tomek176 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Witam... Wielu z nas pewnie ma odwieczny dylemat ..." Czy moj komp jest bezpieczny" ... a wielu sadzi... ja mam najlepszy program antyvir. Prawda jest taka, ze zaden komp nie jest bezpieczny w 100%. Oto pierwsza 10: 1. Kaspersky Personal Pro version 5.0.20 - 99.28% 2. AVK version 15.0.5 - 97.93% 3. F-Secure 2005 version 5.10.450 - 97.55% 4. eScan Virus Control version 2.6.518.8 - 96.75% 5. Norton Corporate version 9.0.3.1000 - 91.64% 6. Norton Professional version 2005 - 91.57% 7. McAfee version 9.0.10 - 89.75% 8. Virus Chaser version 5.0 - 88.31% 9. BitDefender version 8.0.137 - 88.13% 10. CyberScrub version 1.0 - 87.87% Pelen test udosteoniony jest TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 11. Panda Platinum 2005 version 9.01.02 - 87.75% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 11. Panda Platinum 2005 version 9.01.02 - 87.75% 1443283[/snapback] Osobiście używam nowszej wersji 9.02.00 . I tak uważam , że Panda jest numer jeden wśród antywirusów . A co do strony Comparative , to już od lat im nie ufam . Dotąd robili sobie cyrki z testów . Testowali wybiórczo tylko co niektóre programy i porównywali z odpowiednio starymi ich przeciwnikami . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Panda jest najlepsza!!! Kaspersky niech sie schowa(sorki tomek176 jeżeli Cie obraziłem)!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 18. Nod32 version 2.12.4 - 85.66% gorszy od mksa hm hehe, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noski Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Dobry temat :D Bo ja myslelem ze ma lepsza ochrone a tu moj proglem jest w samym srodku no prawie az wstyt mowic :D Ale moze zalatwie sobie cos lepszego . Spoko temat POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 wg mnie - jesli kto juz podlapal virka, to najlepszym rozwiazaniem bedzie uzycie Kaspersky'ego. jest wolny, ale skuteczny i potrafi wymiesc niechcianych gosci z dysku. ale jesli system jest czysty - nie ma dla mnie nic lepszego nad NOD32. maly, szybki, z codziennymi aktualizacjami - idealny do ochrony w tle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms-trex Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) a mi ten durny kaspersky coś blokuję i nigdy nie mogę spr poczty przez thunderbirda tylko muszę to dziadostwo wyłączyć, wie ktoś o co chodzi Edytowane 14 Maja 2005 przez ms-trex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) gorszy od mksa hm hehe, 1444174[/snapback] to ciekawe jakos nie mam zadnych problemow z kompem a laze po stronach i sciagam pliki ktore sa naszpikowane syfem imo [ciach by wnt] ten test p.s ostatni raz edytuje Twoje przeklenstwa. nastepnym razem % Edytowane 17 Maja 2005 przez wunat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Ten ranking to zwykła lipa. Na pewno nie przedstawia rzetelnych informacji. Już jest najnowszy NOD32 w wersji 2.5 - czekam aż się gdzieś pojawi i od razu ściągam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 jak wyłaczyc w programi nod32, automatyczne skanowanie plikow dysku tzn. samoORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ne pełne skanowanie całego dysku.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 jak wyłaczyc w programi nod32, automatyczne skanowanie plikow dysku tzn. samoORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ne pełne skanowanie całego dysku.? 1450113[/snapback] Automatycznie skanuje przy uruchamianiu czy raz dziennie, raz w tygodniu??? Sprawdź w Harmonogramie jakie masz zadania poustawiane, a najlepiej usuń wszystkie i sam sobie ustaw co Ci będzie potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 da, da, da! harmonogram ? gdzie sie go szuka ? bo nie mogea znaleść. :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Ja uzywalem kasperskiego i nortona 2005... oba mozna sobie o kant tylka rozbić.Coprawda znajda wirusika... ale nie potrafia go usunać. Nie warte 1 złotego, teraz nie mam zadnego atywirusa...mam zewnetrzne ip i uzywam firewalla z nortona oraz ad-aware, nic innego.Komp wolny od jakiegokolwiek shitu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 da, da, da! harmonogram ? gdzie sie go szuka ? bo nie mogea znaleść. :< 1450609[/snapback] Klik na ikone noda w tray'u i na dole masz Narzędzie Systemu Nod32 Wybierasz harmonogram i definiujesz zadania przez dodaj nowe, to b. proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Dlaczego testowali na WinXP z SP1, a nie SP2 + all updates ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 (edytowane) Ja mam xp z sp2 i uaktualnieniami powiem krutko skanuje raz na 2 tygodnie i nic nie wykrywa panda online,winda chodzi spoko bez zadnych dziwnych uchybien. POLECAM SP2, wlaczyc firewall'a i robocie raz na jakis czas skana i bedzie oki.