Skocz do zawartości
guru

Kolejny Nudny Temat

Rekomendowane odpowiedzi

Zanimi zaczne w czym poszukuje pomocy od razu mowie ze prosba jest skierowana do tych uzytkownikow ktorzy maja chec odpowiedziec na moje prosby i prosze o nieumieszczanie odpowiedzi w stylu ''POSZUKAJ SOBIE TEMATU BO JUZ BYL'' niechce sie komus myslec niech nie czytaj dalej,dla tych bardziej entuzjastycznie nastawionych do pomocy prosze o pomoc w zlozeniu komputera ,mam juz cos na oku ale nie jestem na tyle zorientowany zeby wiedziec czy dobrze wybieram.Jesli chodzi o to ze juz takie tematy byly wielokrotnie to nie ma to dla mnie znaczenia ,poniewaz ceny sie zmieniaja ceny rowniez,wiec to co bylo aktualne w zeszlym miesiacu moze juz nieobowiazywac.

Do rzeczy - komputer ma byc przeznaczony tylko i wylacznie do grania,cena okolice 2500 zl oczywiscie moga sie wachac w granicach ~200 zlotych.To co ja chcialem widziec w moim koputerze to:

Procesor:A64 3000 s939

Plyta glowna:????(sredniej klasy,jakas zeby mozna bylo sie pobawic w oc)

Naped:DVD-RW

HDD: 80Gb (wiekszy mi niepotrzebny)

Ram:1024(2x512 nie wiem czy tak dobrze bedzie ale mialem na oku taki zestaw pamieci firmy Kingston,nie chodzi mi o jakies duale tylko zwykle pojedyncze pamieci,bo przejrzalem pare testow i jesli dobrze kojarze to wzrost wydajnosci jest niezauwazalny)

Obudowa:tu nic szczegolnego przecietna jakas duza bez nonszalancji

Zasilacz:nie bardzo sie znam

Grafika:najwzaniejszy komponent,ale ze mam ograniczone fundusze postanowilem kupic jakiegos przecietniaka do konca wakacji nazbierac $$ sprzedac przecietniaka i kupic cos w stylu X800 XT PT ,przecietniak to mam na mysli najbardziej oplacalny zakup w sredniej cenie ~400 zl cos co nie jest slabe i na swoja cene bardzo wydajne

to by bylo na tyle wszelkie uwagi mile widziane ,dziekuje za zainteresowanie,ci co chca tu napisac cokolwiek co nie wniesie do tematu nic praktycznego niech sobie daruja.POZDRAWIAM!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było :D Szukaj :D

A poważnie - z płytami pod a64 na bierząco nie jestem, ale mam jedną uwagę co do twardziela - zawsze jest za mały. Biorąc pod uwagę ceny, warto zastanowić się przynajmniej nad 120, a jeszcze lepiej 160, hitachi lub samsunga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI nf4 ultra D ~540zl

procesor Venice 3000+ ~650zl

2x512MB Twinmos Speed Premium (na kostkach ma byc oznaczenie 1A4T lub AA4T) ~450zl

DVD-RW wedle uznania ~250zl

HDD Samsung (zimny i cichy) ~230zl

zasilacz - tagan 380 wystarczy (cichy bardzo) ~ 270zl

gf 6600 (mozna mocno podkrecic) na przyklad winfast ~ 450zl

Wychodzi troche wiecej bo okolo 2800zl. Ale to dobry zestaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi