy przy 2T... Tutaj koles (Speedpc) pisze ze nie dzialaja u niego pamiatki na 1T.. gdzies indziej wyczytalem ze jest problem ze slotami pamieci 1 &2...ponoc jeszce jakies problemy z pomiarami napiec <_< ... A jak u Was??- Panowie..zdajcie jakies relacje :-P Qrcze...przymierzam sie na zakup tej plytki..ale jak takie beda zonki :blink: to podziakuje chyba :? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Crusio: niestety nie do konca masz racje. Tzn kontroler jest w procku to fakt. Ale Sa problemy z odpaleniem ramu na 1T na tej plytce. Poczytaj dfi-street bedziesz wiedzial. MAlo kto tam moze odpalic na 1T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Widze ze juz pojawiaja sie problemy z ta plyta :mur: Po wgraniu sterów do plyty odczytywana jest jako "nieznana"!!! Do tego jeszcze Venice jest odczytywany w cpu-z jako a64 i nic wiecej, nic nie jest wspomniane ze to venice :mur: Edytowane 6 Lipca 2005 przez DeeJayWaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Na DFI Street można znaleźć info, że inżynierowie BIOSów pracują nad kolejną wersją. RGone - moderator forum, ponoć zabija się żeby doprowadzić wszystko do porządku oraz przekazuje informacje na temat niektórych bugów do owych inżynierów. Poczekamy, zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabuszko Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 nie podba mi sie to :mur: a tak sie cieszylem miejmy nadzieje ze nowy bios pomoze :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 DFI NF4 też miało na początku nie małe problemy, nowe biosy załatwiły sprawę więc można mieć nadzieję że i tak będzie z tą mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Puscielem venice na 300x9 z 1.39v i wszystko dziala stabilnie tylko jedno "ALE"...podczas uruchamiania albo restartowania PC monitor nie startuje, dopiero jak nacisne "reset" to wtedy wszystko chodzi normalnie! Czym to moze byc spowodowane? EDIT: Co oznacza napis w wlasciwosciach systemu (Moj komputer-->PPM-->wlasciwosci) "Rozszerzenie pamieci fizycznej"? Edytowane 7 Lipca 2005 przez DeeJayWaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Podobna sytuacja występuje na DFI NF4 i główno przyczyną tego były zazwyczaj pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam wszystkich, mam płytkę od 6 dni, ale na chodzie dopiero 3... Działa lepiej lub gorzej, a do specyficznego uruchamiania można się przyzwyczaić :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabuszko Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Witam wszystkich, mam płytkę od 6 dni, ale na chodzie dopiero 3... Działa lepiej lub gorzej, a do specyficznego uruchamiania można się przyzwyczaić :rolleyes: 1534380[/snapback] ?? Jakiego dziwnego?? Jak sie spisuje mozna cos wiecej?? ;] Edytowane 7 Lipca 2005 przez Jabuszko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Bez resetu nie da rady odpalić, a przy ponownym uruchamianiu czasami nie odpala się wcale - musiałem zwiększyć napięcie na RAM, pomimo pozytywnego przejścia Gold Memory przy 2,7V... A jak działa? Tak jak w podpisie, screenów póki co nie mam. Płytka zaniża trochę napięcia proca w porównaniu z nF4, dlatego mój selekt musi mieć więcej napięcia, chociaż rzeczywiste mierzone miernikiem może być podobne... Na dfi-street więcej piszą o tym. Edytowane 7 Lipca 2005 przez Kikas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Tutaj jest coś więcej... Maksymalne działające HTT miałem 339 na możniku 3x, działało synchronicznie z pamięcią na 3 5 5 10, mnożnik proca 8x. 2x HTT nie działa niestety. Edytowane 7 Lipca 2005 przez Kikas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Tak z ciekawości, jest tam w biosie dzielnik dla pamięci 183mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabuszko Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 miemmy nadzieje ze nowy bios wszystkie te nie dociagniecia naprawi....... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...