Ridian Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 mam kamerkę panasonica NVGS50 EG z wejsciami i wyjsciami av i dv podłączyłem kamerkę do magnetowidu panasonica przez scard (jest to przelotka na cincze i svideo z przełącznikiem in- out) Niestety na podgladzie kamery mam obraz czarno biały i tak też zostaje nagrany podobnie jest z obrazem nagrywanym z TV Co jest grane proszę Was o pomoc chcę przegrać sobie film z wesela kaseta vhs ma już trochę i nie chciałbym aby dalej traciła na jakości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 za mało danych... prawdopodobnie (bo tv tez black and white) kamerą nagrywasz w PAL... Magnetowid zapewne ma przełącznik systemów PAL/SECAM/NTSC, nowe magnetowidy zazwyczaj same rozpoznają system kodowania wizji... Jeżeli twój magnetovid tego nie robi, byc może trzeba manualnie go do tego zmusić (widocznie ma ustawione SECAM lub NTSC, chociaz przy tym drugim to by pewnie obraz latał...). Poszukaj w instrukcji! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ridian Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 już tego próbowałem nic to nie zmieniło :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 już tego próbowałem nic to nie zmieniło :cry: 1442935[/snapback] Na bank problem z kodowaniem. Zapewne kamera przesyła ci sygnał w NTSC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Zanieczyszczona glowica w magnetowidzie... To jest mój typ. Chyba że odtwarza na TV kolorowo to wtedy niemam pomysłu co moze się dziać <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 strejndż... może w magnetowidzie przetwornik wizji padł? Jak odtwarzasz kasetę to tez czarno-biały? głowica to nie jest bo na podglądzie mówisz, że też lipa... próbowałeś przez inne wejścia? oprócz scard pewnie "czincze" zwykłe tez masz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...