Vincent de Marco Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Znajomy bedzie lecial na poczatku lipca do Chicago. Oplaca sie przywozic grafike z USA ? Myslalem nad 6800GT albo jakims X800XL (w gre wchodzi tylko AGP). Jakie sa roznice w cenach ? Jest moze jakis konkretny sklep ktory warto odwiedzic ? np. http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16814122195 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Niby się opłaca, no ale jak ci coś siądzie i na gware będziesz chciał oddać tu już lipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 nie no jakie to jest zryte. Nie dość ,ze zarabiamy w przeliczeniu 3 razy mniej ni robol w USA to jeszcze mamy 30% wszystko drożej.... Szkoda ,że nie ma pirackich częsci komputerowych :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (...) Nie dość ,ze zarabiamy w przeliczeniu 3 razy mniej ni robol w USAnieźle zarabiasz ;) z tego co mnie wiadomo to stosunek jest trochę inny ;) a co do grafy to trudno powiedzieć można sciągnąć - jak się zepsuje (czego ofkorz Ci nie życzę) zawsze możesz wysłać do dystrybutora, może kiedyś Ci odeśle ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 albo liczyć ze w polsce bedzie przedstawiciel i ci wymieni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Kup , mimo możliwoci padniecia sprzętu i tak gra warta swieczki-jak sie nie skopci to jesteś do przodu pare stówek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michomis Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 tez bym bral. mam w ten sposob monitor LCD CMV CT-522A (w Polsce nie widzialem wyrobow tego producenta), kupiony w miare tanio (wychodzi okolo 515 zl) i nie narzekam. na razie sie nie psuje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 jeśli wpadnie na kontrol celną to będzie musiał zapłacić cło +vat i wtedy wyjdziesz na minus :( ale warto ryzykować, może się uda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) zawsze mozna powiedziec ze uzywane;) albo wywalic z pudelka i zapakowac w ubrania czy cos:) lukas-comp - widze ze victoria secret sprzedajesz;) masz striny?;d Edytowane 12 Maja 2005 przez Amd_Powered Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 kontrol celna ? hmm.... a gdyby tak wywalic pudelko itd. i zostawic sama karte wlasnie gdzies w ubraniach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rifLe Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Kup karte na Ebayu od jakiegos goscia w chicago/poblizu i twoj znajomy odbierze ta karte od niego juz w usa i wtedy zaoszczedzisz duuuuuuuuuuuuzo wiecej :) Edytowane 12 Maja 2005 przez rifLe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) jak bedziesz przechodzil kontrole celna to wywal fakture itp dowod zakupu, zeby nie bylo, ze kupowales w sklepie i nie mieli z czego naliczyc clo :D karte nie wwalisz w ciuchy bo i tak przechodzi przez kontrole, wywal ja z pudelka pudelko jakos przemyc inaczej, rozloz je wrzuc gdzies do bocznej walizki ;) jak bedziesz na kontroli powiedz, ze karte masz dla siebie i dostales w prezencie :) masz 99,9% szansy, ze sie uda :) @Amd_Powered: tak, czasami cos sobie trzeba dorobic, ale kokosow na tym nie ma :/ nie dosc, ze musze placic za mastercard to jeszcze clo i vat :/, a stringi mam, nowe nieuzywane, kilka sztuk na miejscu w pl :) (atlasowe, full wypas i ceny jak za normalne w pl :D ) Edytowane 12 Maja 2005 przez lukas-comp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Qrde wlasnie sie dowiedzialem ze podobno jest roznica w cenach w sklepach internetowych i tych 'normalnych', tzn. w netowych niby jest duzo taniej. Ale porabane... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Qrde wlasnie sie dowiedzialem ze podobno jest roznica w cenach w sklepach internetowych i tych 'normalnych', tzn. w netowych niby jest duzo taniej. Ale porabane... 1445344[/snapback] nie dziwne... a wynajecie budynku pod sklep nic nie kosztuje?;) utrzymanie kasjerow sprzataczek itp;)? Edytowane 14 Maja 2005 przez Amd_Powered Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 nie bede nowego tematu zakladal, zapytam sie tutaj. Orientuje sie ktos jak jest w przypadku kupna karty w newegg.com i potem z gwarancja, np przy czyms takim jak winfast leadtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 nie bede nowego tematu zakladal, zapytam sie tutaj. Orientuje sie ktos jak jest w przypadku kupna karty w newegg.com i potem z gwarancja, np przy czyms takim jak winfast leadtek 1460359[/snapback] zależy od zakupionej karty (producenta) aha i przy przesyłce musisz doliczyć +40% za cło i vat :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 zależy od zakupionej karty (producenta) aha i przy przesyłce musisz doliczyć +40% za cło i vat :( 1461023[/snapback] kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd aby wszystko było legalne wystarczy doliczyć VAT (22%) nie ma cła!!!!!!!!!!!!!!! Ps. jak doliczysz VAT+koszty transportu to nie ma senu kupować w USA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd aby wszystko było legalne wystarczy doliczyć VAT (22%) nie ma cła!!!!!!!!!!!!!!! Ps. jak doliczysz VAT+koszty transportu to nie ma senu kupować w USA 1464357[/snapback] taaak ? a co powiesz np. na clo z chin nawet do 400% ? toty ludzi nie wprowadzaj w blad, wiem bo kupuje czasami z usa http://www.mofnet.gov.pl/sluzba_celna/doku...al=425&id=33810 System zwolnień celnych Polska z dniem akcesji do Unii Europejskiej została objęta unią celną, co oznacza zniesienie celnej granicy lądowej między Polską a jej sąsiadami w poszerzonej Unii: Niemcami, Czechami, Słowacją oraz Litwą. Z dniem 1 maja 2004 r. zniesione więc zostały cła w obrocie towarowym pomiędzy Polską a krajami członkowskimi poszerzonej Unii Europejskiej - żadne towary przywożone do Polski z krajów członkowskich Unii nie są obciążone należnościami celnymi przywozowymi. W zakresie zwolnień celnych w Polsce w sposób bezpośredni stosowane są postanowienia: USA chyba doUE nie nalezy, chyba, ze ja cos przespalem :blink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) taaak ? a co powiesz np. na clo z chin nawet do 400% ? toty ludzi nie wprowadzaj w blad, wiem bo kupuje czasami z usa 1465185[/snapback] poczytaj ustawę celną, a nie pier.... głupot ja czytałem jak chciałem sprowadzać sprzęt z USA (wejdź na stronę urzędu jak mi nie wierzysz) dałem sobie spokój bo paczki są gruntownie na lotniskach prześwietlane i większą ilość trudno przemycić bez VAT, a z VAT się nieoplaca tego robić no chyba że bierze sie z amerykańskiej hurtowni i w maxi ilościach Edytowane 26 Maja 2005 przez bachus81 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) poczytaj ustawę celną, a nie pier.... głupot ja czytałem jak chciałem sprowadzać sprzęt z USA (wejdź na stronę urzędu jak mi nie wierzysz) dałem sobie spokój bo paczki są gruntownie na lotniskach prześwietlane i większą ilość trudno przemycić bez VAT, a z VAT się nieoplaca tego robić no chyba że bierze sie z amerykańskiej hurtowni i w maxi ilościach 1465614[/snapback] płaci się cło od sprzętu elektronicznego i komputerowego (zwolnione są jedynie napędy optyczne dvd i na coś jest obniżony podatek na 7 czy 9%, ale już nie pamiętam na co). Najlepiej jak ktoś ma możliwość przywieźć osobiście kartę z zagranicy, wtedy nie musi nic opłacać. Edit: Aha, jeśli nie wierzysz to mogę przesłać fakture za cło i wtedy zobaczysz, że jest naliczane. Edytowane 27 Maja 2005 przez lukas-comp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Takie cos by moglo byc ? http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16814145085 Co tam jest potrzebne zeby kupic ? Karta kredytowa ? Jak jest sie zameldowanym w hotelu to newegg przysle do hotelu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Takie cos by moglo byc ? 1466644[/snapback] a nie lepiej taka: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16814122195 ?? :) jesli mieszkasz w usa to mozesz byc zameldowany w hotelu i potrzebna jest tylko karta kredytowa (no i oczywiscie srodki na koncie ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotY Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Co tam jest potrzebne zeby kupic ? Karta kredytowa ? Jak jest sie zameldowanym w hotelu to newegg przysle do hotelu ? Placic mozna karta, money order, czekiem lub przez paypal. Towar wysla gdziekolwiek gdzie im podasz ale najlepiej zeby to byl stan inny niz CA, TN i NJ (tam maja swoje siedziby) to nie zaplacisz podatku. ps. w przypadku tej karty ZipZoomFly (tak samo solidna firma jak new egg) wyjdzie taniej bo masz darmowa przesylke i dojdzie o jeden ddzien szybciej niz najtanszym fedexem z newegg http://www.zipzoomfly.com/jsp/ProductDetai...ductCode=323262 Edytowane 28 Maja 2005 przez SotY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 to jak, gdybym kupil leadteka to nie bedzie problemów z gwarancją ?? I czy znacie jeszcze jakies godne polecenia sklepy internetowe w usa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Na amerykańskim Ebayu niezłe ceny są :) Np. wentyl 80mm świecący 20dBa za 1$ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 hmm moglby ktos odpowiedziec na moje pytanie :wink: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derfi Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Ja kupiłem sobie karte w stanach przewozil mi ja koles nie maił zadnych problemów. I naprawde się opłaca za ta karte BFG http://www.bfgtech.com/6800GTOC.html dalem 1150 zł. karta się kreci bez zadnych problemów do 420/1200. A poza tym polecam ta karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) ja tez karte z podpisu mego mam z USA od jakiegos miesiaca lub deczko wiecej przywieziona przez ciocie bez zadnych dodatkowych oplat , narazie wszyskto OK Edytowane 27 Czerwca 2005 przez KEILTNH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 warto takie cos brac? tradycyjnie co z gwarancja moze ktos wie ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Qrde dalem znajomemu kase i ma mi kupic 6800GT firmy ELSA za 296$. Czyli prawie 1000 zł. A tu widze ze juz za 1240 zł mozna miec Leadteka. Inna sprawa, ze w Stanach b.trudno juz Leadteka dorwac. W sumie na firmie mi nie zalezy, ale zastanawiam sie czy nie kupowac jednak u nas (gwarancja). Poza tym to jest dziwne troche, ze u nas te karty ostatnio mocno potanialy, a w Stanach ceny stoja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...