Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem nowy, mam nadzieje ze nie ponawiam pytania. Nie mniej jednak odpowiedzi nie znalazlem...

Mam probolem z moja karta sb live 5.1. Otoz mam ja na plycie Abit NF7-SL razem z wlaczonym sound stormem i jak dotad konfig gral wspaniale. Czasem jednak zadzylo sie ni z tad ni z owad iz karta wpadla w konflikt z jakims innym uzadzeniem i wtedy kompa nie dalo sie uruchomic. Po uruchomieniu znow karta dzialala dluugi czas. Niedawno karta padla po restarcie i widnows nei chcial jej wykryc(mialem w tym czasie SP2) po przeinstaloaniu windy prawie wszystko wrocilo do normy. Wszytskie urzadzenia sa wykryte, obydwie karty dzwiekowe dzialaja ale jak ustawie SB Live jako domyslna i sprbouje podniesc master volume to suwak automatycznie spada do zera i nie ma dzwieku. Nie wiem co robic. Probowalem wylaczyc Sound Storma ale to nic nie dalo, jak przelaczylem w live na wyjscie cyfrowe to bylo ok, nie mniej jednak dzwieku cyfrowego nie uswiadcze na analogowym podlaczeniu glosnikow.

Reasumujac problem jest w tym, ze master volume (nie Wave/Mp3) jest na 0% jak tylko go podniose to automatycznie spada do zera co w rezultacie = 0 glosu

Help?

Dzieki za wszystkie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke sprecyzuje,

Sprzet:

Abit NF-7Sl (najnowszy standartowy bios)

Amd 2500@3200

Geil 2x512 PC3200

160 Seagate

R9800se@9800

Antec True 380

wlaczony SoundStorm i Sb live jednoczesnie

Dodam i ww problemu wczesniej nie mialem. I albo windows sb live nie wykrywa(prawdopodobnie konflitk przerwan) albo jak jest w slocie innym niz ostatni to nie mam obrazu w windowsie(paski) i komputer nie reaguje. Sterowniki mam najnowsze z netu+update probowalem tez wyczyscic stery zeby windows swoje wgral (tez zawsze dzialalo) ale niestety identyczny problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym ze:

1. strowniki widnows

2. oryginalne sterowniki

3. kxy

4. inny komputer

=

to samo, czyli master voulme opada do samego dolu, na poczatku szybko a pozniej coraz wolniej i do zera.

Sprawdze tez te przerwania, bo fakt faktem.. karta dziala tylko w ostatnim slocie a wczesniej to w zasadzie roznicy nie bylo... ot, komputery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi