Skocz do zawartości
Pixelik

Epox 4pda5+ Problem Z Napieciem!:(

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam epoxa4pda5+ i celeronaD napiecie jakie plyta wykrywa to 1.325v a daje 1.225v czemu takie niskie napiecie daje??? wrzucilem nowy bios i dalo tyle ze moge zwiekszyc napiecie ale na max do 1,425v a na procku idzie do w zeczywistosci jest 1,325v bo zaniza sobie plyta czemu tak jest??

1.325v plyta daje 1,225v jaki tego powod,przyczyna? i czy da sie z tym cos zrobic zeby zwiekszyc napiecie??

dzieki pozdro!

Edytowane przez Pixelik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzisz jak procek dostaje zanizone napiecie to jest niestabilny na wet na 133fsb na ktorym pracowac powinien! najleprze jest to ze ten epox jak dam mu fsb205 i napiecie 131v dostaje procek to on startuje i winda tez i po chwili dopiero sie zwiesza bo na takim napiecu jest niestabliny! za male ma to oczywiste! a do OC nadaje sie swietnie jesli chodzi o mozliwosci to np gigabyte 8ipe1000 fsb 175 to byl max a teraz na tym epoxie 205fsb robi!!! tylko wydaje mi sie ze moj egzemplasz ma cos spieprzone z napieciami:( chyba ze kazdy nowy tak zaniza napiecie:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom ale mi sie wiesza komp przez to ze daje takie napiecie niskie, widze ze te nowe epoxy maja cos zwalone z napieciem:/ moj pierwszy epox i juz nigdy nie kupie plyty tej firmy! bardzo mnie zawiodla:(

pozdro all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi