Skocz do zawartości
Galvatron

Ghost Recon 3

Rekomendowane odpowiedzi

:D Cover fire w tym znaczeniu. Tymi panami wystarczy dobrze pokierować. Jak im się daje głupie polecenia w nieodpowiednim momencie to dziwnie mogą się zachowywać. :lol:. Powoli nabieram wprawę i wydawanie rozkazów bez mapy 2d zdaje się być całkiem przyjaznym i dobrze działającym interface'em.

nie no RTFL ja nie dalem rady nawet jak sie nic nie dzialo, proste komendy "idz tam" i on zamist stanac za morkiem (ktory ma na wyciagniecie reki) to staje w bramie ze mozna go sciagnac z odleglosci 100m. Twoje gadanie jest bez sensu. Rownie dobrze mozna by napisac ze Tibia jest calkiem sensowna gra tylko trzba dobrze pokierowac postacia. W ten sposob wybronil bys nawet malucha racera. GRA MA BEZNAJDZIJNE AI, w zasadzie napisac beznadziejne to tak jak by ja pochwalic. I przestancie juz tak udawac ze "jak dorze nimi pokierowac..." bo to jest smiszne. Jakos w innych grach nie trzeba "dobrze kierowac" tylko pada komenda i panowie sie nie kompromituja <_< tyko robia co do nich nalezy. SWAT4, Full Spectrum Warrior to sa gry juz stare ale kasuja w przedbiegach GR3. Ja mam wrazenie ze boty z GR3 nie maja zadnych algorytmow. A czasami mialem wrazenie ze maja zlosliwe algorytmy bo nawet najprostrzy rozkaz jak przejscie na druga strone ulicy za budynek wykonywali tak ze rzechodzili ale ostatni zolnierz sie zatrzymywal... na chodniku i stal... po czym nie wiadomo dlczego zaczol biec przed siebie bo za budynkem byl wrog. Jednym slowem grupa ćpunow na wakacjach, i wez juz nie pisz bzudr o tym jaki to GR3 moze miec wspanialych botow. Bo nawet z tego co widac to 90% narzeka juz nawet nie na fatalna grafike i zenujacy frame rate bo to jakos czesc przelknela, ale na tepych botow.

I nic dziwnego ze czesc graczy przechodzi gre w pojedynke. A jak jak gralem w demo to kazdy z moich kompanow dostawal na poczatek kulke w glowe i zaczynalem grac jak w q4, tylko ze ta gra ma byc ponoc taktyczna...

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ile mam FPS. Gram sobie komfortowo w 800x600 wszystko na low - wyżej nie próbowałem, więc dziwie się, że nie którym na sprzęcie pokroju mojego chodzi 10-20FPS... Pozatym, że gra się długo włącza i jak się save robi to się na dłuższą chwile zacina to wszystko, poza tym opisanym wcześniej, chodzi bez zacięć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... i zaczynalem grac jak w q4, tylko ze ta gra ma byc ponoc taktyczna...

nie ma szans zeby grac jak w Quake4 ... kilka kul i po tobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma szans zeby grac jak w Quake4 ... kilka kul i po tobie

gralem w demo fula nawet nie probowalem zalatwiac, mozliwe ze pozniej nie da rady samemu ale to jeszcze gorzej swiadczy przeciwko grze z takim AI. A piszac ze jak w q4 mialem na mysli to ze rozgrywka typu q4 bo wiem ze zginac w GR3 jest bardzo prosto.

Co do wymagan to u mnie ze wszystkim co sie da na low w 800x600 mialem ~40 fps ale co z tego jak gra to kaszanka i z tak biedna grafika powinno byc ~40fps na medium w 1280x800 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gralem w demo fula nawet nie probowalem zalatwiac, mozliwe ze pozniej nie da rady samemu ale to jeszcze gorzej swiadczy przeciwko grze z takim AI. A piszac ze jak w q4 mialem na mysli to ze rozgrywka typu q4 bo wiem ze zginac w GR3 jest bardzo prosto.

Co do wymagan to u mnie ze wszystkim co sie da na low w 800x600 mialem ~40 fps ale co z tego jak gra to kaszanka i z tak biedna grafika powinno byc ~40fps na medium w 1280x800 :-)

He he no nieźle.... wymagania ma gra nie powiem.. a grafike z 2000roku hehehe.... SPox..

