Skocz do zawartości
Ridian

Kamera Zgrywa Mi Obraz Z Video I Tv Bez Koloru

Rekomendowane odpowiedzi

mam kamerkę panasonica NVGS50 EG z wejsciami i wyjsciami av i dv

podłączyłem kamerkę do magnetowidu panasonica przez scard (jest to przelotka na cincze i svideo z przełącznikiem in- out)

Niestety na podgladzie kamery mam obraz czarno biały i tak też zostaje nagrany podobnie jest z obrazem nagrywanym z TV

Co jest grane proszę Was o pomoc chcę przegrać sobie film z wesela kaseta vhs ma już trochę i nie chciałbym aby dalej traciła na jakości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za mało danych... prawdopodobnie (bo tv tez black and white) kamerą nagrywasz w PAL... Magnetowid zapewne ma przełącznik systemów PAL/SECAM/NTSC, nowe magnetowidy zazwyczaj same rozpoznają system kodowania wizji... Jeżeli twój magnetovid tego nie robi, byc może trzeba manualnie go do tego zmusić (widocznie ma ustawione SECAM lub NTSC, chociaz przy tym drugim to by pewnie obraz latał...). Poszukaj w instrukcji!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strejndż... może w magnetowidzie przetwornik wizji padł? Jak odtwarzasz kasetę to tez czarno-biały? głowica to nie jest bo na podglądzie mówisz, że też lipa... próbowałeś przez inne wejścia? oprócz scard pewnie "czincze" zwykłe tez masz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi