Skocz do zawartości
keiename

Synchroniczne Wlaczanie Zasilaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taka sprawa w sumie jak w temacie ale zeby nie bylo ze nie czytalem to wiem ze moge sobie polaczyc zielony z zielonym czarny z czarnym i mam synchroniczne wlaczanie jednak taka metoda odpada bo szkoda mi kable w chiftecu ciac. Widzialem kiedys na moded kompz (teraz ich strona nie dziala :( ) ze mozna wlaczac zasilacz dzieki jakiemus elektronicznemu ukladowi.

Pamietam ze to niby dzialalo tak ze sie podpinalo molexa z zasilacza master i zielony + czarny ze slave i jak master dawal prad to dzieki temu ukladowi slave sie tez zalaczal. Jak ktos wie jak sie takie cudo nazywa i jakie parametry to bede wdziedzny za info :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o stosowanie dwoch zasilaczy w kompie to ci tego nieradze, sam podpiolem tak zsilki i chodzily a jakze, ale po kilku dniach wcielo mi system, wiec postawilem nowy ale zaraz dysk zaczal zapisywac jakies dziwne zeczy, gubil dane i sie zaczal caly sypac i myslalem ze mam po dysku, ale zaraz przy[o,mnialem sobie o tym ze mam zasilacz jeden do mobo a inny na reszte zyczy wiec szybo jeden wyjalem i podpiolem wszystko na jednym zasilaczu, i wiesz co? do dzis jest wszystko wporzo. tak wiec nie polecam szczerze takiego kombinowana w komputerze, chyba ze chcesz sam ryzykowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi