cosmosky Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 witam szukalem ale chyba zle bo znajdowalo mi watki o wentylatorach a to nie to :wink: otoz...gdy procesor jest malo wykorzystywany, powiedzmy w stanie spoczynku :wink: to slychac ciche wkurzajace popiskiwanie, ustaje gdy np. szybko przewijam stronke, czy odpale jakis program bardziej wykorzystujacy proca nie wiem co mam robic bo zalozylem ciche wentyle i wkurza mnie tylko to popiskiwanie aha, konfig: duron 1400@athlon 2600+ (10x210MHz ) soltek 75frn2-l chieftec 420 2.0 (hitachi 80Gb 7k250 - tego chyba nie trzeba brac pod uwage) i teraz, ktore z tych rzeczy moze popiskiwac? dysk raczej pomijam bo co ma wspolnego z myslalem,ze moze kondensatory na plycie..ale to piszczalyby caly czas a tu tak jak gdyby procek ale to chyba niemozliwe, jakies rady? pomysly? z gory dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 NO ja mam podobny problem... To procek tylko nie wiem czemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 NO ja mam podobny problem... To procek tylko nie wiem czemu 1443798[/snapback] Procek? Piszczy? Cos mi sie nie chce wierzyć... Stawiam na jakis element płyty głównej ew. zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 cewki... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmosky Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Procek? Piszczy? Cos mi sie nie chce wierzyć... Stawiam na jakis element płyty głównej ew. zasilacz. 1443848[/snapback] no tak, ale piszczaloby caly czas, a tu piszczy tylko i wylacznie gdy procek nic nie robi, jak napisalem wystarczy okno przeciagnac albo strone przewinac jak jest zuzycie proca i wtedy nie piszczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 cięzka sprawa...Miałem podobny problem (wina zasilacza) ale u mnie to działało na odwrót. Znaczy było cicho jak sie nie robiło nic a jak sie przeglądało stronki albo przeciągało okienka to zaczynało piszczeć. Jak pisałem wyżej zmieniłem zasiłke i nastała błoga cisza(mimo iż poprzednia zasiłka tez niczego sobie ->Enlight 300W). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 NO to może zasilacz... Ja też mam enlighta 300W może to jakaś wrodzona wada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Tobie też Enlighcik popiskiwał :D .Już myslałem ze tylko u mnie takie schizy były.Swoją drogą dobrze mi sie sprawował (do dziś dzień działa ok -teraz u kumpla który ma mniejsze "wymagania prądowe" :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmosky Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 cięzka sprawa...Miałem podobny problem (wina zasilacza) ale u mnie to działało na odwrót. Znaczy było cicho jak sie nie robiło nic a jak sie przeglądało stronki albo przeciągało okienka to zaczynało piszczeć. Jak pisałem wyżej zmieniłem zasiłke i nastała błoga cisza(mimo iż poprzednia zasiłka tez niczego sobie ->Enlight 300W). 1443882[/snapback] no ale ja swoj zasilacz kupilem 2 miechy temu, chieftec 420 dwuwiatrakowy od sirteca , z kolei plyte kupilem 4 miechy temu ...wiec w sumie nie takie stare :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 No właśnie mam taki sam i cisze w kompie (Chieftec HPC420-DF302). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...