newjaqb82 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Witam, Daaaawno teeeemu zakupilem karte pixelview Geforce 4 mx 440 AGPx8 z DVI i TVoutem (dekoder zintegrowany MV). Wtedy mialem tylko linuxa jako system takze TVout skonfigurowalem dwoma komendami i mialem CLONE na TV :) Ostatnio przenioslem sie na XPka (SP1 PL).. nie moge niestety znalesc opcji zwiazanych z TVoutem :( czytalem opis na Benchmark.pl ale u mnie nie ma takiego menu jak Nview :( Jest cus jak 'Zarzadzanie pulpitami' i tam jest Nview, ale sa tylko opcje zwiazane z przezroczystoscia itp... Czytalem ze dekoder MV jest do bani i TV Tool go nie obsluguje (sprawdzilem, to prawda ;)). Prosze o mala pomoc :D Oczywiscie pytaloem sie juz wszechwiedzacego google.pl czy cus wie na ten temat, ale niestety niiiic... Dodatkowe info, sterowniki: 56.55, wersja biosu 4.18.20.07, Direct X 9.0. Jak mam to cholerstwo uruchomic? :mur: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Naciskasz na pulpicie prawym przyciskiem. Bierzesz Właściwości a potem Ustawienia i Zaawansowane. Następnie klikasz na zakładke GeForce 4 MX440 i na Ustawienia ekranu nView i tam wybierasz KLON Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newjaqb82 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Cytat Naciskasz na pulpicie prawym przyciskiem. Bierzesz Właściwości a potem Ustawienia i Zaawansowane. Następnie klikasz na zakładke GeForce 4 MX440 i na Ustawienia ekranu nView i tam wybierasz KLON prosze przeczytac moj txt dokladnie... wyraznie zaznaczylem: Cytat czytalem opis na Benchmark.pl ale u mnie nie ma takiego menu jak Nview icon_sad2.gif Jest cus jak 'Zarzadzanie pulpitami' i tam jest Nview, ale sa tylko opcje zwiazane z przezroczystoscia itp... karta sprawna bo TVout jest pod linuxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Moze najpierw zainstaluj najnowsze stery i podczas instalacji zgódź sie żeby sie także zainstalowało nview. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newjaqb82 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Kobrowisko napisał(a): Moze najpierw zainstaluj najnowsze stery i podczas instalacji zgódź sie żeby sie także zainstalowało nview. 1444001[/snapback] Zainstalowalem najnaj nowsze stery :) To samo. Nadal brak czego kolwiek na TV :( sprobowalem "force TV detection' to chociaz pojawila sie opcja wyboru Clone itp. jak to opisano w benchmark.pl ale nadal nic sie nie pokazuje. Zastanawialem sie czy to wina kabla bo mam ten kabel (z wyjsciem na 'Czincz') co dolanczaja do zestawu z Karta i mam do tego podpieta przejsciowke Czincz -> zlancze Euro. Moze przez te przejsciowki Windows nie moze sobie poradzic z tym? (powtarzam, na takim zestawie przejsciowek Linux pokazywal pulpity itp na TV :)) Czekam z niecierpliwoscia na wskazowki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...