Skocz do zawartości
_Ran'dall_

Star Wars Episode 3 - Zemsta Sithów

Rekomendowane odpowiedzi

Epizod III jest bardzo ciekawy, wyraznie widac iz czesci 4-6 sa w zupelnie innym duchu niz 1-3 :(

w sumie drazni kwestia nieustalenia ojcowstwa DV [scena w ktorej Imperator mowi Anakinowi "i am your father" byla by swietnym pretekstem do przeciagniecia na CSM i super nawiazaniem do epizodu V ;)]

co sie romansidel czlowiek naogladal w eIII to nawet w titanicu by tyle nie znalazl, dziwne ze w IV-VI ham solo sie tak z leja nie cackal :P

proces przeciagania A. na Ciemna strone tez taki wydluzony wykolorowany, w koncu przeciez powinien juz jako Vader [w masce zorro ;)] zniszczyc Imperatora za niedotrzymanie obiednicy ;)

i skad sie wziela ta straz Imperatora (klony, ninja, kuzyni Jar-Jara? ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłem z kina film ok tylko to zakonczenie  :blink:  jakos nie rozumiem to ma byc koniec sagi 6 czesc ktos mówił o 9 czesciach moze jakis madry mi to wytłumaczy? :)

Niech moc bedzie z wami  :-P

1468178[/snapback]

Nie wiesz nawet na czym w kinie byłeś... To nie był 6, kończący epizod, a 3ci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ;)

Epizodów jest (aktualnie) 6. Byłeś na 3cim wiążącym "nową" trylogię ze starą (ta "stara" to 4,5 i 6 epizod- mam nadzieję, że wiesz o czym piszę? "Klasyczny" SW), tak więc "zakończenia" epizodu 3 szukaj w 4,5 i 6.

Jaśniej? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ;)

Epizodów jest (aktualnie) 6. Byłeś na 3cim wiążącym "nową" trylogię ze starą (ta "stara" to 4,5 i 6 epizod- mam nadzieję, że wiesz o czym piszę? "Klasyczny" SW), tak więc "zakończenia" epizodu 3 szukaj w 4,5 i 6.

Jaśniej? ;)

1468586[/snapback]

Czli jezeli dobrze rozumiem to Lukas nakrecił najpierw 4,5,6 a potem 1,2,3 i nalezy ogladac według kolejnosci :-P

Jesli dobrze mysle to super :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jasne  ze były njpierw 4,5,6  o fak jak mozna tego nie wiedziec !

BTW  IMO  trzeba ogladac w kolejnosci  4,5,6,1,2,3

1469322[/snapback]

Wiem ze najpierw były 4,5,6 tylko nie jestem pewien czy nie oglada sie 1,2,3,4,5,6 bo inaczej po co te literki

Tak BTW to jestes pewien ze oglada sie 4,5,6,1,2,3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiu -> oni mają rację SW ogląda się 4,5,6,1,2,3 :] ja osobiście obejrzałem to tak -> 1,2,3,4,5,6 :D u mnie w mieście jestem jedynym takim ;) i teraz największ "news"

1-2-3 mi się bardziej podobały :razz: nie tylko efekty ale i sama opowieść :D i bohaterzy Qui-Gon Jinn , Obi-Wan Kenobi i Anakin Skywalker (Padawan) rzomdzą ;)

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swoja droga obejrzalem sobie niedawno New Hope i kurcze ten pojedynek Obi Wana z Vaderem taki kiepawy ;p stoi dwoch naprzeciw siebie w jednym miejscu i przekladaja te mieczyki, az sie smieszne wydaje w porownaniu z nowa saga. ale ogolnie klimat, dialogi duuuzo lepsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo chronologicznie powstały najpierw epizody 4,5,6... ale jak ktoś jest aż takim gołowąsęm, że dopiero teraz poznaje świat SW to kolejność w jakiej ma to oglądąć brzmi: 1 2 3 4 5 6.

