blant Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Witam, Jestem nowy, mam nadzieje ze nie ponawiam pytania. Nie mniej jednak odpowiedzi nie znalazlem... Mam probolem z moja karta sb live 5.1. Otoz mam ja na plycie Abit NF7-SL razem z wlaczonym sound stormem i jak dotad konfig gral wspaniale. Czasem jednak zadzylo sie ni z tad ni z owad iz karta wpadla w konflikt z jakims innym uzadzeniem i wtedy kompa nie dalo sie uruchomic. Po uruchomieniu znow karta dzialala dluugi czas. Niedawno karta padla po restarcie i widnows nei chcial jej wykryc(mialem w tym czasie SP2) po przeinstaloaniu windy prawie wszystko wrocilo do normy. Wszytskie urzadzenia sa wykryte, obydwie karty dzwiekowe dzialaja ale jak ustawie SB Live jako domyslna i sprbouje podniesc master volume to suwak automatycznie spada do zera i nie ma dzwieku. Nie wiem co robic. Probowalem wylaczyc Sound Storma ale to nic nie dalo, jak przelaczylem w live na wyjscie cyfrowe to bylo ok, nie mniej jednak dzwieku cyfrowego nie uswiadcze na analogowym podlaczeniu glosnikow. Reasumujac problem jest w tym, ze master volume (nie Wave/Mp3) jest na 0% jak tylko go podniose to automatycznie spada do zera co w rezultacie = 0 glosu Help? Dzieki za wszystkie odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blant Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Troszke sprecyzuje, Sprzet: Abit NF-7Sl (najnowszy standartowy bios) Amd 2500@3200 Geil 2x512 PC3200 160 Seagate R9800se@9800 Antec True 380 wlaczony SoundStorm i Sb live jednoczesnie Dodam i ww problemu wczesniej nie mialem. I albo windows sb live nie wykrywa(prawdopodobnie konflitk przerwan) albo jak jest w slocie innym niz ostatni to nie mam obrazu w windowsie(paski) i komputer nie reaguje. Sterowniki mam najnowsze z netu+update probowalem tez wyczyscic stery zeby windows swoje wgral (tez zawsze dzialalo) ale niestety identyczny problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 sprawdź w panelu informacje o systemie czy karta nie dzieli przerwania z czymś innym, mi to wygląda właśnie na konflikt.Zainstaluj kx, do SB. może zadziała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blant Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Problem w tym ze: 1. strowniki widnows 2. oryginalne sterowniki 3. kxy 4. inny komputer = to samo, czyli master voulme opada do samego dolu, na poczatku szybko a pozniej coraz wolniej i do zera. Sprawdze tez te przerwania, bo fakt faktem.. karta dziala tylko w ostatnim slocie a wczesniej to w zasadzie roznicy nie bylo... ot, komputery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...