Dziś miałem przyjemność pyknąć w demo na sprzęcie podobnym do mojego tylko że było więcej ramu i grafa pokroju Gf 7600 czy coś takiego... .

I tak spadki płynności strasznie odczuwalne.... nie da się właściwie grać... Można niby wszystko na lov dać.. ale to wtedy wygląda jak produkcje z przed lat.... Sama rozgrywka mnie totalnie nie przekonała.. nie potrafiłem się na grze skupić.. no niestety.... gra ktorą ja napewno bede omijał z daleka....

Tym co się spodobało.. życze miłych chwil spędzonych przed monitorem ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie grales z HDR'em :D pozdro

w grze nie ma HDR :wink:

post_effect to nie HDR, najwyżej bloom ze zmiana palety barw

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dajecie wszystko na high to macie wszystko w pozadku czy mcie czrne textury ??Zwłaszcza chodzi mi o podłogę , bo wszystko moge zmienic na high oprocz podłogi bo robi sie czarna i została na medium:/

Na 6800GS po zmianie podłoża na High jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm to już zakrawa na voodoo czy coś. Zmieniłem drivery z omeg 5.9 na warcatsy na bazie cat. 6.3. W renderer_settings pozmienialem coś w tę mańke:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
<render_config>

<d3d_device

adapter = "XTreme-G RADEON 9800 XT"

driver = "ati2dvag.dll"

resolution = "800 600"

windowed = "false"

refresh_rate = "60"

/>

<render_settings>

<variable name="aspect_ratio" value="0"/>

<variable name="brightness" value="1.1999999"/>

<variable name="dynamic_lights" value="false"/>

<variable name="effect_quality" value="high"/>

<variable name="max_anisotropy" value="4"/>

<variable name="post_effect_quality" value="high"/>

<variable name="shadow_quality" value="disabled"/>

<variable name="texture_managed_backdrop" value="true"/>

<variable name="texture_managed_buildings" value="true"/>

<variable name="texture_managed_buildings_low" value="false"/>

<variable name="texture_managed_characters" value="true"/>

<variable name="texture_managed_default" value="true"/>

<variable name="texture_managed_effects" value="true"/>

<variable name="texture_managed_ground" value="true"/>

<variable name="texture_managed_lightmaps" value="true"/>

<variable name="texture_managed_no_lod" value="true"/>

<variable name="texture_managed_plants" value="true"/>

<variable name="texture_managed_player_vehicles" value="true"/>

<variable name="texture_managed_props" value="false"/>

<variable name="texture_managed_props_bump" value="true"/>

<variable name="texture_managed_props_high" value="true"/>

<variable name="texture_managed_silhouettes" value="true"/>

<variable name="texture_managed_sky" value="false"/>

<variable name="texture_managed_vehicles" value="true"/>

<variable name="texture_managed_weapons" value="true"/>

<variable name="texture_managed_weapons_third" value="false"/>

<variable name="texture_quality" value="high"/>

<variable name="texture_quality_backdrop" value="high"/>

<variable name="texture_quality_buildings" value="high"/>

<variable name="texture_quality_buildings_low" value="high"/>

<variable name="texture_quality_characters" value="high"/>

<variable name="texture_quality_default" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_effects" value="high"/>

<variable name="texture_quality_ground" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_lightmaps" value="high"/>

<variable name="texture_quality_no_lod" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_plants" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_player_vehicles" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_props" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_props_bump" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_props_high" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_silhouettes" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_sky" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_vehicles" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_weapons" value="medium"/>

<variable name="texture_quality_weapons_third" value="medium"/>

</render_settings>

</render_config>

Wyciągam od 20-30FPSow :o. Textury w opcjach widoczne są jako high. Reszta jak w widocznym .ini. Anizo nawet x16 spowalnia co najwyżej o 1-2FPS. Nie wiem co się stało. To pewnie żadna rewelacja, ale z gry niegrywalnej stała sie ona w miare wyglądająca i zupełnie płynna.

Z rzeczy na które jestem wstanie zauważyć, i które trochę drażnia to to, że puszki, papierki pojawiają się jakies 4m przedemną. Chciałem też spróbować zagrać w 640x480 z AAx4, ale nie moge go wymusić. Wiecie może jak temu zarazdzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez na szybkosc działania gry nie narzekam w 1024x768 z af all max tylko podłoga na medium bo czarne kwadraty mam wtedy i fps jest rzedu 30 fps + /- 5 fps. Jezeli ktos tam pisał wczesniej ze na 6800 tak kiepawo chodzi to ja tego nie rozumiem przeciez tam niby jest 12 potokow i 5 vertexow wiec powinno wymiatac juz wogole ale wiadomo nvidia the way its meant to be fucked up :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez na szybkosc działania gry nie narzekam w 1024x768 z af all max tylko podłoga na medium bo czarne kwadraty mam wtedy i fps jest rzedu 30 fps + /- 5 fps. Jezeli ktos tam pisał wczesniej ze na 6800 tak kiepawo chodzi to ja tego nie rozumiem przeciez tam niby jest 12 potokow i 5 vertexow wiec powinno wymiatac juz wogole ale wiadomo nvidia the way its meant to be fucked up :D.

ja w swoim jeszcze potoki odblokowalem a i tak gra strasznie kiepawo chodzi nie wspominajac jak wyglada :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nic dziwnego ze czesc graczy przechodzi gre w pojedynke. A jak jak gralem w demo to kazdy z moich kompanow dostawal na poczatek kulke w glowe i zaczynalem grac jak w q4, tylko ze ta gra ma byc ponoc taktyczna...

Weź się kurek już zakręć :wink: .

Zdarzają się "chwile słabości" duszkom ale jakoś daję radę.

A Ty jak nie potrafisz to się nie pchaj na afisz.

Pograj lepiej w q4.

Pozdrawiam.

:smile2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no RTFL ja nie dalem rady nawet jak sie nic nie dzialo, proste komendy "idz tam" i on zamist stanac za morkiem (ktory ma na wyciagniecie reki) to staje w bramie ze mozna go sciagnac z odleglosci 100m. Twoje gadanie jest bez sensu. Rownie dobrze mozna by napisac ze Tibia jest calkiem sensowna gra tylko trzba dobrze pokierowac postacia. W ten sposob wybronil bys nawet malucha racera. GRA MA BEZNAJDZIJNE AI, w zasadzie napisac beznadziejne to tak jak by ja pochwalic.

Doszedlem do 7 misji 2 checkpointu czyli i tak sporo i koniec moj limit cierpliwosci sie skonczyl = gra odinstalowana i wyzucona z dysku. Team to najwieksza banda kretynow jaka mozna bylo zaimplementowac w grach a w misjach pokroju 7ej nie da sie lub trzeba znac mape idealnie na pamiec zeby przejsc samemu. Cos co mialo byc najwiekszym plusem tej gry stalo sie najwiekszym bledem. Mogli dodac apteczki i zabrac ta druzyne uposledzonego pseudo odzialu specjalnego i dalo by sie w to jakos pograc ,albo stworzyc to porzadnie jak mialo byc w zamysle bo naprawde czekalem na ta gre jak malo kto a zawiodlem sie strasznie jak wiekszosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QQrydza,czy mozesz wlaczyc u siebie wszystko na max w 1280 zeby chodzilo plynnie?

Włączyłem high edytując plik ale gram w 1024 za względu na monitor. Żadnych problemów z płynnością nie uświadczyłem. Zaznaczam, że wszystkie tekstury jakie tylko były możliwe pozmieniałem w ten sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja na sprzecie jak ponizej nie mam szans na granie ale czemu? Nie mam pojecia. FEAR smiga jak burza i wszystko inne Rainbow Six Lockdown tez pieknie idzie ale GR-AW nie da sie grac. 800x600@60Hz wszystko low bez Dynamic Lights i mam ok 12-15 klatek a w trakcie wiekszej jazdy 7-8. Rzuce granat i spadam na 5fps :/. Wszyscy tak maja na Fx6600GT ? bo wydaje mi sie ze to jej wina. Moze jakies porady stery inne albo cos? mam 81.98.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nei no ja tak tragicznie nie mam ale fakt faktem więcej niż 20 fps to nie uświadczam no chyba, że spojrze w niebo to z 25/30 jest :P Co więcej nie ma żadnego znaczenia jaka rozdziałka i jakie detale- daje to może z 5 fps w porywach a gra wygląda biednie w h.... niestety Panowie, którzy brali się za tą grę zwrotu "porządny kod" powinni uczyć się na pamięć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm nie jest az tak bardzo źle 5 fpsów na 6600 nie widziałem ;], ale 800x600 i wsio na medium i da sie grac,ale rewelki nie ma 20 fps to rzadkość, ale mozna pograc. Cos chyba stery dają ciała , albo 6600 sie juz wypala :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6600 chyba idzie powoli na emeryturke :/ ja wsumie szukam jeszcze przyczyny w czyms innym bo ile dam w grafe to smiga tak samo moze mi proc muli albo ram nie wiem. 800x600 low i 1024x768 med i szlo tak samo fps tyle samo wiec cos jeszcze nie wyrabia. Wogole zanim ta gra bedzie grywalna to wyjdzie ze 20 patchy zeby ten kod jakos smigal. ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla wszystkich osob chcacych zagrac jeszcze raz przypomne (w sumie tylko raz o tym pisalem) ze durny automatyczny konfigurator w audio wlacza EAX (nawet jak macie zintegrowana) i na dodatek mi wlaczyl extreme sound quality (ROTFL) takze zagladnijcie do audio. mozecie zyskac nawet 5-8 fps!

U mnie na 8 potokowym x700 (szyna 128bit) ze wszystkim na low w 800x600 mialem ~40fps wiec jak ktos ma gf6600 na 256bit i 15fps to ma cos nie tak ze sterami.

ps. jako ciekawostke napisze ze mi konfigurator wlaczyl filtrowanie anizotropowe.... x16... zgadnijcie jaki mialem frame rate. He he w tej grze nie ma chyba niczego co by sie udalo jako-tako.

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec na moim Gainwardzie fx6600GT wszystko opanowane mam 35fps 30fps w czasie zadymy w 1280x1024@75Hz textury medium (bo mam karte 128MB) reszta full ANISO x4 Wrzucilem stery 84.21 i zmienilem troche w audio wylaczylem EAX jakosc dzwieku na medium i idzie az milo. Tylko na moje oko to nie dosc ze gra jest brzydka (F.E.A.R. jest przy niej przepiekny) to jesze Ghost`y robia co im sie zywnie podoba 4/10 i nic wiecej.

Wogole po co jest ten AGEIA PhysX driver ktory sie wrzuca razem z gra? Nie jest to jakis zbedny hamulec-zamulacz?

Edytowane przez Mery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec na moim Gainwardzie fx6600GT wszystko opanowane mam 35fps 30fps w czasie zadymy w 1280x1024@75Hz textury medium (bo mam karte 128MB) reszta full ANISO x4 Wrzucilem stery 84.21 i zmienilem troche w audio wylaczylem EAX jakosc dzwieku na medium i idzie az milo. Tylko na moje oko to nie dosc ze gra jest brzydka (F.E.A.R. jest przy niej przepiekny) to jesze Ghost`y robia co im sie zywnie podoba 4/10 i nic wiecej.

Wogole po co jest ten AGEIA PhysX driver ktory sie wrzuca razem z gra? Nie jest to jakis zbedny hamulec-zamulacz?

Nie no, jeszcze nie słyszałem by ktoś na 6600GT grał w 1280x1024 z 30FPS :razz:

na 7800GT ludzie mają wieksze spadki niż Ty ...

Tak czy siak gra na High/Medium textury pożera > 220MB RAMu karty w 1024 to tym ciekawsze, że 128MB karta sobie tak radzi :lol:

PS

5 misja - sam, noc, noktowizor i poszedł ... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie maja :/ ja nie jestem ludzie :/ Wogole to jestem na 2 misji i faktycznie nie da sie grac :/ zeszlem do 1024x768medium i nie jest wesolo. Granie w GRAW chyba sobie daruje bo granie na low mija sie z celem. Wie ktos juz cos o tym driverze smiesznym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi