Miazga82 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Mi sie identyko trafil pojemniczek :D Troszke z boku porysowany ale taki juz kupilem choc po podswietleniu wyglada pieknie :P Tylko że Twój ma 1,7l (taki jak miałem wczsniej) ale teraz na fotach to jest 1,2l, bo po zmianie karty graficznej ten wiekszy mi sie nie mieścił! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) na jakiej podstawie dochodzisz do tego wniosku ze 1200l/h to zbyt dużo i jeszcze pytanko na ile bloków CPU / CPU + GPU / CPU + GPU + NB ?? ja się zasanawiam nad AT-306 tak zeby spokojnie 2 lub 3 bloki pociagneła i jeszcze rekorda Ze co? Po pierwsze to że na tym Atmanie pisze 1200l/h to wcale nie znaczy ze tyle on ma, po drugie kto ci naopowiadal takich bzdur, że musisz mieć jakąś mega wypas pompke, żeby mieć kilka bloków, ja (i paru użytkowników forum rownież) mam Hydora L20 i do tego 3 bloki (cpu, nb, gpu) + nagrzewnica (w moim przypadku kadet) i pompka spokojnie sobie radzi choć ma "tylko" 700l/h zobacz jakie pompki mają ludzie na zachodzie i skończ te mity o mocnych pompkach Edytowane 13 Lipca 2005 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek.sz Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 wcale nie musze mieć "mega wypas" pompki a ze względu na to ze wydajności podawane do pompek w rzeczywistosci są dużo niższe chce większą pompkę niż miałem wcześniej (Aqua El 650l/h) To że na zachodzie ludzie mają pompki o małych wydanościach nie oznacza ze tez taką mam mieć ponieważ na zachodzie mają weże o małych średnicah i mała pompka wystarcza W moim przypadku pod biórkiem leży 2 metry Eheim'a 12/16 i dlatego zastanawiam się nad wieksza pompką Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 To że na zachodzie ludzie mają pompki o małych wydanościach nie oznacza ze tez taką mam mieć ponieważ na zachodzie mają weże o małych średnicah i mała pompka wystarcza W moim przypadku pod biórkiem leży 2 metry Eheim'a 12/16 i dlatego zastanawiam się nad wieksza pompką A mnie sie wydawało, że im mniejsza średnica węża tym większy opór daje, czyli im większa średnica tym łatwiej dla pompki. Porówanie do zachodu było tylko po to, aby uświadomić, że to u nas stosuje sie praktyke jak najwieksze węże, jak najmocniejsza pompka, a to nic, albo niewiele daje (no chyba, że blok jest tak skonstruwany, że wymaga bardzo dużego przepływu), kup se hydora l20 nie bedzie zabawy z przeróbka, a spokojnie sobie da rade (sam mam węże 12/16) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 A mnie sie wydawało, że im mniejsza średnica węża tym większy opór daje, czyli im większa średnica tym łatwiej dla pompki. Porówanie do zachodu było tylko po to, aby uświadomić, że to u nas stosuje sie praktyke jak najwieksze węże, jak najmocniejsza pompka, a to nic, albo niewiele daje (no chyba, że blok jest tak skonstruwany, że wymaga bardzo dużego przepływu), kup se hydora l20 nie bedzie zabawy z przeróbka, a spokojnie sobie da rade (sam mam węże 12/16) 1546301[/snapback] większa średnica - wiecej powietrza = trudniej odpowietrzyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (sam mam węże 12/16) 1546301[/snapback] a testowales wc na wezach 8/10 ? potestuj i porownaj... wygode i wydajnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Jakoś jak bawiłem się w labie tym wynalazkiem od CPC, to wiecie , że ma węże od kroplówek i właśnie je było mi baardzo trudno odpowietrzyć. W przeciwieństwie do 12/16 gdzie powietrze zawsze ma możliwośc zrobienia miejsca wodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Jakoś jak bawiłem się w labie tym wynalazkiem od CPC, to wiecie , że ma węże od kroplówek i właśnie je było mi baardzo trudno odpowietrzyć. W przeciwieństwie do 12/16 gdzie powietrze zawsze ma możliwośc zrobienia miejsca wodzie. 1546314[/snapback] co z tego jak zrobi miejsca wodzie, jak powietrze jest scieśliwe i np z węze 16/22 słaba pompka nie wypcha go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Dzieki za wypowiedzi na temat mojego wstępnego kibelka i zaśmiecenie mi tematu. WIELKIE DZIEKI!!! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Jak sie nie podba ta tłikowa atmiosfera to zgłoś sie do moderatora o wyczyszczenie tematu :P ale wtedy temacik utraci cały swój nieco śmietnikowy charakterek :D A wcecik mi sie podoba ale wole układziki bez pojemnika na kanapki z uszczelnioną pompka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 śmietnikowy charakterek .... heheh ... dobre! W sumie początkujący kiblowicze mogą wiele tutaj znalezc. Co do pojemnika to zamieżam go wywalic. Byłem własnie w Leroy Merlin w arkadii i kupiłem pare krućcy i przejściówek. Nawet duży wybór tam mają. Kupiłem także kawałek pleksy za 12zł o rozmiarach 25x50x4.0 i bede robić podstawke pod wentyle na chłodnice! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Ale sie nudno tu robi/... non stop to samo... jak nie reklama właśnych bloczków to zachwalanie swojej pompki.... o atmanach było już z milion razy pisane o pojemnikach 1.7 easy clickach tak z półtora miliona.... Strasznie nudno.. a szkoda... chyba z przyzywczajenia wciąż klikam na tłika. Miazga: w całym tym temacie nie pojawiło się kompletnie nic nowego. Więc nie pisz o zaśmiecaniu Ci topica... bo sam zaśmiecasz forum nic nie wnoszącymi postami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Strasznie nudno.. a szkoda... chyba z przyzywczajenia wciąż klikam na tłika. Miazga: w całym tym temacie nie pojawiło się kompletnie nic nowego. Więc nie pisz o zaśmiecaniu Ci topica... bo sam zaśmiecasz forum nic nie wnoszącymi postami Ty mi nie mów o zaśmiecaniu bo to mój temat. A co twoim zdaniem powinno sie tu nowego pojawić? coś innowacyjnego? cyrk na kółkach?!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Jak dla mnie właśnie niejako ustandaryzowanie sie zestawów WC może spododować upowszechnienie sie idei wc. Robienie zestawów z kilku standardowo wybieranych części potania całą zabawe i powoduje dużo większą łatwość zbudoania zestawu. Oczywiści jak ktoś chce to mozę być we wszysrtkim odkrywczy, rewolucyjny i śc pod prą tylko ile ma jeszcze trwać sytuacja ze jak wspomni sie o chłodzeniu kompa wodą to inna parzą na ciebie jak na wairiata , stukają sie w czoło albo mysla że nie masz co robić chyba.... Z taki podejściem to po co są tematy o procesorch płytach głównym i reszcie tego standardowego sprżetu? przecież w 95% te wszystki podzespoły są takie same i ile można o tym gadać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) TOMCAT: no nie mogę się z Tobą zgodzić. Tu nie chodzi o to, by każdy se sam blok robił... jak zobaczysz to ja w swoim WC sam nie zrobiłem praktycznie nic. Wcale nie wymagam tego od nikogo. Mało tego. Wole zostawić to innym zapaleńcom. Chodzi mi tylko o to, że za przeproszeniem rzygać mi się chce czytając milionowy post o tym czy ATMAN sie nada i czy lepiej in line czy nie... Może po prostu za długo już czyttam to forum i sie nerwowy robię ;-) Miazga: A Ty sie nie gorączkuj tylko poczytaj trochę więcej... pomyśl... pokombinuj... a później pytaj do bólu... BTW gratuluje temperaturek. Mi nie udało się zejść ponieżej 39 stopni w idle..... A i jeszcze jedno na temat pompki. To czy ktoś ma silną czy słabą to zależy od podejścia. Ja twierdze, że mocniejsza jest lepsza... ale ktoś inny stwierdzi, że słaba będzie lepsza. I obaj mamy racje ;] Tu jest inna kwestia... czy poświęcisz swój komputer wart kupe kasy pompce za 20zł? Bo ja wyraźnie nie mam na to ochoty. Tak samo jak nie kupie sobie fiata czy daewoo tak samo nie wsadze do kompa aquaszuta czy aquaela (o zgrozo). Temat niezawodności, jakości i kultury pracy niestety jest wogóle niedoceniany. Edytowane 14 Lipca 2005 przez Misyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Sorry a czy ja ostatnio tu zadalem jakies pytanie na temat wydajnosci pompek??? A o fiata czy daweoo to ci chodzi o samochod czy nagrzewnice? Jesli o samochod to wypraszam sobie urzwanie Daewoo jako przyklad porownania czegos do badziewia. Jezdze nexia i jestem z niej bardzo zadowolony. A jesli chodzi o nagrzewnice to ja nie widze roznicy miedzy firmowkami za 200 zeta a urzywanymi nagrzewnicami z samochodow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek.sz Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Popieram nagrzewnce w samochodach są stworzone do oddawania ciepła powietrzu więc po co płacić duża kasę za firmówki (chyba że ktoś lubi) nawet złwykłe CPC gdy podłączyłem w nim Rekorda miało przyzwoite rezultaty stres ponizej 50stopni na procu AMD Athlon XP 2100+ @ 2,4GHz i 2,0V a to prawdziwa grzałka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) I tu po raz kolejny pozwolę się z Tobą nie zgodzić ;-) 1. Miałem przez 6 lat lanosa (naszczęście używam już czasu przeszłego ;-) I z całym szacunkiem dla właścicieli... do dobrego auta to jeszcze mu troche brakuje ;-) Jakość zawieszenia, plastików i blach... szkoda gadać. 2. Jak można nie widzieć różnicy??? Trzymając się samochodów... to tak jak porównać nowe autko z salonu ze starym gruchotem po lakierowaniu ;-) Wygląda nieźle.. ale ja bym swojej żony do tego nie wsadził. Miałem pięknego kadeta (właściwie to jest w piwnicy), mówie teraz o nagrzewnicy, ale niestety okazał się nieszczelny.. zalało mi pół kompa... moja głupota.. więcej nie ryzykuje. Zauważcie, że nowe nagrzewnice do samochdów kosztują po kilkaset złotych. I jeżeli takie porównujemy z nowymi dedykowanymi do kompów to ma to sens. Ale co by to nie było, nowe na gwarancji będzie zawsze kosztowało więcej niż ze szrotu. 3. Chłodnice do kompa są dedykowane... to znaczy, że sie mieszczą tam gdzie się mają mieścić i że mają shroudy, otwory itd. No i umówmy się... jeżeli pominiemy aspekt finansowy to kto biegałby po szrotach i wyciągał jakieś żuki Grzesiek: masz racje.. nagrzewnica dokładnie do tego służy... ale UŻYWANA to nie NOWA... i tyle Edytowane 14 Lipca 2005 przez Misyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek.sz Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Moj Rekordzik nie jest ze szrotu tylko z Allegro Jest 100% szczelny nie wyglada jak lustro ale kosztował 40zł i jestem zadowolony z niego Nie mieści się do obudowy bo zalezy mi na dużej powierzchni oddawania ciepła dlatego największego opla kupiłem na temat tego topicu to nie jest mój ale uważam ze autor mógłby juz go zamknąć aby uniknąć kolejnych "zaśmiecających" wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...