(Bynajmniej jest tak u mnie) PS. Nawet jak mam jakiegos robaka nie widze jego dzialania wiec se odposzcze szukania antywira h.. wie jakiego. Sprzet dziala i nic sie nie dzieje od 2 miechow. Wczesniej uzywalem kilku programikow ale tylkojeden progr moge polecic Pande, nie zamula i jest skuteczny. Pozdro! PS. Robili test na SP1 pewnie bo maja PIRATA :lol: Edytowane 18 Maja 2005 przez keller107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Mnie nazywaja samobójca, bo uzywam tylko firewalla z XP, po za tym mam zainstalowane wszystkie poprawki. Tez od jakiegos miecha tak mam i jest spoko. Fakt, ze praktycznie neta uzywam do sciagania nowych wersji oprogramowania z takich stron jak www.amnezja.org (np nowy winamp, winrar czy jakies inne uzytki) i przegladania tweaka... Moze pandy jeszcze sprobuje.. Tylko nie wiem, czy wersje titanium czy platinum.. W koncy XP ma firewalla i to dosc dobrego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 ja ostatnio wylaczylem firewalla na ok 30 sekund i wlazly 3 trojany :/ norton 2003 z moja pomoca jakos sobie poradzil tak nie daje rady. zaanawiam sie teraz nad kasperskym ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 ja ostatnio wylaczylem firewalla na ok 30 sekund i wlazly 3 trojany :/ norton 2003 z moja pomoca jakos sobie poradzil tak nie daje rady. zaanawiam sie teraz nad kasperskym ... 1451677[/snapback] Moj brat ostatnio postwail Win XP SP2 i wlazl na strone ze "szczepionkami" - w 4 minuty Winde zajechal....lolol :D :lol: A swoja droga zauwazcie ze roznicy licza sie czasami w setnych procenta co w przypadku normalnego uzytkowania nie powinno miec znaczenia. Roznica 10% to juz cos bardziej powaznego (czyt. duzo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 fipa15 to jest juz dwoch samobojcow :) Ale jak na ironie losu widzialem ludzi ktorzy mieli np. kasperskyiego system sie tak chaczyl ze tylko format pomagal. Pokazywal wiele wirosow a usowal moze z tego co wyswietlil 10% ale bez obrazy dla uzytkownikow. Kolesiowi komp smigal lepiej z wiramii bez wlaczonego kaspersy'iego :blink: Zapodalismy Pande PLATINIUM (odpowiedz na twoje pytanie fipa15) i komp sie obudzil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ale czym sie rozni PLATINUM od TITANUM ? Z tego co wiem, ta pierwsza ma wbudowanego firewalla, chyba ze cos wiecej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ale czym sie rozni PLATINUM od TITANUM ? Z tego co wiem, ta pierwsza ma wbudowanego firewalla, chyba ze cos wiecej... 1453277[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forsain Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 jak dla mnie to tu jest jakies nieporozumienie ! kumpel mial nortona 2oo5 przez 3 miechy, dzis go wywalil i zainstalowal avasta.. wykrylo mu 71 wirusow... wiec jak norton moze byc tak wysoko na liscie ? Avast i Kaspersky > ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
munio Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Panda jest najlepsza!!! Kaspersky niech sie schowa(sorki tomek176 jeżeli Cie obraziłem)!!!!!!!!Panda niech się schowa. Sam mam Kaspersky Anti-Virus Personl 5.0.227 i mi wykrywał ataki! Pandy miejsce jest w koszu. A MKS Vir to już w ogóle odpada. W szkole na jednym kompie z MKS Vir to był dialer! Wiem bo sam takiego miałem. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Zaczyna sie kolejna dyskusja: X jest do [gluteus maximus]! Nie, to Y jest najgorszy z mozliwych! Chyba glupi jestes, od czasu kiedy mialem X nie mam zadnego wirusa! Ja majac Y ten nic nie mam! itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
munio Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Ale Kaspersky zasługuje na 1 miejsce. Co prawda, Panda nie jest zła, sam miałem na starym kompie, znalazła dialera, ale spowalniała mocno komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Panda zajmuje troche ramu i tylko przez to jezeli ktos ma go mniej moze troche zwolnic system. Ten test został wykonany w taki sposób ze nie przedstawi rzeczywistej skutecznosci programów. Mnie tylko dziwi w miare wysoka pozycja tego gó...., znaczy MKS'a. Norton tez jest tam dziwnie wysoko, a zwykle przepuszcza duzą ilośc wirów. Szkoda ze w tym teście nie ma programu AntiVirenKit, bo ciekawe jakby wypadł(posiada 2 bazy wirusów i 2 skanery). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 kurde a moze by taką liste z spisem antivirów i ilość ramu jaką pobierają ( ew tylko kolejność ) + informacja czy dany antyvir ma wbudowanego firewalla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
munio Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Mnie tylko dziwi w miare wysoka pozycja tego gó...., znaczy MKS'a. Norton tez jest tam dziwnie wysoko, a zwykle przepuszcza duzą ilośc wirów. Masz rację. MKS to powinien być już nieprodukowany. Ja miałem Nortona 2004, to siostra mi zablokowała eMula 0.45b i nie udało mi się go odblokować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...