Skocz do zawartości
lspider

Beatyfikacja Jana Pawła Ii

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sLiM JiM

Znajdzie sie ktos taki.

Podejrzewam, ze bruce ;)

1442782[/snapback]

Tja i jego idol Jerzy Urban :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez powiem nie , i co ?

a co to k..a jest beatyfikacja? czy bycie swietym odrazu zmienia tego czlowieka?jego dokonania?sprawia ze jest bardziej wartosciowy? smieszni i zalosni jestescie , ciemnogrod po stokroc :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez powiem nie , i co ?

a co to k..a jest beatyfikacja? czy bycie swietym odrazu zmienia tego czlowieka?jego dokonania?sprawia ze jest bardziej wartosciowy? smieszni i zalosni jestescie , ciemnogrod po stokroc :?

Licz sie ze słowami :evil: Czy to, ze ktos chciałby beatyfikacji Jana Pawła II czyni z niego, jak to napisałeś, "śmiesznego i żalosnego"? Kim jesteś, zeby tak mowic?? Ja nie jestem katolikiem i data beatyfikacji Jana Pawła II mi zwisa i powiewa, a mimo to wqrwiles mnie tym stwierdzeniem :evil: . Uwazasz, ze kazdy katolik to "ciemnogrod po stokroć"?! Obys sie kiedys ostro przejechał na takim generalizowaniu....

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh , pisze to bo mam prawo do wlasnego zdania . poza tym nie napisalem ze KAZDY katolik jest taki , tylko ze WY , ktorzy piszecie m.in 'koniecznie ! nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej' lub cos o podobnym sensie.

POZA TYM odpowiedz mi szczerze , co da TOBIE i Karolowi Wojtyle to ze zostanie beatyfikowany?

Edytowane przez rout

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ty przeczytałes w ogole co napisałem??

nie jestem katolikiem i data beatyfikacji Jana Pawła II mi zwisa i powiewa

Chodzi o to, ze sposob w jaki odnosisz sie do ludzi jest ponizej pewnego elementarnego poziomu - to, ze masz prawo to wlasnego zdania nie oznacza wcale, ze mozesz obrażac innych.

EDIT:

...tylko ze WY...

Jacy "WY"?! Gdzie ja cos takiego napisałem?! Zresta mniejsza o mnie - gdzie KTOKOLWIEK napisał coś takiego?? Moze przeczytałbys najpierw watek, zanim napiszesz taka bzdure, bo tylko sie pogrązasz.

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szymon : beatyfikacja to uczynienie kogoś świętym, przez innego nie świetego za jego "zasługi" , tak że jak Benedykt uczyni Jana Pawła świetym to zasiądzie on po prawicy Pana. Ja katolikem nie jestem, nigdy nie byłem odkąd zaczełem jako tako czytać, tak że mi to zwisa, chodź naprawde poważam Jana Pawła jako człowieka, był bardzo mądrym gościem i niezwykle inteligentnym. To tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę się macie o co kłócić .....

Po pierwsze - wiadomo było że będzie beatyfikowany (albo jak to tam zwał)

Po drugie - wiadomo było że to przyspieszą

Po trzecie - to nic nie zmieni - tyle ludzi ma po domach obrazki z JP II - kult półboga zostanie po prostu oficjalnie zatwierdzony (tzn będzie można budować kościoły pod wezwaniem itp).

Jeden święty więcej czy mniej ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę kolejny wątek o JPII i znowu jakieś spory ... Takie topici nie powinny miescic się na forum, kazdy powinien to zachować dla siebie... BTW: bardzo ciekawy ten topic bedzie nie ma co, jeden mowi ze dobrze drugi ze zle, niekatolicy sie douczają, czemu ma to sluzyc? @rout - jeżeli nie wiesz co to beatyfikacja to nie powinienes wogole zaglądać do tego topicu, uzyj sobie googli ;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...