Skocz do zawartości
newjaqb82

Pixelview Geforce 4 Mx440 Agpx8, Problem Z Tvoutem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Daaaawno teeeemu zakupilem karte pixelview Geforce 4 mx 440 AGPx8 z DVI i TVoutem (dekoder zintegrowany MV). Wtedy mialem tylko linuxa jako system takze TVout skonfigurowalem dwoma komendami i mialem CLONE na TV :)

Ostatnio przenioslem sie na XPka (SP1 PL).. nie moge niestety znalesc opcji zwiazanych z TVoutem :( czytalem opis na Benchmark.pl ale u mnie nie ma takiego menu jak Nview :( Jest cus jak 'Zarzadzanie pulpitami' i tam jest Nview, ale sa tylko opcje zwiazane z przezroczystoscia itp...

Czytalem ze dekoder MV jest do bani i TV Tool go nie obsluguje (sprawdzilem, to prawda ;)). Prosze o mala pomoc :D

Oczywiscie pytaloem sie juz wszechwiedzacego google.pl czy cus wie na ten temat, ale niestety niiiic...

Dodatkowe info, sterowniki: 56.55, wersja biosu 4.18.20.07, Direct X 9.0.

Jak mam to cholerstwo uruchomic? :mur:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Naciskasz na pulpicie prawym przyciskiem. Bierzesz Właściwości a potem Ustawienia i Zaawansowane. Następnie klikasz na zakładke GeForce 4 MX440 i na Ustawienia ekranu nView i tam wybierasz KLON

prosze przeczytac moj txt dokladnie...

wyraznie zaznaczylem:

Cytat

czytalem opis na Benchmark.pl ale u mnie nie ma takiego menu jak Nview icon_sad2.gif Jest cus jak 'Zarzadzanie pulpitami' i tam jest Nview, ale sa tylko opcje zwiazane z przezroczystoscia itp...

karta sprawna bo TVout jest pod linuxem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kobrowisko napisał(a):

Moze najpierw zainstaluj najnowsze stery i podczas instalacji zgódź sie żeby sie także zainstalowało nview.

1444001[/snapback]

Zainstalowalem najnaj nowsze stery :)

To samo. Nadal brak czego kolwiek na TV :(

sprobowalem "force TV detection' to chociaz pojawila sie opcja wyboru Clone itp. jak to opisano w benchmark.pl ale nadal nic sie nie pokazuje.

Zastanawialem sie czy to wina kabla bo mam ten kabel (z wyjsciem na 'Czincz') co dolanczaja do zestawu z Karta i mam do tego podpieta przejsciowke Czincz -> zlancze Euro.

Moze przez te przejsciowki Windows nie moze sobie poradzic z tym? (powtarzam, na takim zestawie przejsciowek Linux pokazywal pulpity itp na TV :))

Czekam z niecierpliwoscia na wskazowki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi