Skocz do zawartości
Mutos

Ogolnopolski Festiwal Modelarstwa

Rekomendowane odpowiedzi

No w najblizszy weekend w Lodzi w Hali Sportowej odbedzie sie festiwal. W planie:

- Final mistrzostw Polski wyscigow modeli RC (elektryki)

- pokazy spalinowych monster trucków

- premiery nowych produktów

- konkursy i pokazy modeli redukcyjnych - plastikowych i kartonowych

- naprawde duza makieta kolejowa

- smiglowce

- systemy bitewne i wiele innych.

Wybiera sie ktos? Ja bede tam caly czas, postaram sie napisac jakas mala relacje w poniedzialek ;)

Edytowane przez Mutos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.modelarskie.pl - strona festiwalu

Na stronce jest ikonka "kamera" - bedzie transmisja na zywo przez internet (bezposredni adres do karerki - http://www.smilecam.com/modeling - wymaga zainstalowania formantu ActiveX).

Jakby ktos sie wybieral i chcial mnie zobaczyc na zywo, to jestem na stoisku pomiedzy torem terenowym a wyscigowym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego takich festiwali nie ma gdzieś bliżej... dajmy na to w podkarpackim?

Może ktoś mi powiedzieć???

1443612[/snapback]

Zauwaz ze Lodz jest na srodku Polski ;]

Kazdy ma blisko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uffff, mamy właśnie rozdanie nagród.

Jezu jaki jestem utyrany :(

1446342[/snapback]

Mutos widze ze jestes dosc blisko z hpi ?(moze mylne wrazenie ? )

Wiesz moze czemu stalo sie tak ze Zawody MT w Piasecznie (III eliminacja off road do mistrzostw polski zostala przesunieta o tydzien i "puszczona" rownoegle z festiwalem?

Bez sciemy ;] moge poweidziec ze cala brac mt ;] siedziala w piasecznie w pocie czola walczac ;] . Wiesz moze dlaczego klasa MT jest traktowana przez festiwal po macoszemu(a moze festiwal cos kombinuje :) masz moze jakies info ?? :) ) ? Takie wrazenie sie odnosi kiedy pozwalaja Ci jezdzic wylacznie w przerwach HMP.

Zdaj jakas relacje :) jak bedziesz mial chwilke :D aprawde mnie ciekawi jak tam bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hans - byles na festiwalu?? Co do Tojego wrazenia, ze jestem blisko HPI to trafiles. Piaseczno odebralo nam troche jezdzacych, wiec pokazy jak zwykle robilem ja. Zreszta zawody w Piasecznie uzadzal LOK a terminu nie dalo sie tam zmienic, bo zamiesznane w to byly lokalne wladze miasta.

Klasy MT nie traktujemy po macoszemu, ale w czasie festiwalu nie ma warunkow, zeby zrobic porzadny tor MT. Jestesmy w trakcie budowy takiego stacjonarnego toru w Zgierzu - nie sadza, zebysmy jednak zdazyli wszystko zrobic na ten sezon :/ Ale kto wie, czy nie zrobimy halowych mistrzostw mt ;)

Niestety na samym festiwalu nie mialem czasu zwiedzac :( Ale mielismy katastrofe lotnicza - samolot uderzyl w stacje kolejowa ;)

No ale pojezdzilem sobie sawagem i to calkiem ostro ;)

Edytowane przez Mutos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hans - byles na festiwalu?? Co do Tojego wrazenia, ze jestem blisko HPI to trafiles. Piaseczno odebralo nam troche jezdzacych, wiec pokazy jak zwykle robilem ja. Zreszta zawody w Piasecznie uzadzal LOK a terminu nie dalo sie tam zmienic, bo zamiesznane w to byly lokalne wladze miasta.

Klasy MT nie traktujemy po macoszemu, ale w czasie festiwalu nie ma warunkow, zeby zrobic porzadny tor MT. Jestesmy w trakcie budowy takiego stacjonarnego toru w Zgierzu - nie sadza, zebysmy jednak zdazyli wszystko zrobic na ten sezon :/ Ale kto wie, czy nie zrobimy halowych mistrzostw mt ;)

...

No ale pojezdzilem sobie sawagem i to calkiem ostro ;)

1447827[/snapback]

Nie na FM :) sie nie wybralem .. Calym zespolem ;] ostro dawalismy czadu w Piasecznie.. no i jakby to powiedziec ;] wykazalismy sie - niedlugo na rc-auto beda linki do fotek , mozliwe ze film bedzie. Btw :] jesli jestes blisko hpi pewnie ucieszy Cie ze na podium byly same savage.... Bardzo fajnie ze hpi cos mysli w tym kierunku poniewaz klasa mt jest niesamowicie widowiskowa i przyciaga duzo widowni ..

Ha :) jeszcze sie pochwale .. zniszczylem w sobote na ostatniej eliminacji blok silnika..

jednak to nie powstrzymalo nas (rcbziom) przed startem w finale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes z rcbziom? No to niezle?? Slyszalem, ze Janusz Cieslinski ostro tam jezdzil ;)

A co do widoskowosci nie musisz nic mowic - jak odpalilism 4 Savage to wszyscy z calej Hali sie zlecieli popatrzyc ;) Ale poki co to byl tylko pokaz - przyjdzie czas na mistrzostwa.

A jesli rozwaliles blok silnika to niestety w tej chwili HPI nie ma blokow na stanie - machnij sobie nowy silnik 4.6 i daj czadu. No i pomysl o skrzyni 3 biegowej.

Kto wie czy sie kiedys nie spotkamy na zawodach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes z rcbziom? No to niezle?? Slyszalem, ze Janusz Cieslinski ostro tam jezdzil ;)

A co do widoskowosci nie musisz nic mowic - jak odpalilism 4 Savage to wszyscy z calej Hali sie zlecieli popatrzyc ;) Ale poki co to byl tylko pokaz - przyjdzie czas na mistrzostwa.

A jesli rozwaliles blok silnika to niestety w tej chwili HPI nie ma blokow na stanie - machnij sobie nowy silnik 4.6 i daj czadu. No i pomysl o skrzyni 3 biegowej.

Kto wie czy sie kiedys nie spotkamy na zawodach ;)

1449522[/snapback]

Tak rcbziom ;] . Janusz skonczyl na 4 miejscu :) (w Nowym Saczu byl na 1).

Blok silnika :) juz przelozony od Janusza ;] - to czlowiek ktory ma chyba ze 2 savage w czesciach ;] no nie zastapiony cala noc z soboty na niedziele przkeladalismy(a w niedziele byl final :) na zdjeciach widac jak bardzo bylem wczorajszy zdjecia niebawem ;) ) .. . Silnik 4.6 jest w planach na przyszly sezon , skrzynia 3 biegowa na wyscigi nie jest tym czego pragne pozatym widzialem juz zdjecia kilku skrzyn... nie przekonuje mnie to .... :)(skrzynie byly w czesciach - zepsute) Ostro szykujemy sie na Murowana Gosline 30/31 lipca moze bedziesz? . Jako ciekawostke dodam ze Obsada byla bardzo silna .. Byly savage sh.28 , sirio .27 , zilla Janusza , .25 z 3 biegowa skrzynia , Ja i Amar na totalnym stocku .25 zwykle kolka troche modyfikacji zwiazanych ze skretami, Adrian tez stock z kolkami od proline 40 bow tie , jeszcze ze 3 .25, 3 * Revo jedno zatarlo silnik , drugie mialo problemy z silnikiem , trzecie jezdzilo , Tmaxx. Ogolnie mnostwo emocji ;] i puchar w domku ;)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no raczej mnie nie bedzie - moje mt2 ma zmielonego dyfra z przodu i nie mam kiedy tego zrobic :/

Jezeli chodzi o mnie to zawody raczej dopiero w przyszlym sezonie - trzeba nie najpierw podszkolic ;) No i kupic sobie savage jakies bo mt2 jest troszke za delikatne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi