jarovnik Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Mam dylemat co kupić 2x Samsung SpinPoint PS80 160 GB 8 MB cache S-ATA czy 2x WD Raptor 36 GB 8 MB cache S-ATA - chcę dodać że te zestawy mam okazję kupić w tej samej cenie. Proszę o opinie użytkowników tych dysków abym mógł porównać bo testy tzw. firmowe są bardzo zmylne. Edytowane 12 Maja 2005 przez jarovnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raiden Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Niestety nie jestem użytkownikiem żadnego z tych dysków, ale sprawa według mnie jest prosta. Raptor jest na pewno szybszy, ale i głośniejszy, a Samsung o wiele pojemniejszy. Zależy do czego będziesz i ch używał. Osobiście wybrałbym 2xraptor bo nie potrzebne mi 320 GB, no chyba że RAID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarovnik Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Jasne, tylko jak bardzo zauważalna będzie różnica w wydajności Windowsa bo matematyczne testy nie zawsze są tak zauważalne w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Jak Ci nie zależy na wydajności typu ostre multimedia albo serwer bazodanowy to lepiej postaw na Samsunga, bo taka wydajność nie jest Ci potrzebna. Najwyżej Windows sie zainstaluje 2 minuty szybciej... a będziesz miał więcej i ciszej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...