Skocz do zawartości
Freud

Nie Mogę Zakręcić Athlona 1800 Xp+

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Athlona 1800XP+ (na płycie ASUSA A7N8X-X) i ni dzwona nie mogę go zakręcić nawet o 1 MHz. Próbowałem bawić się zworkami, BIOS-em, podnosiłem nieco napięcie i nic! Po podniesieniu FSB o 1MHz wywala się BIOS i muszę go restartować (zwroak na płycie). Może ktoś się wypowiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze. zajzyj do dzialu faq.

drugie. czy pamieci leca synchro czy asynchro. jesli tego nie wiesz zajzyj do pierwszego

trzecie. skoro jestes pewien ze to nie wina zasilacza, bo "ostro" podkreciles grafike... to pewnie wina zasilacza.

czwarte. jesli to nie wina zasialacza to powiedz nam jaka masz standardowa temperature w idle/stresie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze. zajzyj do dzialu faq.

drugie. czy pamieci leca synchro czy asynchro. jesli tego nie wiesz zajzyj do pierwszego

trzecie. skoro jestes pewien ze to nie wina zasilacza, bo "ostro" podkreciles grafike... to pewnie wina zasilacza.

czwarte. jesli to nie wina zasialacza to powiedz nam jaka masz standardowa temperature w idle/stresie

1443888[/snapback]

Primo:tryb asynchroniczny (procek fsb na 133, a pamieć chyba na 160 [nie pamiętam])

:blink:

Secundo: Felerny okaz chciałem przmilczeć- zawsze można mieć nadzieję Misiu Kolorowy (skoro nie pasuje Panie Misiu:))

Edytowane przez Freud

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Jeżeli 1800 Xp to PAlominu Panie Misiu :).

Myślę że to wiele wyjaśnie, skoro jest to palomino, przecież tego proca za chiny nie wykręcisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Consensus86

To jest Palomino, napięcie prawie 1.8V i technologia 0.18 um. Nawet jeżeli go podkręcisz to napewno nie w takim stopniu żeby mieć sensowny albo nawet zauważalny przyrost wydajności. Sam mam AMD AthlonXP 1700+ Palomino (1466 MHz) którego zresztą teraz zmieniam i mogę go przekręcić max. o jakieś 100-150 MHz żeby mi się system nie sypał. Chłodzenie mam ponadprzeciętne na CPU i mimo wszystko mi to nic nie daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Żeby wykręcić palomino to trzeba być naprawde dobrym w te klocki, a więc misie skończcie ten temat bo tego proca to będzie ciężko podkręcić (czyt: niemożliwe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi