Skocz do zawartości
Trendzik

Komputer Do 3000zł Dla Kolegi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mój koleś chce mieć stabilny komp. Nic nie bedzie podkręcane. Złożyłem mu taki zestaw.

Amd Athlon 64 3000+ Box

Epox Epox EP-8KDA3J

Winfast 6600GT Agp

Kingston 2x512 Ram

Zasilacz NeoTec 380W Rev. 2 (chciałem Tagana , ale tam gdzie on kupuje nie mają)

Nagrywarka DVD Pionner 109D

Dysk twardy : on sam sobie coś wybierze

Co myślicie ?? Myśle że do gier mu spokojnie starczy ten komputer, i powinien być zadowolony. Gierki będą chodzić raczej szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nawet zwykły 6800 będzie lepszy od 6600GT?

Zasilacz może enermax? Na allegro 365W za 135...

1443136[/snapback]

Nie starczy na 6800. Koleś mówił że dysk twardy będzie kosztował 320zł + obudowa jakas. On ma 3000zł i ani grosza więcej. Boje się o cooler BOX-owy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

roznica w cenie pomiedzy box a oem to 50zl a arctic 64 na allegro kosztuje 60zl wiec wybor chyba prosty nie?? :lol:  :wink:  :D

1443775[/snapback]

No właśnie o to chodzi że w sklepie gdzie kolega będzie kupował nie mają OEM, a tym bardziej AC Freezer 64, a on nic z internetu nie chce. Chce w sklepie komputer złożyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coście sie tak na Arctica najarali ? I czemu boisz się o boxowy cooler ? Nie mam pojęcia czy bedzie cos kręcic, tego nie napisałeś, aczkolwiek nawet z taką myślą boxowy wystarcza i na nim to wlasnie @ z 1,8 do 2,4 z zapewne duzym zapasem. Pozatym jesli kolega taki ostrożny, to napewno przyda mu się 3 lata gwarancji, zamiast tego Oem'wego 1 roku no nie ;>?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coście sie tak na Arctica najarali ? I czemu boisz się o boxowy cooler ? Nie mam pojęcia czy bedzie cos kręcic, tego nie napisałeś, aczkolwiek nawet z taką myślą boxowy wystarcza i na nim to wlasnie @ z 1,8 do 2,4 z zapewne duzym zapasem. Pozatym jesli kolega taki ostrożny, to napewno przyda mu się 3 lata gwarancji, zamiast tego Oem'wego 1 roku no nie ;>?

1444365[/snapback]

W sumie masz racje. Nic a nic , nie będzie kręcone. Zegar będzie standardowo na 2000Mhz i tak już zostanie.

ps. Właśnie on mówił że pytał się czy mogą ściągnąć a oni powiedzieli że nie :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisal ze nie bedzie krecil w pierwszym poscie :D ja mam boxa i jest strasznie glosny i nie wydajny. mysle ze coolery dodawane do 939 sa podobne :D

1444383[/snapback]

Ale ten komputer to bedzie na s. 754 B)

Nie wiem czy nie wydajny, czy wydajny, ale koleś kasy nie ma i musi to wystarczyć. Ew. w przyszłości wymieni na coś innego , ale myśle że nie będzie tak źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy on musi kupowac w tym sklepie?? za 3k mozesz meic kompa na 939 z nf4 i do tego pci-e. wiec ja mysle ze warto poszukac :D

na szybko masz cos takiego:

Płyty Główne ilość

Microstar K8N Neo4-F NF4 1 440 PLN

Procesory ilość

AMD Athlon 64 3000+ (200 MHz x 9) 512 KB L2 OEM s939 1 500 PLN

Chłodzenie Procesora ilość

Arctic Freezer 64 754/939/940 1 80 PLN

Pamięć RAM ilość

TwinMOS Speed Premium 512 MB PC 3200 BOX 2 230 PLN

Dyski Twarde ilość

Seagate Barracuda VII 160 GB 8 MB cache 1 330 PLN

Karty Graficzne ilość

Sparkle GF 6600GT 128 MB 128 Bit DDR3 TV PCI-E 1 680 PLN

Zasilacze ilość

NeoTec V4202 - 420 W 1 250 PLN

Nagrywarki DVD ilość

NEC DVD-RW ND-3520A 16x + / 16x - Dual Layer OEM - 3 kolory 1 220 PLN

Suma: 2960 PLN

komp zlozony w pcprojektcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy on musi kupowac w tym sklepie?? za 3k mozesz meic kompa na 939 z nf4 i do tego pci-e. wiec ja mysle ze warto poszukac :D

1444772[/snapback]

Niestety tak. Komputer jest składany w normalnym sklepie. Słuchajcie najlepszego, bo dostałem w ręce cennik. Zestaw prezentuje się tak, żeby zmieścić się w cenie.

Athlon 2800+ Box ( s. 754 ) - 450zł

Epox EP-8KDA3J - 305zł

2x512 Ram Kingston - 390zł

Winfast 6600GT Agp - 799zł

Zasilacz NeoTec 380W Rev. 2 - 225zł

Nagrywarka DVD NEC - 239zł

Dysk twardy :Samsung 160GB /8mb cache/ ATA/133 - 314zł (koleś nie chce SATA bo czytał że kłopoty są i trzeba dyskietke wkładać przy instalacji windows a on nie ma czasu na zabawy :blink: )

Sound Blaster Live!5.1 - 100zł

Obudowa jakaś ;)

ps. Wiem że to jest drogo sam bym za 3000zł lepszy komputer złożył i z tańszych części i nigdy bym BOX-a nie wzioł.

Edytowane przez Trendzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja myślałem że to ja miałem problemy kiedy kumplą z klasy kompy składałem i wiesz co ci powiem u mnie to kumpel nie chciał na SATA bo chodzi do kumpla a on ma ata więc w miarę sensowne uzasadnienie a ja pamiętam że jak miałem 3k na jego kompa to złożyłem coś takiego że Asus A8n Sli, 1GB elixirów (żeby się zmieścić a miało być 1gb) dysk samsunga 160gb, chieftec 410wat, tylko 6600asusa (na gt nie starczyło), winchestera 3000box (i teraz mu hałasuje cooler) buda jakąś sobie wybrał za 100zł myszka głośniki listwa antyprzepięciowa i mu stykło 3k tylko że on to od kumpla co w hurtowni pracuje a poza tym ten sklep co koleś składa to marże ma chyba z 20% odradź mu ten sklep i powiedz że w pizdu taniej wyjdzie jeżeli np złoży w pcprojekt i zamówi DHL za 30zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja myślałem że to ja miałem problemy kiedy kumplą z klasy kompy składałem i wiesz co ci powiem u mnie to kumpel nie chciał na SATA bo chodzi do kumpla a on ma ata więc w miarę sensowne uzasadnienie a ja pamiętam że jak miałem 3k na jego kompa to złożyłem coś takiego że Asus A8n Sli, 1GB elixirów (żeby się zmieścić a miało być 1gb) dysk samsunga 160gb, chieftec 410wat, tylko 6600asusa (na gt nie starczyło), winchestera 3000box (i teraz mu hałasuje cooler) buda jakąś sobie wybrał za 100zł myszka głośniki listwa antyprzepięciowa i mu stykło 3k tylko że on to od kumpla co w hurtowni pracuje a poza tym ten sklep co koleś składa to marże ma chyba z 20% odradź mu ten sklep i powiedz że w pizdu taniej wyjdzie jeżeli np złoży w pcprojekt i zamówi DHL za 30zł

1445432[/snapback]

Mówiłem ... ale nie słucha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej juz na PCI-E jak nowy komputer:

Amd Athlon 64 3000+ Box Venice

Asus A8N-E nForce 4 Ultra

Winfast 6600GT PCI-E

Kingston 2x512 Ram

Zasilacz NeoTec 380W Rev. 2 (chciałem Tagana , ale tam gdzie on kupuje nie mają)

Dysk twardy : Seagate Barracuda 7200 120GB (lub inny) NCQ

Edytowane przez marcin.mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amd Athlon 64 3000+ Box (nie wiem czy mają/będą mieli Venice)

Asus A8N-SLI (nie mają zwykłej non-sli)

Gigabyte 6600GT PCI-E

Kingston 2x512 Ram Pc-400

Zasilacz NeoTec 380W

Maxtor 120GB 8MB 6Y120P0 DMPlus9

FDD Teac

jakaś buda za 100zł

w Proline niecałem 3k zł.

A nie trzeba zamawiać przez neta, można w jednym z sklepów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk 120GB? Lepiej dołożyć parę złotych i mieć 160GB do...WD albo Samsunga?

Asus A8V-E Deluxe K8T890, jak nie kręci to po co nf4, tym bardziej, że raczej mało osób wsadza 6600GT w SLI...

1446162[/snapback]

Już bez przesady z tym Via :mur:

Jego jednym z podstawowych argumentów jest to że jak coś sie popsuje to podjedzie do sklepu i sprawa będzie rozwiązana.

A tutaj jakieś wysyłki itp. '' dlatego nie chce ''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czy w tym sklepie naprawde maja tylko s.754 i tego epoxa ?? i nie maja 939 i do tego plytki zadnej na pci-e?? i karty tez nie ma pci-e?? bo z twoich wypowiedzi wynika ze chcesz mu to dac bo sam to masz i w tym cenniku jest tylko pare pozycji. przeciez zawsze jak juz pisalem moga sprowadzic z hurtowni :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj jakieś wysyłki itp. '' dlatego nie chce ''

1446327[/snapback]

no naprawdę problem iść na pocztę wsadzić w list i prioryte polecony koszt 5zł czas wysyłki 1-2 dni daj mu link do tej strony i pokaż mu jak się z niego śmieją to może zmienić zdanie Edytowane przez bryken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jego jednym z podstawowych argumentów jest to że jak coś sie popsuje to podjedzie do sklepu i sprawa będzie rozwiązana."

W Proline (naprzykład) nie ma tylko www, jak pisałem jest to też sieć sklepów komputerowych, no chyba że kolega nie mieszka w pobliżu żadnego z ich punktów sprzedaży.

Pozatym ten sprzęt kosztuje w Proline(ten co koledze wybrałeś, w miarę możliwości identyczny), z tym że mobo to Asus na Nforce3 250, twardy to WD (też 160Gb) i Audigy2 Zs OEM ok 2900zł, więc jeszcze 100zł na budę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czy w tym sklepie naprawde maja tylko s.754 i tego epoxa ?? i nie maja 939 i do tego plytki zadnej na pci-e?? i karty tez nie ma pci-e?? bo z twoich wypowiedzi wynika ze chcesz mu to dac bo sam to masz i w tym cenniku jest tylko pare pozycji. przeciez zawsze jak juz pisalem moga sprowadzic z hurtowni :wink:

1446366[/snapback]

Proponuje mu to poniewaz najtaniej wychodzi. Jak sprawdzałem ile go wyniesie sprzęt na s. 939 to wychodzi ponad 3500zł :mur: Ceny tam mają zaporowe !! Miejsce zamieszkania kolegi to Szczecin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi