Mektos Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Mam: Msi kt4 ultra (fbs 333), 512 ramu Twinmos 2.5 (400), Athlon T-bred 1700+ (JIUHB), Zasialcz jakis dupny Megabajt 350 W. Jestem poczatkujacy w tych sprawach wiec prosze o pomoc. Procek wykrywany jest automatycznie jako athlon 1100 (magistrala jest ustawiona na 100 i mnoznik auto), nieraz widzi go jako athlon 1700+. Jak chce zwiekszyc magistrale np do 133 i mnoznik 11 to komp sie nie wlacza. Magistrala 166 mnoznik 9 komp sie nie wlacza. Magistrala 133 mnoznik auto, komp sie nie wlacza, magistrala 100 mnoznik 15 to wykrywa mi ze mam athlona 550 i chodzi rownie wolno Czemu??? Wie ktos??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Myślisz, że tak sobie możesz zmieniać mnożnik jak Ci się zachce ??? - to nie płyta DFI - trzeba zrobić drut-moda, żeby odblokować możliwość zmiany mnożnika w BIOS-ie ! Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 A swoją drogą to troszke dziwne że sie wiesza. Jak miałem KT#Ultra to nawet gdy zmieniłem mnożnik a procek miał go zablokowanego to sie nic nie działo. Zazwyczaj zostawało w poprzednim ustawieniu albo wracało na najnizsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mektos Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Cos dziwnego sie stalo. Niby nie chcial sie wlaczyc, ale po 2 restartach wlaczyl sie i juz nie mam tego problemu. Czemu, nie mam zielonego pojecia. Ustawilem sobie magistrale na 170 i mnoznik na 10,5. Chodzi jako athlon 2200. Temp normalnie 44-45 st. , w stresie 48-49st. Jak ktos wie dlaczego na poczatku sie nie wlaczal to niech napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Cos dziwnego sie stalo. Niby nie chcial sie wlaczyc, ale po 2 restartach wlaczyl sie i juz nie mam tego problemu. Czemu, nie mam zielonego pojecia. Ustawilem sobie magistrale na 170 i mnoznik na 10,5. Chodzi jako athlon 2200. Temp normalnie 44-45 st. , w stresie 48-49st. Jak ktos wie dlaczego na poczatku sie nie wlaczal to niech napisze. 1442337[/snapback] Ty lepiej uważaj na dyski i inne podobne urządzenia(nie prezsadź ze zbytnim podnoszeniem FSB) @Lzep...czytaj uważnie....napisał przecież że to 1700JIUHB one przecież miały mnożnik odblokowany! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 @Lzep...czytaj uważnie....napisał przecież że to 1700JIUHB one przecież miały mnożnik odblokowany! Czytam uważnie - i co ważniejsze wiem co piszę - też mam odblokowany mnożnik w swoim 2400+ , ale żeby zmieniać mnożnik w BIOS-ie musiałem zrobić drut-moda który to umożliwia ! Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...