ZarZax Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Ciekawe jak będzie sie u nas cena tej płytki kształtowała :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) W zasadzie to tak pisze przy każdej płycie 939 :huh: Cena zapewne będzie wynosiła 400-500zł. Ja bym osobiście liczył na coś koło 450zł. Edytowane 12 Czerwca 2005 przez Consensus86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 No niby jutro ma sie pojawic... Zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Skad wiesci, ze jutro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 na dfi street sie jaraja ze ma byc niebawem i w tuesday. A tuesdey niebawem jest jutro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 na dfi street sie jaraja ze ma byc niebawem i w tuesday. A tuesdey niebawem jest jutro ;) 1495144[/snapback] mamy tuesday i nic ;) tak czy inaczej w tym tygodniu powinna wyjsc jesli wierzyc dfi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 chrum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 drogo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 drogo... 1496787[/snapback] NO no narazie drogo.. ale miejmy nadziej ze cena spadnie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Nagle można już na necie znaleźć cenniki z ową płytą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Na forum XtremeSystems juz niektorzy maja plytke i byli na tyle uprzejmi ze pokazali fotki:D Fotki Uwage zwraca szpetny NB fan wyglada jak gowno w lesie ale z drugiej strony i tak wiekszosc zmienia chlodzenie na NB. Edytowane 15 Czerwca 2005 przez KosiMazaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Na forum XtremeSystems juz niektorzy maja plytke i byli na tyle uprzejmi ze pokazali fotki:D 1497441[/snapback] Nb wcale nie jest szpetny... moim zdaniem ten wiatraczek bedzie lapszy niz taki standardowo montowany np na Abicie NF7 a fe.... Zreszta znajaz cycie tez odrazu bym wymienil :) (nawet bym nie odpalala na tamtym) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) jak by mial troche ten buczek dluzsze lopatki to by wcale nie zgrzeszyl jednak te chocby z epoxow wzbudzaly we mnie wieksze zaufanie :) z wygladem to gadka szmatka ... moze ktos wie kiedy to sie pojawi na naszej polskiej pieknej wsi oraz ile pln trzeba bedzie wydac by wejsc w posiadanie tego mobo ? Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fantom Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 w ntt dowiedziałem sie ze ma kosztować do 450zł i ma być w piątek w sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 ja i pewnie tak bede czekal na oferte proline ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 w Proline to DFI raczej nie uświadczysz <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Nb wcale nie jest szpetny... moim zdaniem ten wiatraczek bedzie lapszy niz taki standardowo montowany np na Abicie NF7 a fe.... 1497467[/snapback] Oczywiscie ze to kwestia gustu a o tej sie nie dyskutuje. Sama konstrukcja mi nie przeszkadza tylko mogli go zrobic chociaz w kolorze slotow PCI to by fajnie sie trzymalo calosci a teraz to jest taki powrot do przeszlosci (tak wyrwany z kontekstu):) Niemniej to tylko wiatrak i nie ma co sie rozwodzic nad nim :D Edytowane 15 Czerwca 2005 przez KosiMazaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 troche sie zawiodlem bo zmienili w wersji finalnej kilka szczegolow na ktore zwracalem uwage miedzy innymi: - odstepy miedzy slotami ramu (sa mniejsze niz wczesniej) - umieszczenie gniazdek 3 pin (teraz rozwalone po calej plycie jest) - jednak 4 sata a nie 8 - 2 porty sata kolo socketu (porazka) No ale cuz pozostaje czekac na jakies testy i opinie innych uzytkownikow ktorzy ja kupia. mam nadzieje ze bedzie to dobra plytka mimo tych ciec budrzetowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Trzeba przyznac, wiatrak wyglada jak na starej rivie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Ekhem...proszę o pomoc. Nie mam bladego pojęcia o co chodzi więc proszę o bardzo prosto sformuowaną odpowiedź :huh:. Będę wdzięczny "for any kind of help". Na owym forum trwa dyskusja na temat "zamkniętych"/"zablokowanych" ("locked") portów SATA. - O co chodzi z tymi "locked" portami SATA? Co to ma wspólnego ze stabilnością FSB? Czy to jak bardzo mi się uda podkręcić procesor ma coś wspólnego z tym do którego portu SATA podłączę HDD? Mam jeden dysk, nie zamierzam bawić się w RAID i nigdy tego nie robiłem - zresztą i tak z 1 HDD nic nie zrobie. - Wnioskując z jednej wypowiedzi lepiej żeby owe porty SATA były "locked", dlaczego? - Cytat "The lame part is when we find out if those are only ports are only 2 that stay locked at high FSB". Potrafię bardzo dobrze sobie to przełożyć na język ojczysty ale byłbym wdzięczny za jakieś wyjaśnienie o co chodzi. Zaznaczam, nie o przetłumaczenie tylko wyjaśnienie B) Chodzi mi głównie o pogrubioną część... - "I'm willing to bet the SATA is there for locked FSB stability". Jak wyżej. Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Consensus86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 chodzi o to że tylko dwa złącza sata, pewnie te koło socketa są zablokowane, jak podłączysz dysk do tych niezablokowanych to przy wyższszym FSB będą problemy z dyskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 No ja dopiero się przesiądę z ATA na SATA więc chyba coś mi umknęło, ale co ma wspólnego SATA z O/C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Bo zwiekszajac fsb zwieksza Ci sie czestotliwosc z jaka plyta sie porozumiewa z dyskami. Dyski tego nie lubia. Jak jest ta czestotliwosc zablokowana to jest git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zwiekszajac taktowanie szyny zwiekszasz taktowanie niezablokowanych portow SATA co moze i raczej wplynie na ich poprawne dzialanie. Podobno SATA jest na to bardziej czyle niz PATA. Z tego wniosek jak chcesz krecic > musisz dyski SATA wetknac do zablokowanych gniazd. Nie jestem dokladnie w temacie. A jak jest z AGP i PCI?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 AGP i PCI zablokowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Ekhem...PATA? :rolleyes: Co masz na myśli mówiąc, że AGP i PCI są zablokowane? Można zmieniać częstotliwość i napięcie AGP z BIOSu (nie wiem jak tam z PCI). Co masz dokładnie na myśli? Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Consensus86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Mam na mysli to ze zmieniajac fsb nie zwieksza sie czestotliwosc PCI i AGP, pozostaje tyle co ustawiles je w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 @Consensus86 Parallel ATA czyli poprostu zwylke stare ATA. Teraz zablokowane PCI i AGP mial np nf2 Czyli niezaleznie ile miales na FSB to AGP mialo 66MHz a PCI 33MHz Chyba ze ustawiles AGP inaczej. Na chipsetach np KT 266; KT 333; KT 400 byly dzielniki. Znaczy majac fsb 333 miales dzielnik tak 5 tak by na AGP bylo 66Mhz. Jak jechales na fsb powiedzmy na 400/5 dawalo to 80 MHz na AGP i 40 MHz na PCI co nie kazdy sprzet juz lubil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) No to chyba logiczne, to było by śmieszne gdyby tak się działo. Nie wiedziałem, że takie płyty istniały. A w jaki sposób mogę sprawdzić które porty SATA są zablokowane? Czy coś takiego jest podawane w instrukcji czy muszę po prostu zrobić to metodą prób i błędów? Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Consensus86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 na 99% zablokowane są te koło procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...