GreeN_DG Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) a więc tak. widziałem że jest juz podobny temat ale nie ma w nim zadnych odpowiedzi. zainstalowalem partiction magic 7.0 bo chcialem sformatowac partycje ze zmianą systemu plikow na ex2. partiction się walił , wieszał tak że wkońcu musialem znof zrobic ntfs. po tym nieudanym formacie chcialem podzielic tą partycje na pół. zrobilem to. particion zresetowal kompa i wtedy się zaczelo. wyskoczyl przy odpaleniu windy komunikat xmnt2001 not found. po chwili doszlem do tego ze poartiction zostawil w rejestrze klucz który ma odpalć chk przy restarcie, ale ze to winxp nie jest tego w stanie zrobić. wiec usunolem ten wpis. to był mój bład. jak to zrobiłem w/w komunikat zamienil sie na systemroot/windows/system32/autochk.exe not found. poszperalem w google i znalezlem kilka sposobów. większość próbowałem : 1. trzeba ręcznie usunąć po nim pozostałości - konkretnie w kluczu HKLM\System\CCSet\Session Manager\BootExecute ma być tylko wpis [autocheck autochk *]. ----> to dało by się zrobić ale usunąłem całość. potrzebuje wlaśnie od was co ma być w bootexecute [najlepiej screen'a] 2. jednym ze sposobów jest też odpalenie konsoli odzyskiwania i wlączenie chkdsk [nr partycji] /p .. ale to nie przejdzie bo ta parycja którą powinienem sprawdzić ma już ex3 i jest na niej debian :mellow: 3 stosowalem z 10 programików ukazujących autostart systemu . żaden nie pokazywał pozostalości po pm7 4. było jeszcze kilka sposobów ale żaden nie dawał rady :mellow: czyli najlepiej przydał by mi się screen z regedita z tej scieżki :HKLM\System\CCSet\Session Manager\BootExecute chyba że ktoś wie gdzie pm7 zapisuje polecenie, aby przy restarcie włączał się chk.exe peace.. p.s nie patrzcie na gramatyke i składnie powyższego tekstu . jest 03.02 rano ja mam już rope na oczach i łeb mi pęka ubdate jest 11:09 wstałem i dalej z tym walcze wie ktoś może coś o pilkach w windows/system32/PQ_BATCH.PQB i pq_batch.txt :mur: Edytowane 13 Maja 2005 przez GreeN_DG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 probowales szukajki w regedit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...