opiumek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Witam. Mam problem z kompem :sad: (konfiguracja poniżej). Chodzi o to że gdy włącze komputer pierwszy raz wykrywa dysk i chodzi ok. Ale gdy dam uruchom ponownie lub zresetuje kompa dysku juz nie wykrywa. Kolejna rzecz to żę na dysku są 2 partycje pierwsza jest jako C, ale jako D już jest cdrom zamiast 2 partycji ktora jest E. Co zorobić ?? już o nazwy dysków nie chodzi ale o to wykrywanie dysku. Z góry dzieki za pomoc. Sempron 2600+ BOX Asus K8N DDR 512MB PC3200 400MHz TwinMos CL2,5 Radeon 9550 GigaByte 128MB 128b DVI WD Caviar 80GB 7200 8MB SATA (1 kanal SATA) ALPS 1,44MB Combo LG 52/32/52 DVD16 (Master 1 kanal EIDE) LCD 17" E-yama 17JN1-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 to chyba najbardziej, nie bójmy się tego słowa, wk......ące rzeczy! Ja mam podobny problem: u mnie nie wykrywa czasami po włączeniu kompa, trzeba twardo wyłączyć i włączyc i wtedy ok... Najlepsze że takie cyrki się dzieją jak komp nie jest dłużej uzywany, tzn jak wyłącze i włącze po 5 min. to jest ok, le jaknp po 2 godzinach (fajne mi dłużej:]) to potrafią się takie cuda dziać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 A zasilacze panowie jakie mają ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Co do wykrywania, trudno stwierdzić. Jeśli w biosie jest wszystko dobrze ustawione (a chyba musi być skoro czasami wykrywa), to może masz luźne połączenia z dyskiem. Sprawdź kable podłączone do dysku i płyty głównej. Co do zmiany litery dysku to nic prostszego: Panel sterowania -> Narzędzia Administracyjne -> Zarządzanie komputerem -> Zarządzanie dyskami -> prawym klawiszem na konkretny dysk czy partycję i tam masz opcję zmiany litery dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 "szefa" 360W... raczej nie to, bo z k7s5a byo ok... moze chodzi o hdd? ma kopoty z wystartowaniem albo co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opiumek Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) Co do wykrywania, trudno stwierdzić. Jeśli w biosie jest wszystko dobrze ustawione (a chyba musi być skoro czasami wykrywa), to może masz luźne połączenia z dyskiem. Sprawdź kable podłączone do dysku i płyty głównej. Co do zmiany litery dysku to nic prostszego: Panel sterowania -> Narzędzia Administracyjne -> Zarządzanie komputerem -> Zarządzanie dyskami -> prawym klawiszem na konkretny dysk czy partycję i tam masz opcję zmiany litery dysku. 1442158[/snapback] Ten dysk ma zasialanie SATA i zwykle ATX i na obu dzieje sie to samo, a zasilacz nies jest cudowny gdyz fundusze ograniczaly oryginalny 350W z obudowy ATON. Ale na takiej samej skladalem kompa tylko z Asus A7N8X-E Deluxe i wszytsko było ok. Tasma sata tez przepinalem. Jak sie nie da nic zrobic bede reklamowal ... tylko czego to moze być wina płyta czy dysk ?? Edytowane 13 Maja 2005 przez opiumek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opiumek Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Czy ktoś powie co moge jeszcze sprobować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 ten problem nie jest powszechny i chyba pozostaje bez rozwiązania na tym forum... <_< ja wysłałem maile do epoxa i czekam na odpowiedz może oni coś wiedzą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...