Myślałem, że taką wiedzę, to się z mlekiem matki wysysa... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem - ja jednak uważam, że jeśli się nie zna w ogóle SW (są w ogóle tacy :) ???) to lepiej oglądać film niechronologicznie (czyli tak jak był kręcony) - w sumie Luca$ tak skonstruował NT względem OT żeby ta druga ją uzupełniała i wyjasniała - oglądając ep. 123 nie znając 456 myślę że wiele się straci -

!!!Spoiler!!!

np w TESB brak będzie zaskoczenia o tym, że Vader był Ojcem Luke'a - albo w ROTJ o tym że Luke i Leia są rodzeństwem.

!!!End of Spolier!!!

Wiedząc o tych i o innych faktach te filmy wiele tracą na dramaturgii.

Zakładam oczywiście że ktoś nie zna w ogóle świata SW. No ale to tylko moje subiektywne zdanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie masz rację ;) Nie mieści mi się w głowie, że ktoś mógł wybrać się na E3 nie wiedząc kompletnie nic o świecie GW- stąd zasugerowana przeze mnie kolejność oglądania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, to oczywiście był trailer "Wojny Światów" Spielberga. Mnie natomiast zdecydowanie bardziej ciekawi "Nocna Straż" - pierwsza rosyjska superprodukcja od.... dawna;] Zapowiada sie bardzo ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ciekawy jestem jak bedzie zrobiona najlepsza scena z ksiazki (Wojna Swiatow) - jak pancernik taranuje 3-nogiego kraba obcych 8)

Mnie z reklam przed SW3 najbardziej zainteresowalo Sin City :)

Edytowane przez xor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no obejrzałem wvczoraj w kinie

muse powiedzieć że się zawiodłem

najlepiej to ujął mój kumpel z pracy - w tych 3 nowych częściach to nie ma mocy, tylko są efekty

a takie przeciągnięcie Anakina na złą stronę mocy po prostu mnie rozśmieszyło

mogli się bardziej postarać...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa... właśnie! Zapowiedź SinCity zerwała mi kask (którego nie posiadam ;l)) z głowy!!! To będzie COŚ!

Wojna Światów to kolejny a must watch- nie będzie sezonu ogórkowego tego lata :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech, czekałem z niecierpliwością na Epizod III i jestem.... zawiedizony jak cholera. Po co ten chłam z tą kaszlącą łajzą? To ma być najmrocznejszy film z sagi? Juz w pierwszych epizodach przeginali, np z tym uszatym debilem nic nie wnoszącym do filmu. Tym razem Imperator po faceliftingu robil takie miny, ze nadawal by sie na starą babe sprzedająca oscypki na dworcu. Dobila mnie mnie ta przeciągająca sie w nieskończoność płaczliwa dziecinada opowiadająca hisotrię romansu sliczniutkiej księżniczki i smutnego jednorękiego bandyty.

Czy oni czasem nie kręcili tego w wenezueli?

Słabo, sztucznie, bez polotu!

aaaa, Sincity też wdeptał mnie w ziemię na trailerze, ale w rzeczywistosci okazał sie być przedługawą męczącą historyjką...

kurde chyba sie starzeję :D

Edytowane przez sir Afeen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieksze wrazenie zrobil na mnie trailer z filmu z Tomem Cruisem.

Cos w przyszlosci, jakies stwory w ziemii czy cos takiego.

Ale masakra jak cale ulice wyrywalo z gleby.

Pamietacie tytul ?

1471857[/snapback]

Dokladnie Kaeres, zajawka przed SW z Cruisem byla naprawde niezla i jezeli mam byc szczery bardziej mnie "podekscytowaly" te 3-6 minut zajawki niz "cale" 2h SW :-|

A co do samego filmu. Luckas mial piekny pomysl, epizody 4, 5, 6 pomimo braku takich efektow specjalnych ( badzmy szczerzy czesc 6 juz "tracila" myszka ) mialy to "cos", co przykowalo uwage do ekranu. Na czesci 1, 2, 3 wszyscy czekali z niecierpliwoscia. Gdy do kin weszla 1 czesc, no coz czy trzeba wiele mowic? kaszaniasta byla ale bronila sie efektami. 2 czesc troche uratowala "twarz" nowej trylogii. 3 czesc miala byc genialna, miala laczyc moc z 2 trylogii z efektami z 1. Mozliwe wlasnie dla tego ( wszyscy spodziewali sie arcydziela na miare Władcy Pierścieni) tyle osob sie zawiodlo :?

Reasumujac film nie jest wybitny, dla famow ofkorz obowiazkowy. Reszta powinna sie na niego wybrac nawet dla samych efektow specjalnych.

PS: mam nadzieje ze Licas spelni swoje slowa sprzed xx lat :wink: Co dokladnie? no... czesci 7, 8, 9 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam się nie zawiodłem. Problem polega na tym, ze ludzie spodziewali sie niewiadomo czego (psychologia niczym u von Tiera, klimat Kubricka, fabuła rodem z najlepszych kryminalow, do tego nieziemskie efekty :lol: ) i potem mieli zonka :lol: . Dla mnie III Epizod jest świetnym zamknieciem sagi i nic do niego nie mam (oprocz tego, o czym pisałem wczesniej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, to oczywiście był trailer "Wojny Światów" Spielberga. Mnie natomiast zdecydowanie bardziej ciekawi "Nocna Straż" - pierwsza rosyjska superprodukcja od.... dawna;] Zapowiada sie bardzo ciekawie.

1471875[/snapback]

No "Wojna Światów" moze byc bardzo dobra, chociaz nie sadze, zeby miala wiele wspolnego z oryginalnym sluchowiskiem/ksiazka - ot, kolejny s-f Spielberga. "Nocna Straż" to juz dosyc stara produkcja (przynajmniej 2 lata) - na pewno film ciekawy, ale zdecydowanie przegiety w kilku miejscach, ale nie powiem ogladalo sie ciekawie.

Co do Gwiezdnych Wojen, to sam jeszcze nie wiem jak bardzo, ale ogolnie trzecia czesc podobala mi sie najbardziej z nowej trylogii i byla _____ dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero wczoraj poszedlem na EIII, sala kinowa byla nie mal pusta, wiec juz ci co mieli ogladnac ogladneli. FIlm powiem Wam fajny, momentami nacigany (kanclerz rozwalil 4 jedi!!!) dopiero Windu stawil mu opor. Czasem sztampowe dioalogi - (Yoda: teraz na wygnanie udac sie musze), ale ogolnie czuc, ze sa ta Star Wars'y. NIe wypowiadam sie wiecej, bo sie zblaznie, a fanatycy serii mnei zlinczuja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

ja wypowiem sie w miare krotko. Ja na nowym EP sie zawiodlem troszke. Spodziewalem sie czegos lepszego, wiekszego, dluzszego...no nie wiem :) czegos wybitnego, jak slyszalem opinie w TV ze to jest niesamowity film i trza to zobaczyc... a okazalo sie noooo niezbyt :P Zobilem sobie maraton-EP IV,V,VI i jakos o wiele bardziej mnie to wciagnelo, mimo ze znalem je dosc dobrze. Jakos ze starych najbardziej drazni mnie EP VI i ewoki ;/ ble to samo co jar jar w EP I po prosty drazniace stworki :P ale to tylko IMO :P pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie... Ewoki, Słoik Binks, zaropiały robot i cala reszta tego syfu... Dżordz koniecznie chciał powciskać te "chumorystyczne" wstawki, a nie każdego śmieszy debilizm z amerykańskim rozmachem.

Wiadomo, to jego film itd, ale moim zdaniem cała saga była by piękna gdyby była poważniejsza, dojrzalsza ...moze troche jak matrix? Wiem, matrix z cześci na część stawał sie coraz bardziej schematyczny i moze nieco głupawy ale był poważny, niebyło uszatych debili itd (nigdy Lucasowi nie wybacze tego uszatego przygłupa :D ) Nie myśle tu o czymś w stylu Solaris, albo Odyseii Kosmicznej, ale o czymś nieco trudniejszym w odbiorze :)

oooo wlasnie sie zaczyna Horyzont Zdarzeń na TVN :) myslałem o tym filmie pisząc tego posta, fajny film :P

Edytowane przez sir Afeen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi