Skocz do zawartości
tomek176

Test Programów Antywirusowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Wielu z nas pewnie ma odwieczny dylemat ..." Czy moj komp jest bezpieczny" ... a wielu sadzi... ja mam najlepszy program antyvir. Prawda jest taka, ze zaden komp nie jest bezpieczny w 100%.

Oto pierwsza 10:

1. Kaspersky Personal Pro version 5.0.20 - 99.28%

2. AVK version 15.0.5 - 97.93%

3. F-Secure 2005 version 5.10.450 - 97.55%

4. eScan Virus Control version 2.6.518.8 - 96.75%

5. Norton Corporate version 9.0.3.1000 - 91.64%

6. Norton Professional version 2005 - 91.57%

7. McAfee version 9.0.10 - 89.75%

8. Virus Chaser version 5.0 - 88.31%

9. BitDefender version 8.0.137 - 88.13%

10. CyberScrub version 1.0 - 87.87%

Pelen test udosteoniony jest TU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11. Panda Platinum 2005 version 9.01.02 - 87.75%

1443283[/snapback]

Osobiście używam nowszej wersji 9.02.00 . I tak uważam , że Panda jest numer jeden wśród antywirusów . A co do strony Comparative , to już od lat im nie ufam . Dotąd robili sobie cyrki z testów . Testowali wybiórczo tylko co niektóre programy i porównywali z odpowiednio starymi ich przeciwnikami .

Pozdrawiam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie - jesli kto juz podlapal virka, to najlepszym rozwiazaniem bedzie uzycie Kaspersky'ego. jest wolny, ale skuteczny i potrafi wymiesc niechcianych gosci z dysku. ale jesli system jest czysty - nie ma dla mnie nic lepszego nad NOD32. maly, szybki, z codziennymi aktualizacjami - idealny do ochrony w tle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gorszy od mksa hm hehe,

1444174[/snapback]

to ciekawe

jakos nie mam zadnych problemow z kompem

a laze po stronach i sciagam pliki ktore sa naszpikowane syfem

imo [ciach by wnt] ten test

p.s ostatni raz edytuje Twoje przeklenstwa. nastepnym razem %

Edytowane przez wunat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wyłaczyc w programi nod32, automatyczne skanowanie plikow dysku tzn. samoORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ne pełne skanowanie całego dysku.?

1450113[/snapback]

Automatycznie skanuje przy uruchamianiu czy raz dziennie, raz w tygodniu???

Sprawdź w Harmonogramie jakie masz zadania poustawiane, a najlepiej usuń wszystkie i sam sobie ustaw co Ci będzie potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywalem kasperskiego i nortona 2005... oba mozna sobie o kant tylka rozbić.Coprawda znajda wirusika... ale nie potrafia go usunać. Nie warte 1 złotego, teraz nie mam zadnego atywirusa...mam zewnetrzne ip i uzywam firewalla z nortona oraz ad-aware, nic innego.Komp wolny od jakiegokolwiek shitu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da, da, da! harmonogram ? gdzie sie go szuka ? bo nie mogea znaleść. :<

1450609[/snapback]

Klik na ikone noda w tray'u

i na dole masz Narzędzie Systemu Nod32

Wybierasz harmonogram i definiujesz zadania przez dodaj nowe, to b. proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam xp z sp2 i uaktualnieniami powiem krutko skanuje raz na 2 tygodnie i nic nie wykrywa panda online,winda chodzi spoko bez zadnych dziwnych uchybien.

POLECAM SP2, wlaczyc firewall'a i robocie raz na jakis czas skana i bedzie oki.(Bynajmniej jest tak u mnie)

PS. Nawet jak mam jakiegos robaka nie widze jego dzialania wiec se odposzcze szukania antywira h.. wie jakiego.

Sprzet dziala i nic sie nie dzieje od 2 miechow.

Wczesniej uzywalem kilku programikow ale tylkojeden progr moge polecic Pande, nie zamula i jest skuteczny.

Pozdro!

PS. Robili test na SP1 pewnie bo maja PIRATA :lol:

Edytowane przez keller107

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie nazywaja samobójca, bo uzywam tylko firewalla z XP, po za tym mam zainstalowane wszystkie poprawki. Tez od jakiegos miecha tak mam i jest spoko. Fakt, ze praktycznie neta uzywam do sciagania nowych wersji oprogramowania z takich stron jak www.amnezja.org (np nowy winamp, winrar czy jakies inne uzytki) i przegladania tweaka... Moze pandy jeszcze sprobuje.. Tylko nie wiem, czy wersje titanium czy platinum.. W koncy XP ma firewalla i to dosc dobrego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostatnio wylaczylem firewalla na ok 30 sekund i wlazly 3 trojany :/

norton 2003 z moja pomoca jakos sobie poradzil tak nie daje rady. zaanawiam sie teraz nad kasperskym ...

1451677[/snapback]

Moj brat ostatnio postwail Win XP SP2 i wlazl na strone ze "szczepionkami" - w 4 minuty Winde zajechal....lolol :D :lol:

A swoja droga zauwazcie ze roznicy licza sie czasami w setnych procenta co w przypadku normalnego uzytkowania nie powinno miec znaczenia. Roznica 10% to juz cos bardziej powaznego (czyt. duzo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fipa15 to jest juz dwoch samobojcow :)

Ale jak na ironie losu widzialem ludzi ktorzy mieli np. kasperskyiego system sie tak chaczyl ze tylko format pomagal.

Pokazywal wiele wirosow a usowal moze z tego co wyswietlil 10% ale bez obrazy dla uzytkownikow.

Kolesiowi komp smigal lepiej z wiramii bez wlaczonego kaspersy'iego :blink:

Zapodalismy Pande PLATINIUM (odpowiedz na twoje pytanie fipa15) i komp sie obudzil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to tu jest jakies nieporozumienie ! kumpel mial nortona 2oo5 przez 3 miechy, dzis go wywalil i zainstalowal avasta.. wykrylo mu 71 wirusow... wiec jak norton moze byc tak wysoko na liscie ? Avast i Kaspersky > ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panda jest najlepsza!!! Kaspersky niech sie schowa(sorki tomek176 jeżeli Cie obraziłem)!!!!!!!!

Panda niech się schowa. Sam mam Kaspersky Anti-Virus Personl 5.0.227 i mi wykrywał ataki! Pandy miejsce jest w koszu. A MKS Vir to już w ogóle odpada. W szkole na jednym kompie z MKS Vir to był dialer! Wiem bo sam takiego miałem. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczyna sie kolejna dyskusja:

X jest do [gluteus maximus]!

Nie, to Y jest najgorszy z mozliwych!

Chyba glupi jestes, od czasu kiedy mialem X nie mam zadnego wirusa!

Ja majac Y ten nic nie mam!

itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panda zajmuje troche ramu i tylko przez to jezeli ktos ma go mniej moze troche zwolnic system.

Ten test został wykonany w taki sposób ze nie przedstawi rzeczywistej skutecznosci programów.

Mnie tylko dziwi w miare wysoka pozycja tego gó...., znaczy MKS'a.

Norton tez jest tam dziwnie wysoko, a zwykle przepuszcza duzą ilośc wirów.

Szkoda ze w tym teście nie ma programu AntiVirenKit, bo ciekawe jakby wypadł(posiada 2 bazy wirusów i 2 skanery).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tylko dziwi w miare wysoka pozycja tego gó...., znaczy MKS'a.

Norton tez jest tam dziwnie wysoko, a zwykle przepuszcza duzą ilośc wirów.

Masz rację. MKS to powinien być już nieprodukowany. Ja miałem Nortona 2004, to siostra mi zablokowała eMula 0.45b i nie udało mi się go odblokować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi